Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit lehet tenni WC-eldugulás esetén? fórum

Mit lehet tenni WC-eldugulás esetén? (tudásbázis)

1 2
2020. máj. 15. 09:23
A mopszos trükk nagyon király!
2016. nov. 24. 12:26
és ha már a csőgörény sem segít, akkor sajnos duguláselhárító:(
2016. nov. 12. 17:51

WC. dugulás esetén teljesen felesleges vegyszerekre költeni, mert nem fognak segíteni. És az otthoni próbálkozásaink csak akkor fognak sikerrel járni, ha a csészében vagy annak közvetlen közelében lévő csőszakaszban alakult ki a dugulás. Leggyakrabban a nagy mennyiségű WC. papír és az ételmaradékok szoktak problémát okozni.

Igazából két otthoni eszközt tudunk bevetni. A WC. pumpát és hosszú nyelű felmosót (mop). Ha a pumpa már csődöt mondott, akkor a még hatásosabb eszközt vessük be, a mop felmosót. A felmosó hosszú nyele lehetőséget ad, hogy hatalmas löketet, tudunk adni a dugulásnak. Engedjük tele a csészét vízzel, majd dugjuk be a csésze "torkába" a felmosó fejet, ezután ritmusosan kezdjük el fel-le pumpálni vele. Szinte minden esetben sikerrel fogunk járni :)

A cikk forrása: [link]

2012. dec. 3. 20:34

A csőgörény a tuti! 5 m-es és hosszabb is van, háztartási vegyszereket árusító üzletben, Pra.tiker, O.I, fürdőszobgai anyagos helyeken megvásárolható, 6-700 ft-nál nem kerül többe. A többbszintes háznál a WC kagylóba kell dugni, ameddig csak belemegy, és tekerni! Nálunk a bérlő ekdugította a rendszert vmivel, és én (nő) a mosogató szifont levéve a 10m-essel elhárítottam egy 20-25 ezer Ft-os kiszállást!:)

A "műszer" tisztán került elő, később újra felhasználható! (Új bérlőm van!)

43. Dzsimp
2012. dec. 2. 19:11

Sziasztok!

Van egy problémám, a WC-be amikor meghúzzuk a papír nem megy le csak forog benne, majd pár húzás után megy csak le. Mi a franc lehet vele?

42. CsillagTM (válaszként erre: 41. - Bb58dad0a4)
2012. ápr. 12. 00:35
köszi a drukkot:)
41. bb58dad0a4 (válaszként erre: 40. - CsillagTM)
2012. ápr. 11. 18:31
Szuper! Remélem, sikerrel jársz. Más makacs szennyeződésekre is kipróbálhatod. Nálam ipari mennyiségben, fogynak ezek az anyagok. (Nagyon kemény a víz.) Amit a reklámozott csodaszerek nem tudnak megoldani, ott még mindig működik ez a módszer. Ráadásul környezetbarát, ami nem elhanyagolható, főleg ott, ahol kisgyerek vagy házikedvenc van.
40. CsillagTM (válaszként erre: 38. - Bb58dad0a4)
2012. ápr. 11. 13:04
köszi! kkipróbáltam, menő, ahogy pezseg :))) meg a sósavat is próbáltuk...hát, kicsit már kisebb a vízkő. adok még 2-3 hetet ezeknek a módszereknek, hátha...
39. bb58dad0a4 (válaszként erre: 36. - Szuszi79)
2012. ápr. 6. 19:03
Rendben. Nagyon szívesen segítek, csak kérdezz bátran.
38. bb58dad0a4 (válaszként erre: 37. - CsillagTM)
2012. ápr. 6. 19:00
Elvileg nem gond, mert ez az elegy szép lassan elindul lefelé. Ezt abból gondolom, hogy a dugulás sosem nálam jelentkezik, hanem valamelyik alsóbb szomszédnál. Amikor beleöntöm a lefolyóba az anyagokat, hallom ahogy egyre távolabb pezseg, aztán ideális esetben egy más hang, és akkor tudom, hogy megszűnik az akadály. Szerintem egy próbát megér. Ecet gondolom van otthon, de ha nem, akkor sem egy nagy összeg ( vedd a legolcsóbbat). A szódabikarbóna ára sem túl húzós, pláne a gyógyszertári, amit máshoz is felhasználhatsz, pl. fehér ruhák mosásához . Ne aggódj, baj nem lesz belőle. Lehet, egyszer - kétszer meg kell ismételni, de még segíthet is. Ha ez nem működik, akkor tényleg szakember kell. Szurkolok, hogy sekerüljön.
37. CsillagTM (válaszként erre: 33. - Bb58dad0a4)
2012. ápr. 6. 11:51
de az nem para, h ahol lent vízköves a wc, azt vízréteg fedi, tehát lebegni fog a víz felszínén a cucc (vagy nem??)...
36. Szuszi79 (válaszként erre: 35. - Bb58dad0a4)
2012. ápr. 5. 08:35
Várom a további jó ötleteidet :-)
35. bb58dad0a4 (válaszként erre: 34. - Szuszi79)
2012. ápr. 5. 08:21
Egyszerűen végigszórom a szódabikarbónát a fúgán, aztán rácsorgatom az ecetet, vagy citromlét. Picit pezseg, aztán jöhet egy kis dörzsölés. Régebben ecettel csináltam, csak eszméletlen ecetszag volt utána. Kipróbáltam a legolcsóbb citromlével, és az is megtette amit kellett. Aztán megint újítottam, a gyógyszertári szódabikarbónát (az a legolcsóbb) beleöntöttem egy használaton kívüli fűszer-szóróba (amin egy/két luk van pont jó).Így lehet takarékosan és célirányosan szórni. A fürdőkádra pedig sószóróból hintem aport.
34. Szuszi79 (válaszként erre: 33. - Bb58dad0a4)
2012. ápr. 5. 07:04
Ezt a fugatisztítást még nem hallottam. Először kikevered a citromlé vagy ecet+szódab-t, aztán azzal átdörzsölöd?
33. bb58dad0a4 (válaszként erre: 31. - CsillagTM)
2012. ápr. 4. 18:31
Nem-nem. Külön -külön ecet, szódabikarbóna. Ha először kevernéd, kipezsegne a kezedben lévő edényből. A sorrend gyakorlatilag mindegy. Ne ijedj meg, brutál módon elkezd pezsegni, meg habozni. Mondjuk előszőr ecet, rá a por. Én sütőt, mosogatót, ráégett ételt is így tisztítok. Sőt a járólap fúgáját is így újítom fel, bár arra a citromlé + szódabikarbóna kombó is jó, kevésbé szagos...
32. CsillagTM (válaszként erre: 30. - Arianne113)
2012. ápr. 4. 17:34
azért csak megpróbálok spórolni...egy új WC+ülőke 11-12 rugónál kezdődik...
31. CsillagTM (válaszként erre: 29. - Bb58dad0a4)
2012. ápr. 4. 17:33

