Mitől lehet ennyi pattanás az arcomon? El vagyok keseredve! (beszélgetés)
Az üdítőkre,alkoholra is figyelj,van akinek okoz ilyen problémát,akkor is ha csak alkalomszerűen issza,mert okozhat gyulladást,belsőszervek megbetegedése esetén a bőrön jöhetnek ki elváltozások.
Ha ilyesmi nincs,akkor esetleg Dove szappant használj.
Silk-et.
Jó eredményeket érhetsz el, nem szárít, sokan azt hiszik a szárítás jót tesz,pedig nem.
Nekem anno az egesz hatam es arcom aknes volt es a borgyogyaszom felirt egy fel eves kurat, bizonyos gyogyszerrel. A fel evbol vegul 1 ev lett, de megerte mert azota sincs problemam.
A gyogyszer sajnos minden honapban vervetelt kovetel, majfunkciok vizsgalasara, valamint nagyon ugyelni kell hogy ne ess teherbe mert vetelest okoz. Magas A vitamin tartalom miatt fenyerzekenyseget is okoz, szoval napra sem mehettem abban az idoben.
Nem sokan ismerik, a borgyogyaszok sem reklamozzak, DE! ha tenyleg annyira rossz a helyzet, akkor erdemes lenne rakerdezned mielott tiszta heg lesz az arcod ami aztan soha nem mulik el. :/ Nekem bevalt, es noveremnek is.
Ha erdekel privatban le tudom irni a gyogyszer nevet..
Az mTorc1 egy enzim, ami felelős a pattanások kifejlődéséért. Most hagyjuk, hogy ez egy nagyon komplex dolog, sok összetevős, hormonális, higiénikus, stb.
De ami a kaját illeti, ez az enzim "robbantja" ki és ezt az enzimet (vagy kibocsátását) egy sor dolog stimolálja, leginkább a cukor, az inzulin és a tejben lévő aminosavak közül a leucin. Amúgy eleve sok sz.r van a tejben a gyógyszerektől kezdve amit a tehenek kapnak (antibiotikum, tejelválasztást serkentők, gyulladáscsökkentők, egyebek), de ha egészséges tehén tejéből fogyasztanád, akkor is stimolálja az mTorc1-et, mert egyszerűen ez a tej jellegzetessége.
És természetesen a cukor is, de pl a csoki nem, vagyis a csoki és pattanás között nem azért van összefüggés mert benne van a kakaó, hanem az összes csokiban rendszerint van tej is meg cukor is, vagy ha étcsoki, cukor akkor is.
De maga a kakaó az mehetne, pl smoothie-ban, növényi tejekkel, vagy ilyesmik.
Épp ez az, hogy a tejtermékek fokozzák a pattanásokat, sőt, a cisztás fajtákat is. Ezért nem jó, ha lakto-ovo vegetáriánus vagy. Inkább próbálkozz a vegánnal vagy ha nem szeretnél vegán lenni akkor a tojást hagyd meg, de a tejtermékeket teljesen el kellene hagynod.
Ha nem hiszed, tégy egy próbát 10 hétig. Mandulatejjel, kókusztejjel helyettesítheted, és a sajtot meg ne, és kész.
Ha nem említetted volna a nyak-vállövet, akkor lehetne rosaceára gyanakodni. (Arról még nem hallottam, ahogy az túlmenne az arcon; bár manapság minden lehetséges.) Nekem kozmetikus hívta fel a figyelmemet a dögre, és igaza lett.
Mindenképpen keress egy jó bőrgyógyászt. (Tudok egy kiváló privátot Pesten.)
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Tanácsot szeretnék kérni! 6 éves lányom retteg oviba járni.El vagyok keseredve:(
- El vagyok keseredve.... Válás?
- A kisfiam 3 éves és még nem beszél..el vagyok keseredve...
- Nagyon el vagyok keseredve
- El vagyok keseredve