Mit tehetek, ha nem kaptam fizetést? (tudásbázis)
Nálunk voltak más problémák is. Azonkívül 8-an voltunk felperesek. Mára egyedül maradtam, mert én voltam az üzletvezető. Az egyik kolléganő megegyezett velük, de őt sem fizették ki a bírósági végzés ellenére sem.
Én nem adom fel és nem egyezkedek. Ki fogom harcolni az igazam, hogy megmutassam nekik.
Ha táppénzt sem kaptál, hívd fel az Egészségbiztosítási Pénztári Igazgatóságot és ott mond el a problémádat. Ők hivatalból ki fognak menni és utánajárnak.
Azonkívül tedd meg ugyanezt a Munkaügyi és Munkabiztonsági Felügyelőségnél is. Ott is ugyanez az eljárás. Ez gyorsan rendeződik, mert ők azonnnal utánajárnak. Ezekről kapsz értesítés, jegyzőkönyvet, azt tedd el, ha mégis bíróságra kerülne a sor, csatold a bizonyítékokhoz.
Nekem 2 éve tart a munkaügyi perem, én feljelentettem a munkáltatómat, ugyanilyen dolgokért!!
Szia Életem!!
Várom a postást, mint a messiást...
Állítólag, fizetési meghagyást küldtek a volt főnökömnek, és ő át is vette. Kapott 30 napot, hogy fizessen, ez október 8-án járt le:(
Azóta nem tudom, mi van, lehet, nekem kéne érdeklődnöm??!!
Szia Te Drága!
És mi a fejlemény? Van már valami az ügyből?
Ha táppénzen vagy, azt már nem a főnököd fizeti, gondolom ez egy kis vállalkozás, ahol nincs munkaügy meg ilyenek, a cég könyvelője adja le a táppénzigényedet a TB-hez és akkor postán v. számládra fogod kapni a táppénz, meg ami ezek után következik. A fizudat pedig próbád meg szép szóval kicsikarni. Nm biztos h. megéri a tortúra amit a munkaügyi bíróságra kell járnod, meg ha letelik a GYES és netalán vissza akarsz menni munkahelyedre, akkor mi van?
A békés megoldás mindig mindenkinek jobb:)
Üdvözöllek a csapatban:(
Én is így vagyok vele, május óta tartozik nekem a volt főnököm: 250 ezer Ft-tal. Én a munkaügyi bírósághoz fordultam...
Szerencsére a párom dolgozik, de akkor is... jön a baba kell a pénz...
Csak éppen akinek van az nem foglakozik "apró" pénzzel...
Azt hiszi nincs nagy szükségem rá...
Köszönöm, jól vagyok:D
Ahhoz képest, hogy kevés a magzatvizem:D
Egyébként be vagyok jelentve:D
Csak kicsit bosszantó ez a helyzet...
hát sajna nemsokat tehet ma a kis ember
a nagyok ellen!
Szeptember 1 től szept- 23 ig dolgoztam " nagyhassal" , utánna sajnos kórházba kerültem és azóta pedig táppénzen vagyok, de a főnököm nem akar fizetni.
Még azt sem , amiért megdolgoztam , nemhogy a táppénzemet...
Mindíg csak ígérget , vagy fel sem veszi a telefont.. Kezdek egy kicsit ideges lenni, mert nov. 2. án be kell feküdnöm kórházba és 2 hónapja nem kaptam fizetést...
Mi a francot csináljak?
További ajánlott fórumok:
- Nettóban mekkora bértől tekinted a fizetést te versenyképesnek?
- Közcélú munkásként hetente kaptam fizetést, de most táppénzen vagyok, akkor is adják hetente a táppénzt?
- Megszűnt a munkaviszonyom, de az utolsó fizetésem nem kaptam meg. Mit tehetek? Lehet közben csődeljárás indult a cég ellen.
- Miért nem kaptam fizetést?
- Interneten keresztül vásároltam, nem kaptam számlát, mit tehetek?
- Németországban dolgoztam, de még nem kaptam meg a papírjaimat, szeptember óta, mit tehetek?