Mogyoróvajas süti recept
A Mogyoróvajas süti hozzávalói:100 g mogyoróvaj,
100 g puha vaj,
100 g kristálycukor,
100 g melaszos nádcukor,
1 egész tojás,
2 tk szódabikarbóna,
1 csipet só,
250 g liszt,
A Mogyoróvajas süti elkészítési módja:
A mogyoróvajat és a vajat habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval, majd belekeverjük az egész tojást. Ha már feloldódott a keverékben a cukor, belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, és egy főzőkanál segítségével összeállítjuk a tésztát. 20 percig hideg helyen pihentetjük, majd diónyi gömböket formázunk a tésztából, és egy villa segítségével kissé ellapítjuk a tenyerünkben. (Kb. 40 db lesz belőle.) Enyhén zsírozott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, kb. 5 cm távolságra egymástól, mert sütés közben megnőnenk. Előmelegített sütőben, 180 fokonon kb. 5 perc alatt megsütjük. Pár perig hagyjuk még a tepsiben hűlni, mert melegen nagyon könnyen törnek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kontitibi, 2009. máj. 27. 14:54
A mogyoróvajas süti elkészítési módja és hozzávalói.