Mit teszel ha dühöng, csapkod, kiabál, veszekszik veled a gyereked? (tudásbázis)
ritamoto, milyen idős a kisfiad?
nekem 2 van, 9 és 5 évesek. teljesen ellentétei egymásnak,és folyton összevesznek. néha én is ahhoz folyamodok, hogy hagyom őket.de sztem ez sem jó, mert így máshol is addig csinálják a feszkót, míg jól rájuk nem ordítok :( bővebben majd ha jelentkezel :)
Szerintem,ami sokkot okozhat, az ha a gyerek nagyon sír vagy hisztizik és esetleg apuka egy jó nagy kancsó vízzel leöntötte. Elképzelhető, hogy amellett, hogy váratlanul érte, még a levegőt is rosszul vette és ettől megijedt.
Én ezért nem öntöm le soha őket.
Persze,nem úgy gondoltam.
Csak nem minden gyerek viseli 1 formán.
Ha őt éppen nem viseli meg,és ez jön be......
Nem kérdőjeleztem meg 1 percig sem,nyugi.
Én a mai napig nem tudom abban a helyzetben és pillanatban nálunk anno mi történt,mert dolgoztam.
(azóta nincs apja velünk.....)
Esz is a penész akkor mi történhetett.....
Ugyanis vízelválasztó eseménynek számított....sajna,és a mai napig utálja az úszást,fél,utál tusolni,inkább fűrdik.
ÁÁÁÁÁ,hosszú.
Szép napot!
Én sosem csináltam ezt,a gyermek apukája csinálta anno,mikor kissebb volt a fiam.Azóta fél a víztől.
Sajna.
Kis gyerek kis gond,nagy gyerek nagy gond.
Egyébként a nagyobbikkal én is most kezdek hadilábon állni,eddig úgy ahogy jól mentek vele a dolgaink(suli,tanulás)-de nem olyan régen valami történt és szögenyenesen megfordult,inkább kifordult,azaz most úgy érzem elcsúsztam,kicsúsztak a dolgok a kezeimből.
Annyira megviselnek a dolgai,most pl. kezdi lerontani a jegyeit,10 éves lesz,eddig 4-es,5-ös tanuló volt,most meg jönnek az 1-gyesek,beírások.Leültünk beszélni vele,kézzel fogható magyarázatot nem adott.Most nem tom' mi tévő legyek.....
Ma még a gyerekem egy normális cselekedett nem csinált!!!
Várat építettünk, közben elrepült a vár... Nézegettük a mesekönyvét, egy laza mozdulattal kitépte belőle a lapot... A majonézt, ketchupot szétkente az asztalon. Bevette a szájába a falatot és messzire köpte - ezt eddig nem csinálta, fogalmam sincs, honnan szedte!
Kimentünk az udvarra: egymás mellé tette a kinti játékait, majd motorral átment volna rajta... A hálós kerítésen akart felmászni. Akkor jöttünk be, mikor a farakáson kapaszkodott fölfele.
Beszéltem bankkal, mert valamit eltoltak, közben a gyerek kiabált, ráncigálta a gatyámat, felmászott a fotelre, onnan akart távolra ugrani, a radiátorra feltette a lábát, és onnan lógott...
Ha lenne itthon nyugtató, akkor bevenném, isten bizony. Az idegeim cafatokban. Mondhatok én neki bármit, fala hányt borsó. Bünti (két percig ül, majd bocsánatkérés, megbeszélés mi volt a nagy baj) már abszolúte nem használ.
3/49-kor kelt, most fél tizenkettő van, de már hulla vagyok - leraktam aludni, már alszik.
Sikítani meg nem itthon sikít, hanem ha elmegyünk itthonról. A legjobb az orvos váróterme! Azt hamar abbahagyja, ha nem szólok rá, csak akkor nekem szólnak, hogy szóljak rá a gyerekre. Akkor rászólok, errefel a gyerek BELERÖHÖG az arcomba, és sikít még jobban.
Ma kimondottan várom a szeptembert, mikor beadom bölcsibe. Ja, és ezeket a dolgokat nem csak velem csinálj, hanem Apával, Mamával, Nővéremmel, Keresztanyjával, mindenkivel, akivel van. Nem válogat személyek között.
Az enyém az sikít. De úgy! Szó szerint fáj a fülem tőle. Persze mi is panelban lakunk, úgyhogy a szomszédok is hallják.
Én meg szoktam is neki mondani: Jólvan kisfiam, sikíts még hangosabban, még nem hallja mindenki!
Néha azt érzem, hogy az idegtől szálanként tudnám kitépni a hajam... mit héha??? Naponta minimum egyszer.
Tegnap például azért ordított az utcán, mert nem engedtem, hogy motorral menjen át az úttesten. Meg is harapott, és az úttest kellős közepén földhöz verte magát. ááááááááááááááá
ugye-ugye:-) és kiabált torka szakadtából a lakótelepen:-) gondolhatod, hogy néztek rám amikor annyira rosszevő volt és olyan apróka és sovány.-)
Máskor meg a közértben a pénztárnál dünnyögött, anya nem veszel magadnak sört:-) Soha nem szerettem és nem iszom:-)
:))))
Azta!
Ez tipikus esete, mikor az ember nem tudja sírjon-e vagy nevessen :S
:-)
Jajj, mintha hájjal kenegetnétek.:-)
nem vagyok egyedöül!!!De jó.:-))))
Most nagyon igazat írtál!
Próbálj nem szólni hozzá, még ha kérdez akkor sem! Nálam ez valamelyest segítet! Nem érte miért nem szidom és miért nem szeretem, mintha nem is lenne átnéztem rajta, közben meg a szívem vérzet, de tennem kellett valamit! Most is ez használ, amikor már nagy!
De már az is segít, ha tudom, hogy más is van hasonló cipőben...
És akiknek jó gyerek jutott:-), azokat meg kérem, hogy ne törjenek pálcát azok fölött, akiknek rossz gyerkőc adatott, mert igenis sokan küzdünk ezzel, és nem csak nevelés kérdése,hogy egy gyerek hogy viselkedik.
Nekem is nagy volt a szám amíg nem volt gyerekem és láttam egy rossz kölyköt, és nagyon elitéltem a szüleit, hogy ezt hagyják...de azóta kiderült, hogy valószínűleg nem hagyják, és sokat küzdenek nap mint nap azért, hogy a gyerekből rendes ember legyen.
További ajánlott fórumok:
- A párom egyre többet veszekszik velem. Mit tegyek?
- Miért veszekszik velem mindenki a családban, mert egyszerűen kijelentettem, hogy nem vagyok képes mással vásárolni menni!
- Hogyan lehetnék kedves egy olyan férfivel, aki mindenért a másikat hibáztatja, mindenen veszekszik, hisztizik?
- Baba-mama klubban 2-3 éves gyereked, hasonló korú gyerekekkel összeveszik a játokon. Visítanak, harapnak, ütnek. MIt teszel?
- Mit teszel ha a nagyobbik gyereked féltékeny a kicsire?
- Mit teszel, hogy kisgyereked át tudja aludni a szilveszter éjszakát?