Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta? fórum

Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta? (tudásbázis)


1 2
60. izaanyu (válaszként erre: 59. - Tixtina)
2013. márc. 13. 17:13
Élesztő a palacsintatésztába- ezt hívom én talkedlinek.
59. tixtina (válaszként erre: 58. - C6973617d3)
2013. márc. 13. 12:24
Igen a Gofriba kell sütőpor-de élesztő???Ez még nekem is új:O pedig jártam vendéglátóba:DD
58. c6973617d3 (válaszként erre: 57. - Syria)
2013. márc. 13. 08:05
Az ámerikai palacsintába szoktak vagy élesztőt, vagy sütőport, de a hagyományos magyarba nem.
57. syria (válaszként erre: 56. - Tixtina)
2013. márc. 12. 20:02

Biztosan nem fogom kipróbálni. :)


De jelentkezzen, aki paplicshoz hasonlóan élesztőt tesz a palacsintatésztába; érdekelnének a tapasztalatok. Hátha én nem tudok valamit a palacsintáról. :D

56. tixtina (válaszként erre: 55. - Syria)
2013. márc. 11. 21:44

Ez jó:XD

Még egy kis sütőpor is kéne az élesztő mellé,és akkor biztos sikerülne:DDDD

55. syria (válaszként erre: 52. - 18e79e1970)
2013. márc. 11. 21:37
Palacsintába élesztő??? :o
2013. márc. 11. 14:57
Én mindig teszek bele cukrot, mégsem ragad és nem is szakad. Egy teflon tefalban sütöm, az első alá leheletnyi olajat teszek, a többinél csak a tésztába keverem bele.
53. 18e79e1970 (válaszként erre: 52. - 18e79e1970)
2013. márc. 11. 14:31
ó, és persze tojás. Mennyiségtől függ, hogy mennyi, de általában kettőt rakok bele.
52. 18e79e1970 (válaszként erre: 5. - G_eszter)
2013. márc. 11. 14:30
Nekem ez akkor volt így, amikor nem a megszokott liszttel sütöttem... bár az is gyanús volt, hogy sok cukrot tettem bele. A tésztáját én így csinálom: egy kevés élesztő, nagyon kevés cukor, tej, víz.
51. michelle.r (válaszként erre: 49. - Globus)
2013. márc. 11. 11:16
Ez annyira jó, hogy lopom :). Jó lesz ez a mondat, amikor feltrillázik házam valamelyik népe, hogy hol a zoknija, telefonja, radírja, stb. :)))
50. 1b2d7e91c0 (válaszként erre: 44. - Syria)
2013. márc. 10. 19:06
Azt hiszem ilyen körülményesen max tízet sütnék!:)
49. globus (válaszként erre: 48. - Michelle.r)
2013. márc. 10. 17:05
Ez másban is így szokott lenni: először mindig ott kezdd, ahol utoljára keresnéd.
2013. márc. 10. 16:58

Na, épp most fejeztem be a palacsintasütést. Az első kettő menetrendszerűen landolt a kukában, a harmadik már a ronda de finom, a negyediktől a tökéletes kategória.

Lehet, hogy legközelebb a negyedikkel kezdem ;)

47. globus (válaszként erre: 46. - Globus)
2013. márc. 10. 16:53
*tejet
46. globus
2013. márc. 10. 16:53

Én teszek bele sót, és cukrot is, még sosem szakadt.

Dobozos tartós tejjel viszont nem használok. Friss tej + szódavíz.

2013. márc. 10. 14:47
Nem látta a filmet, nem tudja, hogy a cukortól leragad a palacsinta ;)
44. syria (válaszként erre: 43. - Michelle.r)
2013. márc. 10. 13:27
És akkor mi van Dilean 34. hozzászólásával? :)
43. michelle.r (válaszként erre: 40. - Sirga)
2013. márc. 9. 17:50
Igen, ezt a Palacsintás király óta tudjuk ;o)
2013. márc. 9. 17:40
az én palacsintám 2 tojáshoz 6 -7 kanál liszt tej és szódaviz a tej kicsit több legyen mint a szódaviz kb fél deci olaj a tésztába kerámia palacsinta sütöbe sütöm egy pici cukrot és sót teszek bele szerintem a tojás és a liszt mennyiségétöl függ hogy szakad e a palacsinta a tej és a szódaviz kb 4-5 dl és várok vele
2013. márc. 9. 17:04
én úgy tudom cukrot nemkell beletenni csak egy ici-picit,mert hogy ha sokat teszünk akkor leragad bizony és nehéz felszedni és így elszakad
40. Sirga
2013. márc. 9. 16:20

Én cukrot sose teszek bele. Egyszer tettem, akkor szinte az összes szakadt. :D

Az arányaim: 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 tojás, kevés só és olaj, víz.

