Mit vársz a fordászodtól? (beszélgetés)
" alapszín és melírozás után meg sem mosta a hajam samponnal(mondván a festék bőven letisztítja a fehbőrt és a hajat!paraszt!!!!)"
Festék lemosása: kicsit bevizezzük, ha szükséges, és feldörzsöljük a bőrről. Azért, mert festéket csak festékkel lehet lemosni, különben ott marad a nyoma. Ezt így tanítják, ráadásul tényleg beválik. :)
Lehet olyan lakossági hajfestéket kapni, aminek a haszn. utasításában az van benne, hogy a lemosás után felesleges a samponos mosás.
Az, hogy balzsamot nem tett a hajadra, és emiatt nem lett jó állapú a hajad, az már gáz. Én most itt kifejezetten a hajmosásra reagáltam, a többi mulasztásra nem.
Hát sajnálom a rossz tapasztalataidat. Kifogtad rendesen Egy valamit azonban had mondjak el fodrász lévén! Azt írtad ósdi melírsapka. A melírsapka kifejezetten jó dolog tud lenni, mert van akinek nem lehet pl fóliát használni. Persze nem az ezer éves gumi sapira gondolok itt, és nem mindenkinek.
Azon nagyon kiakadtam, hogy nem mosta meg a hajadat a festés után. Ez alap, hiszen a festék maradványokat csak samponnal lehet eltávolítani a fejbőrröl. Ha ott marad, az komoly károkat okozhat! Viszont ha megtaláltad 4 éve azta fodrászt akiben megbízol, és elégedett vagy az eredménnyel, akkor nem értem miért kell most váltani?
Én megjártam már a fodrászokkal.Vidéken nem is mertem soha semmi extrát csináltatni egy szimpla festésen v. 1-2 centis vágáson kívül,esetleg melíron,mikor még szőke volt a hajam.Ott a legprofesszionálisabb mesterfodrász is ósdi melírsapkát használt,na azon kiakadtam:D
Pesten eddig mindig megszívtam,hiába mentem ismerős fodrászához.4 év volt,mire találtam egy fodrászt,akiben megbízok,de most váltás következik,kiváncsian várom az eredményt,hogy elégedett leszek-e szerdán!
Eddigi legbotrányosabb pesten: alapszín és melírozás után meg sem mosta a hajam samponnal(mondván a festék bőven letisztítja a fehbőrt és a hajat!paraszt!!!!),nem kaptam sem balzsamot,semmi hajápolószert.Elvittem a hajegyenesítőm,és tudattam vele,hogy a végén egyenesítse ki az én gépemmel,mert abba bízok.Valahogy elfelejtette.Mikor hazaértem megmostam a hajam samponnal,és ki is egyenesítettem!
A másik,megbeszéltük milyen számkódú lesz a hajam.Mikor rajtam volt a festék,már gyanakodtam,és elkezdtek folyni a könnyeim,mire mondta a fodrász,hogy ne aggódjak olyan lesz!A végén közölte,hogy kevert bele némi szőkét és 1-el világosabb festéket használt direkt!(barna helyett narancssárga lett a hajam!).1napig bőgtem,másnap vettem két doboz sötétbarna hajfestéket és átfestettem.10ezer fölött volt bőven ez a két nap.(ezekután már tudom magamnak festeni a hajam,vágni is,de mégsem 100%os).
Szóval elvárom,hogy ne kamuzzon,legyen a munkájára igényes,legyen vidám,legyen precíz,mondja el,ha valami nem állna jól,és azt is,hogy amit szeretnék az hosszabb folyamat,hogy lehet megvalósítani.Engem nem érdekel,hogy alfaparffal dolgozik,csak legyen szép...
Max. 10 perc várakozás belefér.
Nem szeretem ha szól a zene, nem csak fodrásznál (manikűrősnél, kozmiban is kikapcsoltatom), relaxálni, szépülni megyek mind három helyre, nekem kell a csend, elég zajos a munkahelyem.
Éppen ilyen megfontolásból általában úgy intézem, hogy egyedül legyek.
Minőségi termékeket használjon, nem bánom ha valamivel többe kerül és azt sem ha pl. a hajlakk otthonra is beszerezhető.
Tudjon rendesen masszírozni.
Szóljon ha hülyeséget kérek.
Szellőztessen előttem, túl érzékeny vagyok az illatokra, szagokra (pl.: semmilyen füstölőt, aroma gyertyát nem bírok).
Szeretem olvasni az ilyen véleményeket, mivel magam is fodrász lennék.
Mindjárt az első hozzászólók között volt egy kissé ellentmondásos kívánság: a legjobb anyagokat használja a fodrász, mégsem legyen drága. Sajnos a minőséget meg kell fizetni, a jó hajápolók, festékek, finistermékek nem olcsók.
ha megkérem hogy ne körfésűvel szárítsa be a hajam,mert az úgy néz ki mintha 65 éves lennék akkor ne tegye....
jah és fejlesszék magukat,mert a legtöbb fodrász csak a 10-20 évvel ezelőtti vágásokat frizurákat tudja....pl a mai bob nem egyenlő a 60as évekbelivel
jutyub beírni h hair cut és ennyi.....
A dús hajamból minden alkalommal egyforma frizurát.
Lehetetlent kérek, már tudom.
ja,bocs hirtelen csak a fórumkérdésre válaszoltam:D
ja az enyémmel lehet beszélgetni..mindenhol kell egy-két napot várni,kivéve 1 helyen de ott dupla annyi a díja is..
én nekem hosszú haja, van és semmi extra..és szeretem ha 10-ből megvan nem járok gyakran..
hogy ha azt mondom neki kicsit vágjon le,akkor az egészséges hajamból ne vágjon le 2 centi helyett 10-et..csak ezt..vagy ha megbeszélünk,egy frizurát nem mást csináljon helyette...borsos áron már elszúrták párszor a hajam..
hisz honnan tudjam látszatra ki milyen fodrász..
Csupán csak annyit, ha vizesen megrázom, vagy ha szél kócolja, akkor is ász legyen a frizurám. Ennyit.
Mindegyiket kikészítem, nehéz eset vagyok... túl jó a geometriai érzékem:))
Alap a pontosság a minőségi hajápolási termékek, ismerje az új vágástechnikákat, tehát ha nem velem foglalkozik, akkor képezze magát!:DDD
Csinálhatja 10 percig vagy 2 órát, mindegy hogy beszélget vagy nem, és lehet nagy arc vagy kicsi is felőlem, ha jól csinálja:)
Havonta, vagy 2 havonta járok fodrászhoz....
További ajánlott fórumok:
- Mit vársz?
- Mire vársz épp? :)
- Mit vársz?
- Az amerikai gazdaság kihat a magyar gazdaságra is, így az egyedekre is. Te mit vársz, mit remélsz Barack Obamától?
- Hogyan, milyen módon mondtad el párodnak, illetve rokonoknak hogy babát vársz?
- Fontosnak érzed, hogy Nőnapra felköszöntsenek? És ajándékot is vársz? És mit?