Mit tegyek, hogy 2, 5 éves lányom ne bántsa a 11 hónapos kistestvérét? (tudásbázis)
ajjaj...féltékenység.lehet kicsit háttérbe szorult a másik.én úgy csináltam mikor hazahoztam a kórházból a kicsit,hogy a nagyobbat mindig magam mellé hívtam segítségül.hogy érezze igenis számít ő is ugyanúgy.tudom nagyon nehéz mind2ő vel egyformán foglalkozni,de nem lehetetlen.ugye 2 gyerekkel már nem egyformán foglalkozol.a kisebbnek gügyögsz jobban figyelsz rá,gyakrabban mész a kiságyához mikor alszik.a nagyobbik ezért érzi magát hátrányba.
megteheted azt is pl.h mikor pelusozod a kicsit,magad mellé hívod a nagyot h segítsen neked tisztába tenni őt,vagy mikor fürdeted akkor mossa ő is nyugodtan
de a lényeg,h mikor nem kell annyit foglalkoznod a kicsivel,akkor foglalkozz inkább a naggyal!!!
Ááá......, én is azt gondoltam, hogy "idősebb", jobban megérti a kicsivel többet való törődést, segítőkészebb lesz, de sajnos nem! :(((((
Bár amióta a kicsi meg van, az idő haladtával egyre segítőkészebb. Amikor megszültem, az az első félév katasztrófa volt! De már kezd javulni a helyzet!
Szia.
Az én 7 éves fiam is állandóan terrorizálja 17 hónapos öccsét, de amióta a kicsi kezd karakánabb lenni, vissza adja a nagynak azt, amit kapott!
Nehéz köztük igazságot tenni, finoman kell vel emegbeszélni, hogy a kistesó még nem tudja, hogy ezt meg azt nem szabad, nem tud még összepakolni, gyere, mutasd meg neki hogyan kell. HA bántotta, mi azzal próbálkoztunk, hogy "a tesó megy a kórházba anyával együtt, akkor mi lesz veled és apával?" Aztán a durva dolgokból apró kicsi szurkálások, odacsípések, ellökések lettek, de inkább már csak felbosszantja a kicsit valamivel, aki egy idő után oda csap. Abból van a háború.
Állítólag kinövik, bár nem nagyon vagyok benne olyan biztos!
Sok sikert és türelmet kívánok a gyerekekhez!
Sajnos ez korral jár. Nekem a nagy 4,5 a kicsi 1,5 és sajnos gyakran odacsap neki a nagy, ha felbosszantja, pedig ezerszer megbeszéltük, hogy kicsi, nem bántjuk stb.
Remélem majd elmúlik.
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Mit tegyek, ha a lányom 15 évesen bejelenti, hogy terhes?
- Kislányom féltékeny az uj páromra már nem tudom mit tegyek.Tanácsokat kérnék...
- Tud nekem valaki segiteni? A lányom sírva bújik el, ha jön idegen, mit tegyek?
- 3 éves lányom folyton az apjával szeretne aludni, és ő nem tud nemet mondani. Mit tegyek?
- Kislányom ma, "meglógott" mellőlem egy áruházban, mit tegyek? (nem tűnt el:) )