Mitől függ, hogy az embernek sok barátja van-e? (beszélgetős fórum)
Gyerekkoromtól nem vagyok szimpatikus a társaimnak. Ez nem változott felnőtt koromra sem.Most sincs sok barátom. Nem durva a modorom, inkább őszinte csak. Kedvesen közeledek,vagy kedvesen fogadom a közeledést,mégis van egy kisugárzásom,amit a legtöbben utálnak.
Engem nem zavar .
Általában az extrovertált embereknek van sok barátjuk, mert ők a másokkal töltött idővel tudnak kikapcsolódni.
Az introvertált személyeknek kevés emberre van szükségük, mert őket inkább fárasztja a nagy társaság. Ők leginkább otthon, egyedül tudnak feltöltődni.
Egyik barátom olyannyira extrovertált, hogy egyszer a koliban csak azért átjött hozzám aludni, mert aznap a szobatársa nem volt ott, és még éjszakára sem akarta nélkülözni a társaságot.
Ismerek olyat is, aki extrovertált, de rendkívül félénk. Öt ember előtt már nem mer megszólalni. Az ilyen eset elég szerencsétlen, mert ő akar is, meg fél is társaságban lenni.
Én azt vettem észre, hogy azok az emberek ismerkednek könnyen, akiket érdekel, vagy csak úgy tesznek, mintha érdekelné őket a másik ember, ezért kérdéseket tesznek fel. Hogy vagy? Hol voltatok hétvégén? Letörtnek látszol, mi a baj? Ha valaki feltesz egy-két ilyen kérdést, a többiek egyből kedvesnek titulálják, és keresik a társaságát, mert mindenki szeret magáról beszélni.
Ki tudja meghatározni, hogy milyen az igazi barát ?
Szerintem, az, aki adott esetben a fél veséjét is odaadná a barátjáért.
Sok mondás van, ami hülyeség.
Nekem sok barátom van, és mindig számíthatok rájuk. És viceversa.
"Mi az oka annak ha valakinek ilyen a természete?"
Fura kérdés. Ha valakinek ilyen a természete, nyilván ilyen a természete. Így született, esetleg a neveléssel is besegítettek.
Akinek sok barátja van, annak egy sincs !
Mindenkinek vannak irigyei és jóval kevesebb csodálói.
Az ember könnyen megkapja a jelzőket.
Ha túl kedves azért, ha morc azért.
Soha nem törekedtem arra, hogy sok barátom legyen.
Ellenség meg ha kell, ha nem mindig akad belőlük. Az irigységből fakad.
Mire irigyek az emberek ?
Szépségre
Gazdagságra,
szellemi és fizikai képességekre.
Aki a felsoroltakból legalább eggyel rendelkezik, az már boldog ember.
Két dologtól függ.
Ha szegény akkor legyen szociális ivó.
Ha gazdag akkor meg alapból sok a barát.
A hangulatától .XD Ha a hangulata jó ,akkor a világot is szereti,ha rossz ..nos akkor nem :))
Bár érdemes a mélységeken elgondolkozni,a szeretet a
másik megismerésből fakad,vagyis ha alig ismered ,akkor alig vagy egyáltalán nem tudod szeretni:))
"1 jó barátnőd legyen!" = itt a lényeg!
A többi nem igaz barátság, csak ismeretségen alapuló kapcsolat. Közös érdeklődési kör, azonos szórakozási ízlés, azonos anyagi helyzet alapján kialakított, kialakult társaság, azonos iskolába járnak a gyerekek, stb. stb.
De ezek között "igaz barát" szinte egy sem!
Ettől függetlenül neked is lehet, sőt legyen is egy-két ilyen társaságod, amelyben jól érzed magad, kellemes órákat lehet közöttük-velük eltölteni. Az ilyen együtt-létek alatt lehet feltöltődni, olyan élményeket, emlékeket szerezni, melyeket egyedül biztosan nem tudnál. Pl. kirándulásokon, túrázásokon, vagy éppen közös színházi előadásokon stb. stb. mindenki a saját érdeklődési körének megfelelő társaságot keres-talál magának.
Valóban légy nyitottabb, egy-két ilyen társaság neked sem árt.
Az igaz barátra is talán éppen közöttük találsz!
Én egész kiskorom óta azt hallom: "nézd meg XY-t, neki mennyire barátja van. Neked meg egy sincs. Miért nem tudsz összebarátkozni valakivel, hogy legalább 1 jó barátnőd legyen? Mi benned a hiba"
De tény, hogy zárkózott típus vagyok. Akkor ez csak ezen múlna?
További ajánlott fórumok:
- A sok rosszindulatú embernek miért jó, hogy mást földig tiporjanak?
- Miért telefonálgat egy családos embernek egy nő?
- Napi hány érintésre van szüksége az embernek a boldogsághoz?
- Mennyire tartod magad érzékeny embernek?
- Tanácsokat kérek! Hogy lehet (pár hónapig) havi 20 ezerből négy embernek kijönni?
- Mitől függ az, hogy lesz-e tejem, ha megszületik a baba? Van-e valami, amit ha megteszek, akkor garantáltan lesz tejem. Mert akkor megteszem