Hány hónapos/éves volt a gyereked, mikor elkezdett beszélni? (beszélgetés)
7-8 hónapos kora körül kezdett szavakat mondani, most 26 hós, és mondatokban, választékosan, folyamatosan beszél. Van olyan szó, amit átkeresztel, (papagáj=kapagány) de általában mindenki megérti, amit mond.
7 hónaposan mondta elôször, hogy: mama. 1 évesen érthetôen beszélt, és azóta be nem áll a szája.
A kereszt fiam másfél évesen már az öreg néne özikéjét mesélte.A kis lányom 1éves de csak a pá megy neki.
15-16 hónaposan kezdett érthető szavakat mondani. Most 2 éves és nagyon sokat beszél, bár vannak olyan szavai amit nem tisztán mond ki, de én megértem.
8 hónaposan szépen, egy idegen is megértette amit mond.
14-15 hónaposan kezdett 1-2 szót mondani, az alapokat, most 22 hós lesz és szinte mondatokban beszél szép érthetően!
14-15 hónaposan már szavakat használt kéttö éves és már egészen szépen kifejezi önmagát
Nagyon ügyes! Igazából ezt sztem nem is lehet erőltetni.
15 hónaposan kezdett mondatokat használni azóta be sem áll a szája és nagyon nagy a szókincse is választékosan fejezi ki magát,most 2 év 2 hónapos
Kisfiam 22 hónapos és folyékonyan beszél.Sosem erőltettem,magától tanulta.
Az én lányom, kétévesen szinte csak a saját nyelvén beszélt, 3 évesen úgy ment oviba, hogy tisztán mondatokban beszélt. A kisfiam 17 hónapos, és már elég sok szót mond.(Egyszer szinte minden szót elmond utánunk, de utána még nem használja.)
Fiam 2 éves szülinapja után kezdett el szavakat mondani. Mostmár mondatokban beszél, márciusban lesz 3 éves.
Három éves a fiam de még nagyon kezdetlegesen beszél,a hallásának semmi baja most voltunk a beraa nevü hallás vizsgálaton.Majd ezután mondják meg merre vigyük tovább,a gyereket hogy minnél előbb fejlődjön a beszéd képesége.
Egy éves és három hónapos korában "alkotta" meg az első önálló mondatát. Három szóból állt, az igaz, de értelmes és a helyzethez illő mondat volt:)
A nagyfiam az egy éves korában, viszont másfél éves volt, amikor elindult. A kisebbik fiam később kezdett el beszélni, de egy éves korára járt. Teljesen váltolzó szerintem.
5 éves a nagyfiam.. kb mint egy beszélni tanuló 1 éves gyerkőc szintjén van :( félszavak, kitalált saját nyelv, és csak azt ami tetszik neki :(
Teljesen különbözött a két lányom.Nagylányunk alig volt 1 éves ,már megmondta a nevét,viszont a kicsi már közelítette a 2 éves kort,amikor még egy szót sem volt hajlandó kimondani , függetlenül attól ,hogy mindent megértett.De amikor elkezdett beszélni!Most 16 éves ,és még most sem lehet lelőni:)Utolérte a nagy Tesót...
Az én kislányom 10 hónaposan kezdte el a szavak elejét mondogatni, általában 1 szótagot és ezzel el is volt úgy 16-17 hónapos koráig. Utána egyre több szót mondott ki egészben és nagyon hamar jöttek a mondatok is. Hirtelen megindult egyik napról a másikra a szóáradat, ami azóta is tart folyamatosan. :-))
Mind a három egy éves kora előtt.
Helló!
3 elmúlt, alig vártam! Ennek még csak bő fél éve, most az "elnémításán" dolgozok :)
Hány évesen kezdett beszélni a gyermeked?
A lányom 18honaposan kezdett beszélni./bácsi,kocsi,csacsi/
Három gyermekem van, a nagy fiam, ő volt lusti ilyen téren. Elmúlt két éves, mire összefüggő (számunkra is értelmes :))) szavakat mondott... a két kicsi hamar, már egy évesen kezdett beszélni. Másfél évesen már kis csacsogók voltak :) Szerintem nagyon változó, nem szabad elkeseredni, majd beindul a szóáradat!!! :)
Már 8 hónaposan rendes szavakat mondott,mindig megértettem mit akar!
Apa,inni,fofi(az Szofi a kutyánk),hami,mami,papó,anya,kéjek(kérek)...:)
A legkisebb 7 hónaposan mondta hogy "erszi", és azóta kínaiul, hát ne tudjátok meg, be nem áll a szája. Most múlt 1 éves, és nagyon sok szót felismerek. Csak az a kinai, meg a kézzel magyarázás, na azon nevetünk nagyon:DDD
Kislányom már 1évesen elkezdett beszélni,már az a csoda ha elhallgat (most közel 7éves)
Kisfiam 1,5évesen!
Az első 11 hónapos kora körül, a második kicsit később, talán 13-14 hónaposan de nem beszél most sem olyan tisztán mint a nagyobbik fiam beszélt ennyi idősen.
11 hónaposan mondta ki először tudatosan és érthetően hogy apa, kb másfél éves korában kezdett szépen beszélni, azóta még álmában is nyomja, le sem lehet lőni!
További ajánlott fórumok: