Mit tegyek, ha a párom a szülei hatására folyamatosan bánt lelkileg? (beszélgetés)
3 gyermek és így viselkedik?
Ott kell hagyni azonnal, nem érdemel meg benneteket!
Aki saját kis családját nem becsüli meg, ott nagy baj van... Fog még nyüszíteni utánad az a pasi,majd meglátod. Csak légy kemény!
ha nem áll ki melletted,nem szeret. sajna ilyen egyszerű a képlet :/
jobb ha kilépsz ebből a kapcsolatból,jobb sajna nem lesz..
sajnállak nagyon és a gyerekeket is,de.. vagy legyél vele nagyon kemény és határozott,mond meg h mégegy genyózás, és kirakod. és tartsd is be. ha látja h határozott vagy,észbe kap. vagynem,de te mindenképpen jól jársz.
sok szerencsét!
Szia!
Még annyit szerettem volna mondani, hogy elnézést ha tegnap bántó volt amit írtam. Természetesen nem akarom és nem is akartam firtatni a te milyenségedet, illetve a helyzetedet nem lehet visszacsinálni.... Elnézést!
Sajnos építő jellegű tanácscsal nem szolgálhatok, nehéz szituációban vagy, így kívűlről nem nagyon látom a megoldást. Talán (valaki írta) a beszélgetés az anyóssal külön, férjjel külön... Valamit ki kell találnod, mert széthullik a család, te meg tönkremész idegileg :((
Pontosan én se tudom, én még nem tartok az öröklésnél jogórán :))) Lehet nem is fogok,bár közigazgatási eljárás keretében is lehet örökösödési eljárást kezdeményezni, azt hiszem.... Egyelőre még alkotmány-és közigazgatási jognál tartok :)))
Bocs az offért!
Igaz, elnézést kérek. :)
Mondjuk függ a kapcsolat milyenségétől is. Jogórán talán ennél a résznél "elaludtam". :(
Mivel úgy tűnik, hogy te szeretnéd megmenteni a házasságodat, így nem javaslom azt, hogy hagyd el. Azt kellene tudni, hogy a párod mit gondol. Kérdezd meg, hogy milyen tervei vannak a kettőtök életét illetően? Mondd el neki - ha engedi -, hogy úgy érzed, nem tökéletes a kapcsolatotok, és szeretnél rajta változtatni. Szerinte mivel van a baj? Ne mondj negatív dolgokat az anyjára, mert ha ellened próbálta hangolni, akkor ezzel csak olajat öntesz a tűzre. Inkább próbálj meg úgy viszonyulni a helyzethez, hogy te szeretnéd megérteni, miért nem kedvel. Esetleg az anyóssal is próbálhatsz beszélni, de csak kettesben, tisztázni a dolgokat.
Aztán ha mégsem sikerül elérni semmit, akkor mondd el a férjednek, hogy szereted, de minden próbálkozásod ellenére mégsem mennek úgy a dolgok, ahogyan szeretnéd, ezért külső segítséghez fordulsz, és szeretnéd, ha ebben ő is részt venne.
Szerintem így kiderül, hogy ő valójában mit akar, de te sem tűnsz fúriának. Szerintem is jobb a gyerekeknek, ha családban nőnek fel, de az sem mindegy milyen családban. De az, ami most van, megváltoztatható, ha mindkét (!) fél akarja.
Ugyanez volt a barátnőméknél.S mikor meghalt az após,anyuka akkor durvult el igazán.Nem tudlak semmivel biztatni :( A párodnak kellene ráébrednie,hogy melléd kell állnia.De sajnos nem sok esélyt látok rá azok alapján,amit írtál.
Az ország másik végébe kell költözni.De a párod biztos nem lesz hajlandó,ha ennyire anyás :(
ez epp az ami nalunk volt.Minden ok, aztan anyos megjelenik talalkoznak ugy hogy en nem vagyok ott, es amikor hazaer a parom akkor ket harom napos veszekedes jott, mert anyos felpujgatta..
CSAK, mostmar belatta h valojaban ki milyen
öröklésnél más. attól függ van-e végrendelet. ha van, egyértelmű. Ha nincs végrendelet, akkor "veszik elő" az örökösöket. Gyerekek, házas/élettárs..stb. De az élettárs nem egyenesági leszármazott és nem is élvez olyan előnyöket mint egy házastárs, így az élettárs csak bizonyos helyzetekben örökölhet!
De olyan nincs, hogy 5 év után feleződik bármi is.. Gondolj bele, valaki hozzádköltözik, 5 év múlva azt mondja hello és a fele házad elviszi??? Ez egy kissé furcsa lenne, hogy annak a felét megkapja amihez semmi köze
ket ev!
Egyebkent nalunk is ez a helyzet, hogy anyuci egyetlen fia.De ugylatszik nagyobb a gyulolete felem mint a szeretete a fia irant, mivel kibirja h nem beszel a fiaval...
Nagyon sokat sirtam miatta, de ugy latszik csak megerte, a paromat tenyled oszinten szeretem, es azon vagyok hogy boldog legyen, es vegre ezt o is belatta, fuggetlenul attol hogy anyos mit ugat..
Visszatérve anyósra, sok esetben fogalmam sincs mit mond neki, csak a végeredményt érzékelem. Amikor hazajön, írtó flegma és lekezelő velem. Akkor ő a valaki én meg a senki.
Mitől lehet ez?
De ha válunk és én maradok, fizethetem magam a törlesztőt is nem?
A szülők segítették hozzá a lakáshoz, meg kölcsön is kellett, de még a házasságunk előtt. Akkor is közössé válik?
Miből gondolod, hogy ha most váltasz, a gyerekek nem nőhetnek fel egy családban?
Nem az a család, hogy vér szerinti szülőkkel legyenek megáldva! Nem is baj, hogy az egyik szülő meg nem kényezteti el a gyereket.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, ha a szüleim nem szeretnék?
- Mit tegyek, ha az anyám lelkileg megnyomorít?
- Mit tegyek ha a párom már nem először vert át, és a számítógépes játékok hatására már durvábban is bánt velem, de nagyon szeretem?
- Mit tegyek, ha edzés hatására vastagodom?
- Mit tegyek? A szüleim válni akarnak.. :(
- Megváltozott a pénz hatására. Mit tegyek? Elszórakozza a pénzét, mostanában többet iszik és alig találkozunk