Mit tehetünk, hogy a sünik ne jöjjönek be a kertbe? (tudásbázis kérdés)
Szerencséd volt!
Az enyéim ott hagyják ha kimegyek, úgy tesznek mintha mi sem történt volna.
Ha szólok Sílának,hogy mutasd,mert a sötétben nem látom,képzeld el, hogy az orrával odalöki elém.
Ekkor lapátra teszem és átküldöm a szomszédba szegény sünit.
Ez aranyos!
Van a kutyusoknak külön box elkerítve az ilyen vagy hasonló esetekre.
De tudod,ezek már akkor furcsán ugatnak mikor még be sem jött a süni.
Annyira ismerem az ugatásukat,olyan mintha idegen kutya sétálna az utcán.
De később hallom, mikor bejött a süni és megy a harc,az a fura ugatás odakint.
Ha időben észre veszem, megmenekül szegény süni,de alszom, vagy nem vagyok itthon,akkor temetés van,sajnos.
Annyira sajnálom őket,de ez van!
Nálunk is szokott lenni. Tegnap este pont etettem a cicákat, amikor a kutya nagyon nézett valamit a fűben. Hát egy kis sünike volt. Nagyon sajnálom őket, mert sajnos a nagyobb kutyák bizony megfogják őket, és megölik.
Szerintem nemigen tudunk ellenük tenni semmit.
Hűűű, dehát azok a legjobbak, persze a mosómacik meg a pingvinak után...;)
Én imádom a süniket és szívesen látnám őket a kertben.:) Remélem, hogy az én kis jámbor pulikám nem harciaskodna velük.
badonyimariaeva:
Szerintem estére zárd el valahová a kutyusokat, persze nem be a lakásba, vagy valami kis helyre, hanem csinálj nekik valami elkerített részt, persze csak ha a kerted mérete ezt megengedi.
Süniknek meg a kert másik végébe tegyél nasikat és akkor nem járkálnak majd a kutyák közelében...
Azon gondolkodtam, hogyha egy sünit bekennél valami nagyon rossz ízű anyaggal és úgy engednéd el, hogy a kutyáidnak kellemetlen emléke legyen, és elmenne a kedvük a sünibántástól, nem lenne megoldás? Mint az ujját cumizó kisgyereknél van ilyen rosszízű kence és ezután már nem ízlik nekik az ujja.
Csak egy gondolat, hátha...
Most, hogy végolvastam a többi hozzászólást, már nem olyan vicces.
Az a baj, hogy szerintem nem lehet úgy megcsinálni a kerítést, hogy ők előbb utóbb be ne furakodjanak. A kutyákon sem lehet változtatni, elég elszomorító, reménytelen helyzet...
Milyen fajtájúak a kutyáid?
Van box nekik,de mint írtad igazából éjjel kell nekik kint lenni.Oda csak akkor szoktam becsukni,
mikor vendégek,idegenek jönnek.De olyan rosszul vannak,alig várják,hogy kiengedjem őket.
Szegénykék:(
Sajna nincs tippem!
Nem próbáltad meg a kutyikat "leszoktatni" róla?
További ajánlott fórumok:
- Internetfüggőség szülői szemmel? Tehetünk valamit?
- Albérletből költöznünk kell, mit tehetünk?
- Parlagfű: tehetünk valamit az allergia ellen?
- Tiltanak a szülők, vagyis csak a fiú szülei, pedig már nem vagyunk gyerekek (21/26) mit tehetünk, van értelme?
- Magány, mit tehetünk ellene? Adjatok tanácsot!
- 10 hónapos babámnak a fenekében 40, 1 fokos láza van, voltunk már orvosnál vele, mit tehetünk még, volt már valakinek hasonló gond?