Mitől lesz valaki "paramami"? (beszélgetés)
A beteg macska okozhat bajt, de az egészséges nem hiszem, hogy árthat.
( amikor terhesen lepihentem, a család óriási fekete kandúrja azonnal mellémfeküdt. Fiamnak csak egy baja volt, hogy nagyon válogatós, de ezt nem hiszem, hogy a macska okozta . Mindig is volt macskánk és l-2 megfázást leszámitva nem voltunk betegek. Azért hozzátartozik, hogy a mi macskáink gondozott jól ápolt állatok voltak )
Nem értelek, nem éltem vidéken kiskoromban. Budapest, aszfalttenger...
Csak amikor a legkisebb, "kései" gyermekem is másfél éves volt már, akkor jöttünk falura.
Ha egy légteret írok, az egy légtér: a lakáson belül, ahol éppen voltam, rendszerint jöttek utánam. A két kutyát sétáltattuk, a macskákat elég volt kiengedni az utolsó években, mert akkor védett belső kertre nyílt az ablak. A fiam a kutyába kapaszkodva gyakorolt járni.
Ha addig is idegenkedett a macskáktól, akkor ezt érzi megerősítve.
De nem baj, inkább legyen túl aggályos, mint hanyag. Azért ettől még nem fogja kitenni a macsot, ha addig is volt. .D
Mindig is volt macskám, és rendszerint egy légtérben.
Három terhességet hordtam ki, de sosem volt probléma, illetve ami volt, az nem a macska miatt.
A félelmek okozója az internet, amin keresztül túl sok olyan információ éri a kismamát, aminek nincs épeszű alapja, csak a mások babonás félelmeiből fakad.
A macskatartás alatt természetesen a megfelelő tartást értem, egészséges és tiszta állatot.
A felsorolt három aggályod nem túlzás, ezek nagyon is reálisak.
A macska biz. esetekben lehet veszélyes, valami betegséget lehet elkapni tőle, amin ha nem esett át az ember terhesség előtt, veszélyes lehet a babára. Van akinek megnézik, hogy átesett-e ezen, de nekem pl. nem nézték. Nem voltam macska közelében, de szerintem nem paráztam volna. Ettől függetlenül megértem, ha valaki igen.
Én mind a 3 példádat jogosnak érzem. Ill. az utolsó nem annyira veszélyes, cserébe baromi kényelmetlen. Mi 28. hét környékén utaztunk férjemmel még egy utolsó nagyot, 9-10 óra autózás volt. 2 óránként megálltunk... pisilni... nyújtózkodni, de rettentőn fájt a hátam. Ill. védőnő mondta is, hogy gyakran mozgassam át a lábam keringés miatt.
teljesen érthető mind a 3 példád.
Egyik se túlkapás.
Sziasztok!
Először is, ez a topic nem azért jött létre, hogy egymás torkának essünk, szóval csak kíméletesen, légyszi... :)
Az lenne a kérdésem, hogy milyen esetekben kaptátok meg, hogy túl aggódosak vagytok a terhesség alatt (vagy a megszületett babával) vagy mikor találtatok valakit már túl aggódosnak ezen a téren?
Én nagyon gyakran megkapom, hogy túl aggódós vagyok, de nem tudom, hol lehet megúzni ennek az egészséges határát. :) Szerintem meg mások túl lazák... na xD
Íme az én paráim közül néhány:
- jeges úton nagy pocakkal közlekedni
- influenzás emberek közelében lenni (nem a bkv-n, hanem huzamosabb ideig, pl. beteg emberekkel nem találkozom direkt)
- nagyon hosszú utat autóval megtenni (5-7 óra <)
Nekem eddig csak egy dolog szúrt szemet, amit én soknak érzek, az pedig az, hogy macskával ne tartózkodjon egy légtérben(!) a kismama, mert megbetegszik. De ezt is tiszteletben tartottam, hiszen az ő felelőssége, hogyan próbálja megóvni a babáját. :)
További ajánlott fórumok:
- Mitől lesz valaki rákos?
- Mitől lesz egy ember ilyen? Miért dicsekszik valaki folyton s miért támad másokat, hogy ki milyen?
- Tudja valaki mitől lesz száraz a rántotthús (rántott karaj)?
- Mitöl lehet az, hogy valaki miután megfürdik, tele lesz vörös foltokkal?
- Mosogatószer, amitől nem lesznek pöttyösek a tányérok száradás után... Tud valaki ilyet?
- Tud valaki olyan szert amitől a haj gyorsabban nő, illetve erősebb, dúsabb lesz? Tapasztalatok?