2013. márc. 9. 16:17

Tényleg mindenkinek más receptje van.Én is sokszor szoktam sütni.szerintem azért szakadt szét mert nemvolt eléggé megsülve miközbe próbáltad megfordítani nem?én mindig azt teszek bele amit éppen találok.Az alap nálam 1liter tej,liszet annyit teszek bele hogy kellően sűrű legyen,1tojás kettőt talán még sosem tettem bele,egy csepp szóda egy kiskanál cukor meg egy pici olaj.


nekem és szétszokodt szakadni,de nekem azért mert nemvolt eléggé átsütve ....szerintem nálad is ez lehet az oka...

38. babika53 (válaszként erre: 37. - Babika53)
2013. márc. 9. 16:12
olaj és só de ez természetes.
2013. márc. 9. 16:11

Ahogy olvasom a tészta receptet mindenki mást

tesz bele. Én cukor helyett vanília cukrot,pici sütő-port 2db tojást rétes lisztet tej-szóda vegyesen és állni hagyom így megduzzadnak a liszt

szemcék.Jó sütést!!!!!!!!!

2013. márc. 9. 15:46
A tésztába én is teszek olajat. Elôször megkenem a sütôt olajjal, késôbb már viszont nem. Nekem eddig még mindig sikerült a palacsinta.
35. Dilean (válaszként erre: 34. - Dilean)
2013. márc. 9. 15:42
Ja, és minden palacsinta sütése előtt teszek a serpenyőbe egy kávéskanál olajat.
34. Dilean
2013. márc. 9. 15:39

Sziasztok!

Az én palacsintám sosem szakad és nagyon vékonyan lehet kisütni, persze lekerekített falapáttal (2-vel) szoktam megfordigatni, és lángelosztót teszek a serpenyő alá, hogy egyenletesen süljön, és ne égjen oda. Én nem szoktam állni hagyni (attól még ti hagyhatjátok állni), és réteszliszttel készítem, mert sima liszttel nekem is mindig leragadt és szakadt. A második oldalt már kisebb lángon sütöm, így amikor az új adaghoz beleteszem a folyékony tésztát, nem kap rögtön oda így jobban szét tud terülni. A tésztát minden palacsinta előtt megkeverem egy kicsit, hogy ne ülepedjen le.


A receptem a következő:


Ami nálam állandó, az az 1 db tojás, 3 csapott kávés (legkisebb) kanál kristálycukor, 1/3 kávéskanál só, (persze 0,5 tejnél kevesebb tejnél kevesebb cukor is lehet, mert akkor már lehet, hogy tapadna és szakadna)

A tej mennyisége X 3,2 = rétesliszt, tehát 0,5 l tejhez 16 dkg r.lisztet adok (ebből 11 db palacsinát lehet készíteni, ha épp annyira folyatom szét, hogy ne legyen hézagos, de én általában 6,5 dl tejből és 21 dkg r.lisztből készítem, amiből 14 db palacsinta lesz).

Először csak az 1 evőkanál tejet, a tojást, a cukrot és a sót keverem össze, aztán adok hozzá 2 merőkanál tejet. Ezek elkeverés után hozzáadom az egész lisztet, amivel megint jól átkeverem, és ez után adom hozzá folyamatosan kevergetve a maradék tejet.


A párom azt szokta mondani, hogy ilyen palacsintát senki nem tud csinálni, ezek után remélem, más is fog kapni ilyen dicséretet.

33. beneliv (válaszként erre: 30. - TyukLáb)
2013. márc. 9. 15:35
Olajat csak egy picit kell cseppenteni és végigfolyatni, de elég minden 2. 3. sütés után. persze csak úgy, ha a tésztájába beleteszed. Nekem delimanó palacsintasütőm van, kb. minden 8. sütés alá cseppentek olajat. Függ a sütőtől is! a delimanó isteni!
32. tixtina (válaszként erre: 31. - Salabakter)
2013. márc. 9. 15:19
Akkor jó étvágyat hozzá:DD
31. salabakter (válaszként erre: 18. - Tixtina)
2013. márc. 9. 15:19
A palacsintások tojás nélkül sütik,mégis szép és jó náluk!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook