Mit vegyünk a babának, és hogyan neveljük? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mit vegyünk a babának, és hogyan neveljük?
Szerintem áruismeretböl nem tanulják, hogy pl. hogy kell a modern Stokke babakocsit összecsukni...
Meg azt is kétlem, hogy lenne olyan tanóra, aminek bármi köze lenne a babacuccokhoz. Amit tudnak, azt az üzletben tanulják meg.
Lányok!
Milyen a fogszabályozós cumi? Éedemes ilyet venni? És ha igen akkor milyet?
Köszi a választ.
Akkor a hiba az én készülékemben van :-D
Nem mentem bababoltba, a netről rendeltem mindent, de jó tudni, hogy az eladóknak kötelessége ismerni mindent :-) Hát ez már kimarad az életemből! Netfüggő vásárló vagyok, utálok boltba menni :-D De eddig mindig jót vettem, úgyhogy meg vagyok elégedve az eladóval ;-)
Azt én se szeretem ha lihegnek a sarkamban.
de gyakran botlok ilyenbe, ezt úgy rendezem le, Igen segíthet.. És mindom.
Aztán azt is, körülnéznék.
Próbálom ezt a sakadban van az eladó a jó oldalát nézni, legalább hamar kijövök onnan.
( tűzhelyet néztem. 2 - max 3 helyet tudok nálunk ahol újakat árulak. az egyik boltba agyon dicsérte az arut. nem sok kellett volna hogy azt a pimasz megjegyzést tegyem : a mosógépet itt vettem, ne vegyen mérget arra hogy a garancia után nem hibásodhat meg azonnal. nem biztos hogy bemegyek újból oda ).
Pontosan ! Dolgoztam kereskedelemben én is. Nem engedhettem meg magamnak azt a luxust, hogy ne tudjam fejből, hogy arra a termékre mennyi idő a garancia, vagy mennyit fogyaszt. Amennyiben valamit nem tudtam fejből sem az volt a válasz, hogy nem tudom... talán inkább a pillanat azonnal utána nézek.
Persze a negatív tapasztalataim egy bizonyos bababolt alapján írtam, míg egy másikban maximális segítséget kaptam. Ott egy idősebb (valószínűleg szintén anyuka) volt a kiszolgáló. Nagyon pozitív volt, hogy ebben az üzletben nem akartak semmi felesleges dolgot ránk erőltetni, hagytak nézelődni (anélkül, hogy lépésben követne egy eladó). Megkérdezték a vásárlás végén, hogy a kelengye csomagukról adhatnak -e egy tájékoztatót. Hazavittük , átböngésztük és ami fontosnak tűnt azt ott is vettem meg.
Nagyon kellemes csalódás volt, hogy az eladó nem akarta rámerőltetni a drágább terméket mindenáron, hanem elmondta melyiknek mi az előnye és hátránya. Én ilyen helyen vásárolok szívesen, még akkor is amikor ez az üzlet a szomszéd településen van.
Babaholmim nagyrészt használtan volt. Így nem tudom mennyire értenek az eladók ahhoz a termékhez amit árulnak. ( nem ártana ha ismerné külömben hogy tudja ajánlani, a vásárló igényeit meghallgatva )
De! Bizonyos szintig igenis kellene tudnia, hogy működik. Mikor jön az áru, nem csomagolják ki? Akkor látniuk kellene mi hogy működik.
Nagyobb bababoltba nincsenek felosztva a részlegek?
Értem amit írsz.
( varrodába kisegítettem. engem pl érdekelt nem csak az a művelet amit csináltam. jelöltem valamit, és voltrá példa odavittem annak akinek varrnia kellett a jelölésem után. láttam miért könnyebb neki. ha elmegyek eladónak egy boltba ne tudjam a telót összerakni, vagy a babakocsit, hogyan kell összecsukni ).
Talán azért vannak az eladók a boltban, hogy minimális kérdésre tudjanak válaszolni. Nem mindenkinek van nete... talán azért veszem meg személyesen, mert elvárok némi szakmai segítséget.
Én majd szétrobbantam, amikor az egyik boltban az állítólag könnyen összecsukható babakocsik egyikét SEM tudta összecsukni az eladó (de azért én higgyem el neki...) és fogalma sem volt a bébihordó bekötési technikájáról. Mi a francnak van az ilyen ott ????
A pelusos szemetes nálunk egy kisebb billenős tetős szemetes vödör, abban zsák és találtam a teccsóban a popótörők között - de jól el van dugva, hogy futnának körbe körbe egy hétig - kifejezetten pelustartó szemeteszacsit, ami ráadásul egy picit illatosított is. Most olyan randa bugyirózsaszín csomagban van 70 darab és viszonylag olcsó, pár száz forint.
A kakis pelust ebbe szoktam még beletenni. De jó mindenre, tiszta pelustartónak, váltóruhának. Én nagyon szeretem, mert praktikus. De a szagzárós pelustartó is maga a tökély, ha annó lett volna pénzem tuti veszek! Főleg most értem meg, hogy már mindent eszik a fiam......háááát néha sztem a tapéta is le akar ugrani a falról :)
Nem az ára a lényeg. Csak nekünk felesleges. A kislányom nem cumizik,próbáltuk,de nem kellett neki.
A másik az,hogy mikor egy első gyerekét váró nő bemegy egy bababoltba,akkor nem azt várja,hogy egy 18év körüli kiscsaj úgy ajánlja a világítós cumit,hogy "ez tök jól néz ki a baba szájába ám,tök divatos". Talán úgy kellene ajánlani,ha éjjel kiesik a baba szájából,könnyebb megtalálni.
Na meg ugyanitt volt az is hogy néztünk egy autósülést a bolt honlapján 0-18kg-ig volt hirdetve.Kérdeztem a lánytól,hogy akkor ez jó újszülött babának,van hozzá szűkítő?Erre az volt a válasz,hogy honnan tudjam..
Nálunk repült a szoba másik végébe kb 22 évvel ezelőtt.
egyik se kellett neki. Elvolt cumi nélkül...
A pár száz forintos világítós cumi luxus...
Hm, szarrágás a köbön???
További ajánlott fórumok:
- 6 hónapos babának répafőzelék. De hogyan? Tápszerrel vagy anélkül?
- Mire neveljük a fiatalokat, az életre?
- Gyógyszer beadása csak anyatejes babának hogyan?
- Hogyan neveljük az óvodás, iskolás gyerekünket, hogyan büntessünk
- Hogyan neveljük szobatisztaságra a felnőtt befogadott, lakásban még nem tartott kutyát?
- Felnőtt képzésre járunk!az egyik osztálytársunk nemsokára apuka lesz!mit vegyünk neki, vagyis a babának ajándékba?