Mit lehet tenni WC-eldugulás esetén? (tudásbázis)
WC. dugulás esetén teljesen felesleges vegyszerekre költeni, mert nem fognak segíteni. És az otthoni próbálkozásaink csak akkor fognak sikerrel járni, ha a csészében vagy annak közvetlen közelében lévő csőszakaszban alakult ki a dugulás. Leggyakrabban a nagy mennyiségű WC. papír és az ételmaradékok szoktak problémát okozni.
Igazából két otthoni eszközt tudunk bevetni. A WC. pumpát és hosszú nyelű felmosót (mop). Ha a pumpa már csődöt mondott, akkor a még hatásosabb eszközt vessük be, a mop felmosót. A felmosó hosszú nyele lehetőséget ad, hogy hatalmas löketet, tudunk adni a dugulásnak. Engedjük tele a csészét vízzel, majd dugjuk be a csésze "torkába" a felmosó fejet, ezután ritmusosan kezdjük el fel-le pumpálni vele. Szinte minden esetben sikerrel fogunk járni :)
A cikk forrása: [link]
A csőgörény a tuti! 5 m-es és hosszabb is van, háztartási vegyszereket árusító üzletben, Pra.tiker, O.I, fürdőszobgai anyagos helyeken megvásárolható, 6-700 ft-nál nem kerül többe. A többbszintes háznál a WC kagylóba kell dugni, ameddig csak belemegy, és tekerni! Nálunk a bérlő ekdugította a rendszert vmivel, és én (nő) a mosogató szifont levéve a 10m-essel elhárítottam egy 20-25 ezer Ft-os kiszállást!:)
A "műszer" tisztán került elő, később újra felhasználható! (Új bérlőm van!)
Sziasztok!
Van egy problémám, a WC-be amikor meghúzzuk a papír nem megy le csak forog benne, majd pár húzás után megy csak le. Mi a franc lehet vele?
tehát még egyszer: összekeverem még beleöntés előtt a 2-3 dl ecetet és a szódabikarbónát, aztán beleöntöm, ott pezsegni kezd és kész?
(sikálni annyira nem tudom, nem is nagyon érem el)
Arra is jó, legfeljebb ismételd meg egyszer-kétszer.
Legalább 2-3dl 20% ecet + 1-2 csomag szódabikarbóna, hagyd jól kipezsegni, azután sikáld meg. Megpróbálhatod úgy is, hogy éjszakára rajta hagyod az egészet, hadd dolgozzon reggelig az anyag.
nem, lapos öblítésű, és olyat is akarunk. csak a cserét karjuk megúszni, ha egy mód van rá (nem tudom, h lehet wc csészét cserélni és mennyibe kerül)
végül Domestos Zero Vízkő, vagy mit vettünk, ja meg 20%-os sósavat. egyelőre a Domestossal próbálkozok...
Bref Tornádó
vagy a szemcsés brutál lefolyótisztító jöhet még szóba
és wckagylócsere, ha a vízbepottyantósat szereted.
Ecet + szódabikarbóna. Tuti kombináció, csodákra képes. Én minden szanitert ezzel tisztítok, és időnként a lefolyók is kapnak ebből a csodaszerből.
Nálunk elég gyakran előfordul, hogy lassabban folyik el a szennyvíz. Eddig mindig sikerült megoldani a dolgot ezzel a módszerrel.
...esetleg valakinek valami új praktika? csak h gyűljenek az ötletek:)
most költöztünk, a WC botrányos (lapos öblítésű amúgy), hatalmas "hegyben" áll a vízkő, és persze a szűkület miatt el is dugul rendesen a WC nagydolognál...
További ajánlott fórumok:
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Mit lehet tenni homlok- és arcüreggyulladás esetén?
- Ügyvédi segítséget kérnék, közös ház felének eladása esetén mit lehet tenni?
- Mit lehet tenni az antibiotikumkezelés során jelentkező hasmenés esetén?
- Védőnői, orvosi tévedés esetén, ha miattuk késünk a gyerek fejlesztésével, mit lehet tenni?
- Megfázás és este fulladásig köhögés esetén egy kisgyermeknél, mit lehet még tenni?