Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta? (tudásbázis)
Biztosan nem fogom kipróbálni. :)
De jelentkezzen, aki paplicshoz hasonlóan élesztőt tesz a palacsintatésztába; érdekelnének a tapasztalatok. Hátha én nem tudok valamit a palacsintáról. :D
Ez jó:XD
Még egy kis sütőpor is kéne az élesztő mellé,és akkor biztos sikerülne:DDDD
Na, épp most fejeztem be a palacsintasütést. Az első kettő menetrendszerűen landolt a kukában, a harmadik már a ronda de finom, a negyediktől a tökéletes kategória.
Lehet, hogy legközelebb a negyedikkel kezdem ;)
Én teszek bele sót, és cukrot is, még sosem szakadt.
Dobozos tartós tejjel viszont nem használok. Friss tej + szódavíz.
Én cukrot sose teszek bele. Egyszer tettem, akkor szinte az összes szakadt. :D
Az arányaim: 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 tojás, kevés só és olaj, víz.
Tényleg mindenkinek más receptje van.Én is sokszor szoktam sütni.szerintem azért szakadt szét mert nemvolt eléggé megsülve miközbe próbáltad megfordítani nem?én mindig azt teszek bele amit éppen találok.Az alap nálam 1liter tej,liszet annyit teszek bele hogy kellően sűrű legyen,1tojás kettőt talán még sosem tettem bele,egy csepp szóda egy kiskanál cukor meg egy pici olaj.
nekem és szétszokodt szakadni,de nekem azért mert nemvolt eléggé átsütve ....szerintem nálad is ez lehet az oka...
Ahogy olvasom a tészta receptet mindenki mást
tesz bele. Én cukor helyett vanília cukrot,pici sütő-port 2db tojást rétes lisztet tej-szóda vegyesen és állni hagyom így megduzzadnak a liszt
szemcék.Jó sütést!!!!!!!!!
Sziasztok!
Az én palacsintám sosem szakad és nagyon vékonyan lehet kisütni, persze lekerekített falapáttal (2-vel) szoktam megfordigatni, és lángelosztót teszek a serpenyő alá, hogy egyenletesen süljön, és ne égjen oda. Én nem szoktam állni hagyni (attól még ti hagyhatjátok állni), és réteszliszttel készítem, mert sima liszttel nekem is mindig leragadt és szakadt. A második oldalt már kisebb lángon sütöm, így amikor az új adaghoz beleteszem a folyékony tésztát, nem kap rögtön oda így jobban szét tud terülni. A tésztát minden palacsinta előtt megkeverem egy kicsit, hogy ne ülepedjen le.
A receptem a következő:
Ami nálam állandó, az az 1 db tojás, 3 csapott kávés (legkisebb) kanál kristálycukor, 1/3 kávéskanál só, (persze 0,5 tejnél kevesebb tejnél kevesebb cukor is lehet, mert akkor már lehet, hogy tapadna és szakadna)
A tej mennyisége X 3,2 = rétesliszt, tehát 0,5 l tejhez 16 dkg r.lisztet adok (ebből 11 db palacsinát lehet készíteni, ha épp annyira folyatom szét, hogy ne legyen hézagos, de én általában 6,5 dl tejből és 21 dkg r.lisztből készítem, amiből 14 db palacsinta lesz).
Először csak az 1 evőkanál tejet, a tojást, a cukrot és a sót keverem össze, aztán adok hozzá 2 merőkanál tejet. Ezek elkeverés után hozzáadom az egész lisztet, amivel megint jól átkeverem, és ez után adom hozzá folyamatosan kevergetve a maradék tejet.
A párom azt szokta mondani, hogy ilyen palacsintát senki nem tud csinálni, ezek után remélem, más is fog kapni ilyen dicséretet.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet megakadályozni palacsinta sütésekor, hogy mindenhol az a nagyon durván büdös égett olaj legyen?
- Lehet hogy elrontottam az életem?
- Külföldi munka miatt szétszakadó családok!! Ti hogy élitek meg? És a gyermeketek?
- Elrontottam a bablevest, hogyan tudnék még javítani a helyzeten?
- Nem mertem beírni egy palacsintás poszt alá, hogy nekem az...
- Ti hogyan készítitek a palacsintát?