Az itt talált receptekhez tippek, trükkök és fortélyok (beszélgetés)
Rékus*,
ha valaki nem tud a Lidl-ben vásárolt kekszedhez hozzájutni, mondjuk nincs a városban ilyen :(, akkor mennyire kell puha keksz hozzá, vagy jó a hagyományos háztartási is?
Sütés nélküli kekszes krémes-almás sütemény - erről beszélek, ez a recepted neve :)
Csorieva édesem,
honnan tudok medvehagymát venni a finom receptedhez, ha nem árulják boltban?
erdőben meg nem ismerem :(
Sziasztok, ma olvastam egy majonézes krumplisali receptet.
Nem rossz, így sem, de én másképpen készítem. A kezdet kezdetén a hagymát mostanában nagyobb kockára vágom, lesózom, mint mindig és lefedem, állni hagyom egészen sokáig.
Ez alatt a krumpli héjában és nálam a mikróban fő, víz nélkül, kb 3 ekanálnyi az egész, amit alá teszek. Hidegen húzom le a héját, mert úgy sokkal könnyebb, mert a forró krumpli szétesik. Ha kész, kockára vágom, egyszer ettem így és sokkal finomabb, mert ha kész és a picit megmikrózott hagymát is rárakom, majd a sózott, ízesített tejfölt, amit érdemes kis joghurttal, vagy kefirrel, ki hogy szereti hígítani,sokkal könnyebb összekeverni és még többször átkavarni a hőtőből kivéve.
Nekem ez nagyon bejött, próbáljátok így is ki.
Szoktatok gyors ebédet, vagy vacsorát a következő módon készíteni?
Gyorsan bepácolod, vagy csak sózod a húst, megkened a sütő rácsát, mert különben ragad, rárakod a húsfélét, alá teszel egy laposabb tepsit, bele kicsi vizzel, amit egy ideig pótolni kell folytonosan. Amikor a hús félig puha, fordítod, az alá tett tepsibe ekkor raksz darabokra vágott krumplit, amit még kint egy edényben megsóztál, majd ide egy kevés vajat teszel rá.
Mire a fenti hús megpuhul, addigra a krumpli is készen van, és nem kell mellette állni, kavargatni forgatni, teljesen kisül minden belőle és a krumpli fel is szedi.
Én a rizst mindgig mikróban főzöm, és mindig pergős, nem kell leszűrni, előpirítani, stb.
A jénaiba beleteszem a rizs, duplája vizet, sót, és 20 percre beteszem a mikróba. Mikor kész, egy kicsit otthagyom, és kb 10 perc múlva átkeverem, és ennyi. Ha olyanom van, beleteszek friss, vagy mélyhűtött zöldséget,és együtt főzöm ugyanezekkel a feltételekkel, ilyenkor különböző fűszerekkkel. Iseteni, gyors, egyszerű :o)
Nem csak itteni, hanem más gondokhoz is érdemes szólni.
olvastam a kelbimbós problémát. Minden mirelit árut tovább kell párolni, főzni, stb.
Ami ezeket illeti, ha valami egyébként is kissé kesernyébess, mint pl a spenót, akkor az első főzővizet le kell önteni róla.
Számít a rizs fajtája is.Tejberizsnek a kicsi kerekszemű vált be nekem,besűríti a tejet.Ezt másra nem is használom.
Rizseshúshoz,rizibizihez zacskós rizst veszek,4 van egy dobozban,ebből is azt amelyiknek sárgás szine van,és szép hosszú.Nem fő szét,nem lesz mászkos akkor se ha túlfőzöm.Rizskörethez a zacskójában főzöm meg ételízesítős vízben.Nem a percet nézem,hanem hogy jó pufi legyen a zacskó.Nem kell öblíteni,nem ragad össze.Húsgombóchoz is ez a jó.
Nos lányok, asszonyok, azért lassan bejön egy-két dolog.
Sokan azért nem szeretik a rizset, mert nem tudják úgy elkészíteni, hogy ne ragadjon össze. Erre persze megjegyzem, az igazi rizsimádó népeknél igenis ragadnia kell, csak mifelénk dívik ez a "repüljön az a rizs" szólás. Nos akkor, itt egy igazi, általam használt recipe.
Először is legalább 10 dekát kell számolni fejenként, mert ugye ennek az ételnek az a tulajdonsága, hogy megdagad. A duplájára.Utána beleönteni egy kellően nagy szűrőbe és folyó víz alatt addig mosni, míg már nem olyan szürkés lé folyik lefelé, hanem majdnem tiszta víz. Amikor ezzel meg vagy, tedd a szűrőt edény fölé, hogy az a kevés víz is le tudjon csorogni, ami benne maradt. Közben vagy felteszed a vizet egy edénybe forrni, vagy kockára vágott hagymát zsiradékban sülni. Ha a víz felforrt, vagy a hagyma megdinsztelődött, bele lehet tenni a már száraz rizset. Innen mehet minden tovább, ahogy szoktátok, de figyelni kell, nehogy túlfőjön, mert akkor ragacsos lesz. A zsiradékba tett rizs nem kavarható, csak az elején, ameddig kifehéredik, utána tilos.
A főzött rizset kavargatni kell és ha már kellően puha, azonnal le kell szűrni és LEMOSNI, szintén folyó víz alatt, különben ragacsos lesz.
Egyelőre ennyi jutott eszembe, de ha kérdésetek van, szívesen válaszolok, mert én is utáltam főzni ezt a gardnérungot, míg meg nem tanultam egy indiai műsorból, ahol pedig nem is főztek, csak bemutatták a szokásaikat. Sok sikert hozzá.
Szívesen mondom, hogy hajrá, mert nem bánod meg.
Amúgy ebben a fórumban szerettem volna sok segítséget adni vagy kapni a főzést illetően. De máskor mindig van jó ötletem, most, egyse.Brr.
úgy néz ki, mintha az lenne, bár omlós, de még sem az lesz belőle. Teljesen olyan a hatása, mint a leveles-vajasnak, vagy még inkább a krémesnek a teteje.
És finom, nagggyon finom!!!!!
itt van!!!!
kulon van irva a neve sincs. Jonak hangzik.
ha nem tevedek ez omlos teszta, igy az elobbi hsz-om nem aktualis.
Elkészítettem az itteni "Nevenincs krémest". Csoda finom lett. De azt szeretném kérdezni, hogy mit kell csinálni, mely szerint ne törjön a felső tészta vágás közben? Tudniillik az egy krémes lap.
Próbáltam vizes késsel, az talán segített. De! Még kisűlés után kell felvágni, vagy hidegen, csak másként?
Egyébként isteni finom, ajánlom másoknak is, de másnap még finomabb lett.
Sziasztok.
Arra gondoltam, hogy kezdhetnék egy fórumot és ti folytatnátok, mert finomak az itteni, esetleg máshol olvasott receptek, de némelyiknek van külön fortélya, amit te fedezel fel készítés közben. Írd fel azt ide, hogy mindenkinek sikeresebb legyen az elkészítés.
Ezek után receptre és segítségre fel!