tehát még egyszer: összekeverem még beleöntés előtt a 2-3 dl ecetet és a szódabikarbónát, aztán beleöntöm, ott pezsegni kezd és kész?

(sikálni annyira nem tudom, nem is nagyon érem el)

30. Arianne113 (válaszként erre: 3. - Srrse)
2012. ápr. 4. 00:15
nekem anno semmilyen szer, de még a sósav sem segített. szerelőt kellett hívni. jobb túllenni rajta minnél előbb, mint kísérletezgetni ez tény.
29. bb58dad0a4 (válaszként erre: 25. - CsillagTM)
2012. ápr. 3. 18:39

Arra is jó, legfeljebb ismételd meg egyszer-kétszer.

Legalább 2-3dl 20% ecet + 1-2 csomag szódabikarbóna, hagyd jól kipezsegni, azután sikáld meg. Megpróbálhatod úgy is, hogy éjszakára rajta hagyod az egészet, hadd dolgozzon reggelig az anyag.

28. Szuszi79 (válaszként erre: 26. - CsillagTM)
2012. ápr. 3. 15:09
Normál használattól dugult el.
27. CsillagTM (válaszként erre: 24. - Zebracsikó)
2012. ápr. 3. 14:41

nem, lapos öblítésű, és olyat is akarunk. csak a cserét karjuk megúszni, ha egy mód van rá (nem tudom, h lehet wc csészét cserélni és mennyibe kerül)

végül Domestos Zero Vízkő, vagy mit vettünk, ja meg 20%-os sósavat. egyelőre a Domestossal próbálkozok...

26. CsillagTM (válaszként erre: 22. - Szuszi79)
2012. ápr. 3. 14:40
milyen fajta dugulás volt?
25. CsillagTM (válaszként erre: 23. - Bb58dad0a4)
2012. ápr. 3. 14:39
az a baj, h nem sima dugulás, hanem egy konkrét kis "domb" a vízkőből...
24. zebracsikó (válaszként erre: 21. - CsillagTM)
2012. ápr. 2. 19:05

Bref Tornádó

vagy a szemcsés brutál lefolyótisztító jöhet még szóba

és wckagylócsere, ha a vízbepottyantósat szereted.

2012. ápr. 2. 19:02

Ecet + szódabikarbóna. Tuti kombináció, csodákra képes. Én minden szanitert ezzel tisztítok, és időnként a lefolyók is kapnak ebből a csodaszerből.

Nálunk elég gyakran előfordul, hogy lassabban folyik el a szennyvíz. Eddig mindig sikerült megoldani a dolgot ezzel a módszerrel.

22. Szuszi79 (válaszként erre: 21. - CsillagTM)
2012. ápr. 2. 14:13
Én egyszer lefolyótisztítót öntöttem bele (finomszemcsés). Hagytam állni, majd lehúztam és eltűnt a dugulás.
2012. ápr. 2. 13:39

...esetleg valakinek valami új praktika? csak h gyűljenek az ötletek:)

most költöztünk, a WC botrányos (lapos öblítésű amúgy), hatalmas "hegyben" áll a vízkő, és persze a szűkület miatt el is dugul rendesen a WC nagydolognál...

2011. jan. 9. 16:34
Kb. fél liter 20 százalékos ecet a WC-be nálam úgy fél óra alatt minden gond nélkül megoldotta a problémát. Pedig még "anyag" is volt benne. Köszi én is a tanácsokat. :-)
2010. dec. 7. 13:58
Gyakran leöntöm 1 fél vödörnyi vízzel, ami a kézmosások alkalmából összegyűlik egy lavorba a fürdőkádba. Én mindig ott mosok kezet, és lavórba gyűlik a víz. Garantáltan a papírt leviszi, ha kicsit összegyült a kanyarban.. Így lehet spórolni a vízzel, 1200 ft körül van m3.
18. Ncilány (válaszként erre: 9. - Free)
2010. dec. 7. 13:49
Ezt szoktam én is, szódabikarbóna nélkül.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook