Mitől lehet, hogy a 3 éves fiam elkezdett éjszakánként felriadni? (beszélgetés)
Most 2 jó éjszakánk volt,bár ma reggel bekérte magát mellém,de hagytam egy kicsit (félek,nehogy újra átszokjon). Nálunk talán a simogatás segít,nem tudom,de örülök,hogy nyugodtan alszik.
Szerintem az én fiamnak sincs szervi baja,sem pszichológiai,a sok újdonság inkább megviselheti.
Ugye,hétfő óta mi is elmegyünk ovi után játszóra egy fél órát (ma kocsikáztunk,mert hideg volt),bár négyesben,de szerintem ez is segít. Most itthon volt apa pár napig délután,de holnaptól megint dolgozik este is,nem tudom,mi lesz,mert szerintem a legjobb számára apa jelenléte volt!
A gyerekorvosunk azt mondja,szerinte "csak" túl élénken éli újra a nap eseményeit. Persze,vannak gondok az oviban (elveszi valaki a játékát,néha egy-egy pofozkodás),de eddig azt hittem,elég talpraesett,tudja kezelni az ilyesmit. Mint kiderűlt,kezeli is,de az lehet,hogy álmában sokszorozódnak az indulatok,azért reagál így. Nem tudom,tényleg nem. Gondoltunk már rá,hogy vissza engedjük az ágyunkba,de már akkora a pici,hogy valószínűleg ő is jönne,na,az meg maga lenne a káosz!
Amúgy most azt figyeltem meg,hogy ha simogatom elalvás közben,akkor nyugodtan alszik. A legutóbbi sírós felriadós estén ezt nem igényelte,azóta igen,és nem riadt fel. Illetve azt is igyekszem kontrollálni,mennyire fárad el,de azért kimegyünk a játszóra ovi után. Ott kiabálhat,rohangálhat,jókat nevet,és talán ez is segít neki.
Ez fura. En is a gyerekorvost akartam ajanlani, de latom, ezen mar tulvagytok... A mi dokink szerint ezeket a felriadasokat es remegeseket remalmok okozzak, ami ritkan normalis, de ha gyakran (ejszakankent tobbszor is, te jo eg) ismetlodik, erdemes kivizsgaltatni a gyereket neurologussal. Onnet tudom, hogy az en fiam is igy felriadt es remegett, EGYSZER, soha tobbet. A doktornonk mondta, ha ismetlodne a dolog, szoljak neki...
En a helyedben kikernem masik gyerekorvos velemenyet is.
Sziasztok!
Megpróbálok egyben reagálni minden felvetésre:
Pszichológushoz jártunk,nem emiatt,de ezt is elmondtam a doktornőnek. Szerinte a viselkedésében,az alvásban és mindenben a kistesó megszületése a ludas. De már hozzá kellett volna szoknia! Egyszerűen annyit mondott,majd kinövi!
Mikor a pici megszületett,a nagy teljesen beköltözött a mi ágyunkba,ott is előfordúlt felsírás,forgolódás,hiszti,de nem ilyen sűrűn.
Nem hinném,hogy fáj valamije,mert mikor ébren van,és valami fáj,azt szépen el tudja mondani,de ilyenkor nem panaszkodik,vagy mindene fáj.
Valóban sok a változás az életében,leginkább erre tudom fogni én is,de hogyan könnyíthetném meg neki? Oviba muszáj járnia,és már nem tudtunk vele aludni(sokszor az egész éjszakát a konyhában töltöttem,hogy legalább az apjuk tudjon pihenni,mert nem fértünk el az ágyban hárman).
Lehet, hogy sok változás van a gyerek életében, csak még fel kell dolgoznia.
Új ágy, ovi, tesó.
Nem fájhat valamije?
Egy ilyen pici fantáziája még nagyon élénk, de ha ez már ennyire elhúzódik, akkor nem lenne érdemes felkeresni egy gyermekpszichológust. Lehet semmi komoly, de ki tudja.
Mert elő fordul, hogy az én fiam is felsír, de amikor felébred, akkor befejezi a sírást és alszik tovább. Nem reszket.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet újraéleszteni egy kapcsolatot, ami elkezdett haldokolni?
- A számban, hátul elkezdett fájni az izom. Vajon mitől lehet?
- Zamioculcas-segítség! Elkezdett kitöredezni pár ága. Mitől lehet? Túlöntöztem?
- Mit lehet tenni, ha az embernek sorozatosan rémálmai vannak éjszakánként?
- 2 hónapja futok, de az utóbbi két futás alatt (kb. 1 km után) nagyon elkezdett fájni mindkét bokám. Mitől lehet?
- Pár napja átmostam ecettel a mosógépet és már elkezdett büdösödni. Mitől lehet?