Zamioculcas-segítség! Elkezdett kitöredezni pár ága. Mitől lehet? Túlöntöztem? (tudásbázis)
szia!
vigyázz majd az átültetéssel, állítólag akkor érzi jól magát, ha kitölti a cserepet.
nekem azt mondták, hogy csak akkor kell átültetni ha már szétnyomta a gumója, pl. ha műanyag cserép eldeformálódott.
én átültettem az enyémet és nem örült neki :(
ha átülteted, akkor csak egy (vagy max 2) számmal legyen nagyobb a cserép a mostaninál.
Sziasztok!
Én is beruháztam egy ilyen növénykére. Valamiért megtetszett ez a növényke, viszont rögtön olyat sikerült kifognom, amit tavasszal azzal indíthatok, hogy át kell ültetnem.
A locsolást majd próbálom mérsékelni, főleg télen.
Ti milyen földet használtok átültetéskor?
Hát lehet igaz mert mi már 3 hónapja vizben tartjuk azt a szép nagy szálat és semmi:(
Kedvencem ez a virág olyan kis"igénytelen":)Nem igényel sok vizet elég hetente locsolni és szép nagyra nő:D
Nőnapra kaptam a páromtól orchideát és még mindig az összes virág rajta van:)Imádom:)
Hahhó!:-)
Nekem ez nem jött be.Volt egy virágom,ami megsínylette párom legénybúcsúját,akkor próbáltam a szép új ágat vízben gyökereztetni,de nekem nem sikerült.Pedig állítólag egy levél is elég hozzá...
köszönöm mindenkinek!:-)
azt tudom,h igénytelen és alig kell locsolni,így túl nem öntöztem,azt tudom,ezért is lesek.
én is gondoltam arra,h a súlya miatt...már kikötöttem,mert tuti kitört volna már,de hát persze nem olyan,mint kéne.Azért gondolom,h a gumója ok,mert van új ága,de pont a legnagyobb és legszebb akar kiborulni...
most is száraz a földje,a pára viszont nálunk tényleg nagy viszonylag...ezzel nem tudok mit csinálni,van pártlanítónk.
akkor próbálom alig gondozni,és majd lesz vele valami:-/
Nem öntözted túl, bár nem tudom mennyi vízzel zúdítottad nyakon... egyszerűen kicsit megnyúltak a szövetei és nem bírták a súlyt..
Biztos szép, vigyázz rá:)
elég igénytelen fajta,de van amikor nem marad meg valahol.nekem az egyik egy sötét irodában volt csak úgy feldobva a szekrény tetejére,párom hol öntözte hol nem...már 2x akkora mint volt és gyönyörű.
a másik a fürdőben van,ablak mellett,gondozom rendesen,mégis sárgulnak az ágai és törnek le.lehet már úgy került ide,hogy valami baja van :S
oh,akkor lehet,h az a baj...én is heti 1x szoktam,viszont a földjét...
akkor ezen változtatok
de csak ennyi lenne a baj?
További ajánlott fórumok:
- A barátom elkezdett inni, mit tegyek?
- Vakbélgyulladás? Tegnap délkörül elkezdett fájni a hasam jobb oldalt. Nem igazán lent, inkább majdnem a köldököm magasságáig fáj.
- Mi a véleményed azokról a anyákról, akik szülés után is folytatják elkezdett tanulmányaikat? (Ezért kénytelenek néha elmenni a baba mellől.)
- Édesanyámnak bedagadt a jobb lába vádlitól lefele elkezdett felfele menni a combjára, óriási foltokkal, mit tegyünk?
- Hány hónapos/éves volt a gyereked, mikor elkezdett beszélni?
- Úgy döntöttem, nem eszem húst és folytatom az egy éve elkezdett szénhidrát diétát.