Mit lehet tenni a körömtöredezés ellen? (tudásbázis)
nekem is volt régebben ilyen töredezésem. Hirtelen jött, kb. 2 évig tartott akármit kentem rá. Én évek óta szedek kalciumot, multivitaminokat is, mégis volt. Majd ugyanilyen hirtelen megszűnt.
Aztán a terhesség alatt meg olyan erősek lettek, mint egy műköröm, szerencsére még ez sem múlt el :)
Supradyn multivitamint kell szedni, egész biztosan segít. Nekem bevált.
egeszesegesebben kell enni,mert vitamin hianya okozza.
A körmöm nemcsak letörik, hanem lemezesen lapokban szétválik. (szemléltetésként: mint, amikor a vöröshagyma héját több rétegben le lehet leszedni).
Milyen vitaminhiány, vagy nyomelem...stb hiány. Sok zöldséget, gyümölcsöt eszem. Ez nem lehet probléma.
Tudtok ajánlani valamit?
Hatásos nagyon, igaz csak orvos írhatja fel a Loceryl körömlakkot.
Köszike az infót, ezt lehet, hogy kipróbálom :)
Egy masik forumba leirtam, ugyhogy ide is bemasolom:
En a japan manikurt tudnam neked javasolni! Nekem mukorom nelkul is papir volt a kormom es mivel mukormoskent meg kellett tanulnom ezt a technikat is, ezert kiprobaltam magamon meg eddig barkin, mindenkinek rendbehozta!
Az a lenyeg, hogy meviaszt polirozunk bele ugymond a korombe ami erositi es apolja.
Eredmeny: 1-2 hetig olyan a kormod tole, mintha szintelennel ki lenne festve es ugy megerosodik, hogy nekem meg sose tudott megnoni a kormom, de rendesen karmaim lettek!:))
De ha googleba rakeresel talalsz rola sok leirast!
Japán manikűr? Az milyen?
Igen! A kalciumos lakk. Plusz: ki fogom próbálni japán manikűrt.
Attól függ . hogyan törik.
"A" vitaminos olajjal lehet a körömágyat krémezve erősíteni. (gyógyszertárban lehet venni)
Lehet vtamint szedni.
B5,B6és cink a fő alkotorésze a kapszulának
Sziasztok!én Forcapilt szedtem hajhullásra,de mindazok az anyagok benne voltak, ami az egészséges körmökhöz kell!Igazábol a körmömömn voltak változások,2 honapig szedtem,és olyan erös lett a körmöm,mintha műköröm lett volna:)csak ajánlani tudom mindekinek,nekem bevállt!
A legjobb ha pótolod a belőled hiányzó alkatrészeket: vitaminok, nyomelemek, tehát minden ami egyébként fogyaszt is.
Én már azóta rájöttem,a legjobb szer,tényleg a kalciumos lakk!
sziasztok!
Egy masik hasonlo kormos forumba irtam a koromtoredezesre (meg ilyesmi problemakra) nekem a japan manikur valt be!
Én nem találtam ilyet. Hol lehet kapni? Te hol szoktad venni?
Köszi,mindenképpen kipróbálom.Sürgősen!
Ahol körömlakkot is lehet venni,ott általában van kalcium gél!Jollye France márkájut keress,nem drága,de jó!Próbáld ki!
Nem,nem is hallottam róla.Hol kapható?Gyógyszertár vagy más üzletben?
Kalcium gélt próbáltad?Körömlakkhoz hasonló tégelybe kapható!
Olajat probaltad mar? En peldaul a cellulitisz elleni nyirfaolajambol szoktam a kormeimre is tenni, de szerintem barmilyen termeszetes jo lehet.
Higyjétek el,én már tényleg mindent kipróbáltam.Semmi.Naponta sok gyümölcsöt,nyers zöldséget is eszem,körömerősítő lakkot is próbáltam,vitaminokat is szedtem...
Szerintetek az lehetséges,hogy a sok mosogatástól van?-Már arra is gondoltam,hogy megpróbálok gumikesztyűben mosogatni,bár nincs nagy gusztusom hozzá.
Sokat segít, ha az ember természetes vitaminokat fogyaszt. Zöldségeket elsősorban. nekünk bevált.
Én körömerősítő lakkot használtam régebben, attól úgy megnőtt, hogy sokan azt hitték, műköröm...:)
"A"vitamin olaj vagy tabletta.Csak orvos írhatja fel!Hasznosak az "A"vitaminban gazdag zöldségek,gyümölcsök:sárgarépa, sütőtök, cékla...
sok vitamin erősíti a körmöt. Főleg olyan ételek amiben cink van.
Nálam is ilyen körömproblémák vannak.Már több mindent kipróbáltam,de semmi.Szülés előtt soha nem tört a körmöm,azóta meg állandóan és nagyon.Érdekes!Most épp túrót próbálok enni minden nap-azt olvastam,az jó,de hogy miért,ne kérdezd!Tegnap kezdtem,még nem tudom,hogy használ-e?
A vitaminos olajat masszíroz a körmödbe és a körömágyba. Nálam bevált.
További ajánlott fórumok: