Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Elektromos teflonos Wokot kaptam ajándékba. Tudtok segíteni nem kínai receptekkel, és egyéb tippekkel? fórum

Elektromos teflonos Wokot kaptam ajándékba. Tudtok segíteni nem kínai receptekkel, és egyéb tippekkel? (tudásbázis)


2009. dec. 28. 08:09

Sziasztok!

Engem is nagyon érdekel a kínai konyha,de valahogy nem úgy sikerül leírás után ahogy kellene.

Azt hiszem inkább az elkészítés módjában rejlik a tudomány.Tudtok olyan linkeket ahol videón lehet megnézni magát az elkészítést?

Megköszönném!

2008. dec. 16. 20:28

Szia cintia!


Igazán köszönöm a recepteket, nagyon hálás vagyok érte. Most közel két hetet itthon leszek és kipróbálom. Van-e tapasztalatod az elektromossal, hogy hogyan érdemes használni. Hány fokon, meddig, mindig le kell-e fedni, leéghet-e benne az étel?

Szójaszószt soha nem használtam még. Nem tudom a családomnak hogy ízlene. Hagyományos ételek, mint pl. rakott krumpli, vagy bármilyen rakott étel, rostélyos készíthető-e benne? Köszi

2008. dec. 16. 12:51

ITT találsz hozzá recepteket ami nem kínai.


[link]

2008. dec. 16. 12:51

Pulykatekercsek. ( Olcsó és nagyon egyszerű)

Hozzávalók 4 személyre: 8 vékony szelet pulykamell 1 teáskanál frissen reszelt torma 2 evőkanál szójaszósz

(egyenként kb. 8 dkg) 1 sárgarépa 1 teáskanál méz

1 szál újhagyma 50 dkg póréhagyma 1 csapott teáskanál étkezési keményítő

fél csokor petrezselyem 1 tojás 4 evőkanál olaj

1 narancs só, bor


Gyorsasági mutató: ##, Elkészítési idő: 40 perc.


1, A sárgarépát megtisztítjuk, és finomra reszeljük. Az újhagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk. A narancs héjából 1 teáskanálnyit lereszelünk, a levét kifacsarjuk. A sárgarépát összekeverjük az újhagymával, a petrezselyemmel, a narancshéjjal, a tormával és a tojással.


2, A pulykaszeleteket folpack fólia alatt kiklopfoljuk. Vékonyan megkenjük a répás masszával, és feltekerjük. A tekercset fogpiszkálóval összetűzzük, sózzuk, borsozzuk.


3, A póréhagymát megtisztítjuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A narancs levét elkeverjük a szójaszósszal és a mézzel. Az étkezési keményítőt feloldjuk 1 dl vízben, és a narancsléhez keverjük.


4, Felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 evőkanál olajat. A póréhagymát kevergetve kb. 2 percig pirítjuk benne. Ráöntjük a szószt, és közepes tűzön 5-10 perc alatt nem túl puhára pároljuk. Egy tálba öntjük, és melegen tartjuk.


5, A maradék 2 evőkanál olajat felforrósítjuk a wokban. Beletesszük a pulykatekercseket, és közepes tűzön kb. 5 perc alatt jól átsütjük, de ne legyen túl barna. A póréhagymával tálaljuk.


TIPP: A sima torma helyett használhatunk tubusos japán zöld tormát, wasabit is. Ebből azonban csak fél teáskanálnyit tegyünk bele, mert a zöld torma sokkal csípősebb.

2008. dec. 16. 12:49

Sertésoldalas fekete babbal

Hozzávalók 4 személyre. 1,5 kg oldalas (vágassuk fel a hentessel 2 evőkanál sherry vagy rizsbor jó fél liter zöldségleves

10 cm hosszú darabokra) 4 evőkanál szójaszósz (ketjap manis) 2 evőkanál enyhe ecet

diónyi friss gyömbér 2 evőkanál csiliszósz só

25 dkg franciazeller (halványítózeller) 2 evőkanál szezámolaj 2 evőkanál barna cukor

80 dkg főtt fekete vagy vörös bab vagy 1 fej vöröshagyma 2 csapott teáskanál étkezési

csicseriborsó (konzerv) 12 evőkanál olaj keményítő

1-2 szárított chili

Gyorsasági mutató: #, Elkészítési idő: kb. 1 óra 15 perc.


1, Az oldalast laposabb tálba tesszük. Összekeverjük a sherryt 2 evőkanál szójaszósszal, a chiliszósszal és a szezámolajjal, és beleforgatjuk az oldalast. Minnél tovább pácoljuk annál jobb lesz! (Persze hűtőben.)


2, A gyömbért és a vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A zellert megmossuk, leszálkázzuk, és vékonyan felszeleteljük.


3, Egy lábosban felforrósítunk 2 evőkanál olajat. A gyömbért és a hagymát puhára pároljuk benne. Hozzáadjuk a babot, és felöntjük a leves felével. Felforraljuk, hozzáadjuk a zellert és az ecetet. Sóval ízesítjük.


4, Közben az oldalast konyhai papírtörlővel kissé megtöröljük. A wokot felforrósítjuk, beleöntjük a maradék olajat. Az oldalast erős lángon, több adagban átsütjük, és félretesszük. Amikor mind megsült, felöntjük 1,2 dl vízzel, belekeverjük a cukrot, és 1 percig forraljuk.


5, jó 2,5 dl levesben elkeverjük a keményítőt és 2 evőkanál szójaszószt.A chilit szétmorzsoljuk, a magokat eltávolítjuk, és a chilit is apránként a levesbe keverjük. Közben mindig megkóstoljuk! Végül a szafttal elkevert levest is hozzászűrjük.


6, Az oldalast visszatesszük a wokba, hozzáadjuk a mártást, és kb. 15 percig főzzük. Közben többször beleforgatjuk az oldalast a mártásba. Az oldalast a babos keverékkel körítve kínáljuk. Jól illik hozzá a rizs.


Konzerv nélkül: Egészségesebb és finomabb, ha a babot saját magunk főzzük meg. 20 dkg száraz fekete babot folyó vízben megmosunk, és 1 éjszakára beáztatjuk. Másnap az áztatóvízben felforraljuk (ha szükséges, még öntünk hozzá vizet), és 30-60 perc alatt puhára főzzük.

2008. dec. 16. 12:48

Marhagombóc paradicsommártásban

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg újhagyma 1 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál cukor

10 dkg tortillachips 1 doboz hámozott paradicsom (800 g) só, 3 tojás

40 dkg darált marhahús 2 evőkanál chiliszósz 2-2 teáskanál őrölt koriander és őrölt

1 fej vöröshagyma 4 evőkanál citromlé római kömény

3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál szárított kakukkfű fél teáskanál cayenne-i bors

7,5 dl olaj a sütéshez

Gyorsasági mutató: #, Elkészítési idő. kb. 1 óra


1, A vöröshagymát 1 gerezd fokhagymával finomra vágjuk. Olajban mindkettőt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, a chiliszószt, a kakukkfüvet, a cukrot, és megsózzuk. Lassú tűzön, fedő nélkül 30 percig főzzük.


2, Az újhagymát apró kockákra vágjuk. 2 gerezd fokhagymát átpasszírozunk. Mindkettőt összegyúrjuk a darált hússal, 2 tojással, 2 evőkanál citromlével,

a korianderrel, köménnyel. cayenne-i borssal és sóval, majd diónyi gombócokat formálunk belőle. A tortilla-chipszet összetörjük, és egy tányérra öntjük. Felverünk 1 tojást. A golyókat először a tojásba, majd a chipsbe forgatjuk.


3, Felforrósítjuk az olajat a sütéshez. A gombócokat adagonként 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kivesszük, és lecsepegtetjük.


4, A mártást citromlével és sóvsl ízesítjük. A gombócok mellé kínáljuk.

2008. dec. 16. 12:45

Gombás csirke wokban

Hozzávalók

30 dkg csirke mell,

2 nagy fej vöröshagyma

2 dobozos szeletel gomba

só, bors,

Leírás

A hagymát apró kockákra szelem és olajon megpirítom, ha kész beleöntöm a 2 doboz gombát (az egyik doboz levét is), megsózom, borsozom és fedő alatt puhára párolom, míg elföli a levét. Közben a csirkét apró csíkokra szelem és wookban 3 perc alatt olajon megpirítom, enyhén megsózom. Ha a gomba elkészült a csikére öntöm, összekeverem és még 1 percig együtt pirítom őket.

2008. dec. 16. 12:44

Csirkemelles tészta wokban

Hozzávalók

30 dkg vékony spagetti

30 dkg csirkemell

25 dkg kínai kel

4 szál újhagyma

3 zellerszár

1 hegyes erős paprika

2 gerezd fokhagyma

5 evőkanál olaj

25 dkg garnélarák

2,5 dl csirkehúsleves (kockából)

2 evőkanál szójaszósz

3 liter víz a tésztafőzéshez

Leírás

A forró, lobogó, sós vízbe beletesszük a tésztát, egyszer megkeverjük, és 10 perc alatt al dente, azaz roppanósan puhára főzzük. A csirkemell filét megmossuk, megtörülgetjük, és 1 centis csíkokra vágjuk. A kifőtt tésztát leszűrjük, lecsöpögtetjük és félretesszük. A megtisztított, megmosott kínai kelt csíkokra metéljük. A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. Az erős paprikát megmossuk, a magházát kiemeljük, a paprikát felkockázzuk. A megtisztított fokhagymát felaprítjuk, a megmosott zeller levelét letépkedjük, a szárát felaprítjuk. Wokban 4 evőkanál olajat forrósítunk, 2 perc alatt megsütjük benne a húst, és kiszedjük. A visszamaradt olajon a felaprított zöldségeket pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rákot, visszatesszük a húst, aztán felöntjük szójaszósszal és húslevessel. Megsózzuk, és kis lángon pár percig pároljuk. A maradék olajat egy másik edényben felforrósítjuk, és átmelegítjük benne a tésztát, majd összekeverjük a zöldséges hússal, és azonnal tálaljuk.


Megjegyzés

Az erős paprika kihagyható.

2008. dec. 16. 12:44

Csirke wokban

Hozzávalók

2 csirkemell (vagy comb)

5 dkg húsos szalonna

2 fej hagyma (vagy 1+1 póré)

2 db kaliforniai paprika (lehetőleg különböző színűek legyenek)

2,5 dl paradicsomlé

só, bors

Leírás

A forró wokba olajat locsolunk, benne a szalonnát megpirítjuk. hozzáadjuk 1 finomra vágott hagymát, a felkockázott csirkehúst. ha a hús megpirult, hozzáadjuk a másik hagymát (vastagabb cikkekre, karikára vágva), a kockázott paprikákat. a paradicsomlevet ráöntjük, puhára pároljuk

2008. dec. 12. 20:38
Wok, elektromos teflonos Wokot kaptam ajándékba. Tudtok-e segíteni nem kínai receptekkel, és egyébb tippekkel?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook