Internetfüggőség szülői szemmel? Tehetünk valamit? (beszélgetés)
Nálunk meg a szabad döntés vált be. A tanulás az ő felelőssége, elmondtam neki, nem vagyok sznob, nem zavar, ha szakmunkás lesz. Más tervei vannak, tesz érte, a hogyan rá van bízva. Mondjuk már 18 éves, természetesen nem a kicsiről beszélek. Jövő héten például hétfőn koncertre megy, kedden-csütörtökön tanítani, szombaton diákmeló.
Mellette angolból készül az érettségire, jövőre kevesebb legyen. (és ne kelljen bejárnia órákra :D)
Néha talán sok.
Máskor meg jól esik.
Nem tudom na! :)
Hát na mi a sok?
Én reggel 7-kor, mikor előjövök,bekapcs.Gyorsan átfutom azt a 3-4 fórumot ahova járok,meg válaszolok pár levelet ha kell, aztán megyek dolgomra.Mosás,főzés,takarítás,mostmár kert.Délután jövök,igaz akkor 3-4 órát vagyok. Mostanába 9-kor elköszönök.Ennyi. Sok?
Relatív.
Ma igen, amúgy van, amikor csak délelőtt, esetleg este.
Mostanában nem pörög itt az élet.
Amúgy valóban, mi a sok?
Na igen, de a szülők nem kotlanak egész nap a monitor előtt.
Szóval ez a függőség kialakulása számomra rejtély.
De hát ez egy másik generáció.
Már egész kicsi korban érdekli őket.
22 hónapos Manó gépezni akar. Meg kell zabálni.:)
Ahogy megjelennek a csajok/pasik ez változni fog szerintem.
A párom eléggé kocka, a társasága egy része is, de ezt látom: ahogy párt találtak erősen csökkent a géppel töltött idő, első lett a pár/család.
ma már elég gyakran hallom az "utálom a számítógépeket" szöveget.
De amúgy most komolyan.Tényleg rengeteget gépznek.
Az én gyerekem első osztályos volt mikor kapott gépet.Azóta nyomja ezerrel.Nyári szünetbe fordított életet él.Egész éjjel gépezik,nappal alszik.
További ajánlott fórumok:
- Albérletből költöznünk kell, mit tehetünk?
- Parlagfű: tehetünk valamit az allergia ellen?
- Tiltanak a szülők, vagyis csak a fiú szülei, pedig már nem vagyunk gyerekek (21/26) mit tehetünk, van értelme?
- Magány, mit tehetünk ellene? Adjatok tanácsot!
- Ez szülői szemmel elfogadhatatlan?
- Beszélgessünk és adjunk tanácsot olyan dolgokban olyan embereknek, akik valamiről nem képesek leszokni! (pld.: internetfüggőség)