Mit szerettek sütni -főzni? Receptek, tippek (beszélgetés)
Képtelenség belőni a jó hőfokot 🤷♀️🤦♀️
De amúgy a család kedvence a lusta asszony rétes.
Nem vagyok egy nagy süti gyártó, nem vagyok édesszájú, de mostanában egyre többet sütők.
Én egy nagyon egyszerű receptet találtam ma, bevallom nem is lett olyan jó mint amilyennek hagyományosan kellene lennie. Ez:
30dkg lisztet
1 kis pohár tejfölt
Sót
1 sütőport
És 250g vajat írt
Tojással megkenve sajttal megszórva..
Száraz lett bár ez lehet a sűtőm hibája.
Most egy régi fajta gázkályhám van 😔
sajtos sós.
50-55 deka liszt,1 margarin,1,5 deci tejföl,2-3 t.sárga,egy evőkanál só,1 élesztő, reszelt sajt,annyi víz,hogy gyúrható legyen.az élesztőt csak belegyúrjuk,nem kell keleszteni. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk,megkenjük tojással,hűtőbe tesszük 2 órára.utána megint megkenjük,meghintjük reszelt sajttal,köménnyel,bármivel.felvágjuk,előmelegített sütőben 190 fokon 15.20 percig sütjük.persze ezt ki kell tapasztalni,mert nem egyformák a sütők.ahogy sül,úgy falják.
Tegnap karfioloy kókuszos csirkét csináltam petrezselymes krumplival.
Ma életem első sajtos rúdját sütöttem
Miért is lenne baj? Külön jó hogy mondod, ezt a rakott sajtos csirkemellet, hogyan is csinálod???
A mi szokásunk szerint karácsonykor csak sertés volt, most gondolkodok azon, hogy valami csirkét is be kellene iktatni. Kíváncsi vagyok, hogyan csinálod???
Ezen a téren én is szívesen tanulok, tanulnék még.
Pl, jönnek a karácsonyi, újévi ünnepek, a hagyományos magyar konyha ilyenkor szinte "kötelező" fogásait hogyan variálod át???
Tudsz tippeket, vagy már évekkel ezelőtt megoldottad, és le tudod írni, te hogyan csinálod???
Jav:nasinak
Néha önnállósodik a billentyűzet
Épp túrógombócot készítek, krumpli leves még van tegnapról és sütöttem két fonott kalácsot....meg 4 tepsi azonnal puha mézeskalácsot.
Szeretem a savanyú káposztás ételeket is, anyukámtól tanultam: tespi, aljába vékonyra szelt krumpli, arra hurka-kolbász (saját vágás, saját töltés), fél sülésben beborítani savanyú káposztával, isteni!
További ajánlott fórumok:
- Pumanyuszi sikerdiétája, receptek, tippek
- Hogy építsd fel magad, ha a szüleid nem jól szerettek?
- Amy Winehouse halott. Miért nem tudtak rajta segíteni, ha annyira szerették?
- Mit szerettek legjobban a hoxán és miért?
- Az itt talált receptekhez tippek, trükkök és fortélyok
- Elektromos teflonos Wokot kaptam ajándékba. Tudtok segíteni nem kínai receptekkel, és egyéb tippekkel?