Mit teszel ha a nagyobbik gyereked féltékeny a kicsire? (tudásbázis)
Be kell vonni a kicsi körüli teendőkbe és sokkal többet kell foglalkozni vele.De soha ne hagyd őket egyedül!
Először is ez nem rosszaság, teljese természetes.
Én még csak az elsőt várom, de már 6 unokaöcsém/húgom van három helyen.
A 6 éves is a húga születésekor nagyon sokszor azt játszotta, hogy ő a kisbaba, és akkor ez volt a játék, szépen eljátszottunk. 5 perc múlva megint lehetett iskolás nagylány, amire persze nagyon büszke volt.
A három évesnél azt látom, hogy szereti, ha elmesélik neki, hogy ő miket csinált akkora korában. Vagy mutatunk olyan képet, ahol akkora, sőt akár ugyanabban a ruhában van, mint a kistesó. Bár minap közölte, hogy ő visszamegy anya hasába.
nekem nagyon kicsi a korkülönbség
de időt kell szakítani mindkettő gyerekre külön is. 14 hós a nagyobb, de már a kistesó kap puszit, mi meg nem :) Bár azt hiszem egyenlőre a kicsi lehetne féltékeny a nagyra.
szerintem ez egy bnkó válasz. Minek írsz, ha ennyi értelmeset tudsz hozzáfűzni? ( és más fórumokon is)
Tud valaki valami jó, jól bevált irodalmat ajánlani testvérféltékenységről?
Én ezért nem mertem még több Gyemeket bevállalni. Nálunk sajnos volt.:( Teljesen ok nélkül. De remélem ma már nincs, én próbálom nem annak felfogni, ha mégis a Bátyám beszól.
Nálunk 6 év a korkülönbség.A fiam 9 éves a lányom 3.Mikor megszületett a kicsi,hozott a tesónak kis jelképes ajándékot.Nem igazán féltékenykedett,mostanában inkább a kicsi a féltékeny.Mindketten imádják egymást mégis úgy összevesznek hogy kapkodom a fejem.Lehetőleg a nagyobbat bele kell vonni a kicsi körüli dolgokba.Külön szoktam estimesét mondani nekik.Ez picit időigényes,viszont legalább a mesét nyugodtan végighallgatják.:-)))
Köszi a hozzászólásokat!Nálunk 5 év a korkülönbség a fiú a nagyobb lány a kicsi.Imádják egymást de mégis sokszor balhézik a fiam,szerintem indokolatlanul,vagy mégse? Néha mondja,hogy jó lenne cserélni,hogy ő legyen a kicsi. Majd megpróbálok külön programokat szervezni vele, eddig szinte mindenhova együtt mentünk.
A fiam, 2.5 éves a lánykám 6 hetes és nálunk nem a kistesóra volt/van féltékeny, mert őt imádja a tesót, puszilgatja, rohan hozzá ha valami baja van, stb. inkább azért veri ki a hisztit, hogy menjünk vele játszani. Ha valaki jön hozzánk, egyből lecsap rá, hogy menjen be vele a szobába játszani. Úgyhogy csak úgy tudom megoldani, hogy próbálok többet foglalkozni vele, és csinálni olyan programokat amit csak vele csinálok, és ott nincs a tesó, csak ő meg én. Aztán majd csak elmúlikez az időszak.
Megmagyarázom neki,hogy Őt is ugyan úgy szeretem.
nem szokott féltékeny lenni. mindenbe be van vonva. nagyon szeretik egymást, van hogy én le vagyok "tojva", csak ők ketten léteznek :)) 5 éves a nagyobbik :)
Idő kérdése és megszokja a helyzetet.Nagyfiam 9 volt mikor a kisebb született.már eltelt 1 év.és imádják egymást.szakíts időt minkettőre külön-külön!ne hagyd hogy a kicsi teljesen lefoglaljon!
Én végül is nem vagyok tapasztalt az ilyenben de én meg mind kettővel úgyan úgy viselkednék.
Bevonom a picivel való foglalkozásokba, így érzi hogy ő is fontos, és büszke is lehet magára hogy ő az okos ügyes testvérke, akire számthat az öcsi
Attól függ. Mennyi a korkülönbség közöttük?
Mit teszel ha a nagyobbik gyereked féltékeny a kicsire?
További ajánlott fórumok: