Mitől lehet egy 7 éves kislánynak csomó az egyik mellbimbójában? (tudásbázis)
Nem csak 40 felett csinálnak mammográfiát. Ha van beutaló, kötelesek elvégezni a vizsgálatot.
Többször voltam már (beutalóval), most vagyok 39.
Az alapkérdéshez: szerintem is lehetséges, hogy a kezdődő pubertás miatt bekövetkező hormonális változásoktól lett csomó a kislány mellében. Háziorvos adhat beutalót, vagy lehet magán uh-ra menni.
Mammográfiát csak 40 felett csinálnak.
Engem elküldtek ilyen vizsgálatra kb. 30 éves koromba és eszükbe sem jutott elvégezni. Csak egy UH-t csináltak.
Mell UH-ra gondoltam.
Én mindenképp ezt tenném.
Tényleg az a legjobb, ha elviszed emlő ultrahangra. Én is voltam gyanús dolog miatt, és kíméletes, fájdalom mentes, aki teheti mammográfia helyett az ultrahangot válassza. Sokkal jobban látják mi a szituáció és nem terheli a szervezetet sugárzás sem.
Egyébként kislányként ami előtt elkezdett volna az első mensesem, meg mielőtt elkezdett alakulni a cicim, nekem is volt, hogy fájt és csomókat éreztem, meg is ijedtem tőle.
Habár ezek elmúltak, lehet csak a hormonok okozzák neki is, de nézesd meg orvossal és akkor megnyugodtok, hogy semmi baj nincs.
Szerintem egyszerűen fejlődik és kezd kialakulni a melle, ez a magyarázat. Ma már sokkal hamarabb érnek biológiai értelemben a lányok.
A biztos azonban akkor lesz, ha elviszed gyermek-nőgyógyászhoz, aki majd megnyugtat.
Ne találgass!
Vidd reggel orvoshoz!
Talán megütötte.
Azért vidd el orvoshoz.
További ajánlott fórumok:
- Milyen ajándékot lehet venni/adni egy 10 éves iráni kislánynak?
- Mitől lehet a mellbimbómon kicsi dudor?
- Mitől lehet véres a vizelete egy 5 éves kislánynak?
- Milyen szúnyogriasztó spray-t lehet 2, 5 éves kislánynál használni?
- 1éves kislánynak csak arany fülbevalót lehet? Ezüst esetleg?
- 9 éves kislánynak mit lehet ajándékba venni?