Mit tehetek, ha nem fizetnek ki? (beszélgetés)
Nyugi , megértelek
Ha nem fizetnek, tessék a neten olyan ügyvédet keresni aki sikerdíjért/+ egy kis pénz/ is dolgozik
Én olyanhoz megyek a jövő héten
Az aláírt, beszkennelt példány megvan lementve.
Az a baj, hogy már annyiszor volt ilyen az életemben, hogy csak vártam és vártam, közben "elfelejtettek" reagálni/válaszolni , azaz lesz.rták mi lesz velem, annyiszor vártam már napokat, heteket a nagy büdös semmire, hogy ha már csak közeleg is egy ilyen szituáció, ha csak ott "lebeg" a lrvegőben, gyomorgörcsöt kapok. Azért aggódom már napokkal előre mert érzem, hogy ebből SEM én fogok jól kijönni.
Fénymásolatod van?
Előre ne hergeld magad. Majd ha letelik az az 5 nap amit mondtak, akkor intézkedj.
És nem is másoltad le magadnak?
Majd akkor izgulj, ha eltelik az az idő, amikor meg kell kapnod a pénzt és a papírokat és nem kaptál semmit.
Előre minek kell parázni?
Ha nem kapod meg a pénzt és a papírokat, akkor lehet menni munkaügyi bíróságra. A fizetés nem kifizetése az egyetlen, amivel sikert lehet elérni ilyen helyeken. Nem kell ehhez külön ügyvéd...
Szerintem!
Milyen 5 nap?
Még nem telt le az 5 nap. Aláírt példányom nincs, az összes papírom náluk, többek közt a tb kiskönyv is, azoknak a postázására is azon a bizonyos 5 napon belül kellene, hogy sor kerüljön (ez is szerepel a közös megegyezésen)
Szerencsére a munkaügyis hölgy aki hívott időpontot egyeztetni, rendes volt. Mikor mondtam neki, hogy ezek 100% hogy nem küldik ki (időben) a kilépős papírjaimat, azt mondta, menjek be nyugodtan, kilépős papírok nélkül is regisztrálhatok munkanélkülire... majd később pótolom. Legalább 90 napig járjon valami, utána tudja a fene mi lesz...
Valaki csak eléd tette azt a papírt? Mi az, hogy az sem tudod, hogy kik azok?
A postán feladott dolgot nem is értem, ha odaadták, miért nem lett ott aláírva, és visszaadva?
Ha semmi nincs a kezedbenm akkor biztos elküld az ügyvéd a fenébe, ha minderről papírod van, akkor értelemszerűen ez kizárt....
Letelt már az 5 nap?
Neked is van a cég által aláírt példányod?
Munkaügyi bíróság...
Sziasztok! Konkrét tanácsot szeretnék kérni, hogy kihez fordulhatok. A céget, ahol éveket húztam le, megvette egy másik, elsőre sem túl bizalomgerjesztő külföldi cég. Egy hónap múlva kirúgtak mindenkit. 24 órán belül az orrom elé tették a közös megegyezést amiben :
- a cég kötelezi magát, hogy a munkaviszony utolsó napjától számított 5 munkanapon belül megkapom a végkielégítést és ami még jár (töredékhavi bér)
Nagyon gyanús nekem, hogy nem fognak fizetni pedig nagy összegről van szó... Megtehetik, hogy nem fizetnek ki? Mit tudok tenni, hogy megkapjam a pénzemet aminek a kifizetésére írásban "kötelezték" magukat?
Azt légyszi ne írjátok, hogy a munkáltatót szólítsam fel a kifizetésre ... Van telephelyük itt a városban de senki nem dolgozik ott fizikailag. Azt se tudjuk, hogy az aláírt közös megegyezést megkapta-e valaki (postázni és emailben is el kellett küldeni) . Ami emailt írtam nekik, más ügyben, 90% megválaszolatlan maradt.
Ha ügyvédhez fordulok,mi a garancia, hogy nem küld el a fenébe? Nagyon el vagyok keseredve, enélkül is elég szar helyzetben vagyok, és félek, ha még pénz nélkül is maradok, az az utolsó lökés lesz... 😦 Köszönöm ha valaki tud egy JÓ ügyvédet, szakértőt ajánlani.
További ajánlott fórumok:
- Eltérő árat fizetnek a nők és a férfiak
- Miért fizetnek több adót akik többet keresnek?
- A megtakaritott pénzem érdemes euróba átváltani?.Kevés kamatot fizetnek rá, és előbb utóbb úgyis át kell majd váltani, ha majd itt is lesz.
- Nincs munka? Nem fizetnek? Avagy hogyan dolgozzunk jól
- Reálhozamnak csak az 1%-át fizetnék ki?
- Keresek valakit, aki profi Photoshopban. Fizetnék is egy jelképes összeget!