Mit lehet házilag tenni az ínysorvadás ellen? (tudásbázis)
Igyal igazi citrombol limonadet! (nem tul sok cukorral!)
Az inysorvadas a kezdeti stadiuma a skorbut-nak, vagy is a vitaminhianyoiknak.
Sokszor parosodva a fogmosasok kimaradasaval.
Az ínysorvadást kulturált fiatal személyeknél nem a fogkő okozza, nem a lepedék, nem a baktériumok, és nem is a durva fogkefe.
Mi lenyeljük a C-vitamin tablettát, és az aszkorbin a vérkeringésen keresztül jut vissza az ínyünkhöz. Az ősember millió éveken át rágcsált zöldségeket, gyümölcsöket, ezzel volt tele a szája órákig. És az ínye közvetlenül jutott a vitaminokhoz.
Ezt a természetes helyzetet kell valahogy követni. Rágni salátát, káposztalevelet, szopogatni vitamin tablettát, bár erre nem mind alkalmas.
Egy gyógyszertárban jártam, és ott vettem fogkefét és fogkrémet. Mondtam, hogy fogíny gyulladásom van, és mozog egy fogam, ami egyébként ép. Lacalut aktív fogkefét adott, és Lacalut flóra fogkrémet. Nem hittem el, de az első mosástól, meg azóta sem vérzett az ínyem, ami fogmosáskor szokot!!! Ajánlom mindenkinek!
Még egy nagyon jó tapasztalat: főzök kamillateát, és azzal öblögetek, gargalizálok.
Reggel és este fogmosás a Lacaluttal, és délelőtt, délután kamilla. Nagyon sokat javult az ínyem.
Fogágybetegség kezelése, Parodontológia
A parodontológia egy új fogászati szakterület, amely a régebben gyógyíthatatlannak hitt fogágybetegség gyógyításával foglalkozik.
ParadontológiaA fogágybetegség a fog tartószerkezetének gyulladásos állapotát és következményes pusztulását jelenti. A betegség oka a fogon kialakuló ínyszéli foglepedék, illetve ennek -a nyál oldott sói által- elmeszesedett változata, a fogkő. A foglepedéket a száj baktériumai képezik. Ezen baktériumok termékei károsítják az ínyt, aminek következtében az begyullad. Ennek jele a fogmosáskori ínyvérzés. A betegség lappangva halad előre, rendszerint fájdalmat nem okoz. Első riasztó tünetei az íny visszahúzódása, a fogak meghosszabodása, mozgathatóvá válása, esetenként a kellemetlen szájszag. Hasonló tünetek jelentkezésekor a betegség gyakran előrehaladott állapotban van, és a fogágy jelentős része elpusztult.
A fogágybetegség kezelhető, a folyamat megállítható. A fogágy már elszenvedett pusztulása vissza nem fordítható, de bizonyos esetekben műtéti kezelések árán lehetséges. Ennek ellenére a fogágybetegség kezelése feltétlenül javasolt, hiányában az érintett fogak belátható időn belül elvesztésre kerülnek! Azt is fontos tudni, hogy öröklődik, ezért az ilyen betegséggel rendelkező szülők mielőbb hozzák gyermekeiket szűrésre a rendelőbe.
Sziasztok!
Sajnos fogínysorvadásom van, bár még szerencsére a fogaim stabilan állnak (egyenlőre). Olyasmit olvastam/halottam, hogy sajnos ezt a betegséget nem lehet gyógyítani csak a lefolyását lassítani.
Részemről amit tudok, mindent megteszek az ínyem érdekében: napjában többszöri fogmosás, fogselyem és orvos által ajánlott szájöblítő (CORSODYL) használata, továbbá C-vitamint, kalcium-magnéziumot és a Dr.Lenkei féle "életerő csomag"-ot szedem... stb.
Ennek ellenére úgy érzem, hogy ezek mit sem használnak és érdekelne, hogy van-e valami amit esetleg érdemes kipróbálni vagy valami ami tényleg segít?
A válaszokat előre is köszönöm!
Véletlen, hogy a forgalmazót is Lajosnak hívják?
Nem reklámozunk Lajos! MODERÁTOR!!!
Szia!
Tegnap vettem Lacalut fogkrémet a dm-ben kb. 800.- forint volt. De már láttam áruházakban is.
Legpuhább kefe: Te milyet vettél? Melyik a legpuhább?
Fogkrém: áruházakban is lehet kapni, vagy te patikában vetted, illetve mennyibe kerül kb?
Lehet én is kipróbálom...
az inysorvadást meg lehet állitani 1 szintig
ha figyelmessen elolvastad volna amit irtam akkor 2 orvosnál is jártam
semmit sem állapitottak meg és nem tudják mitöl van az állando vérzés
amiota a lacaluttal mosom a fogam nincs vérzés és nincsennek panaszaim semmire
tudom hogy elindult nállam a folyamat mert 1 fogam már kifordult igaz meg csináltattam és járok rendszeressen fogászatra
hogy mivolt ez senki nem tudja
sziasztok!
tapasztalatomat szeretném átadni az uj fogkrémmel kapcsolatba
LACALU aktiv
3éve vérzik az innyem/fogam és 2 orvosnál is jártam
aztmondták hogy nincs miért véreznie mert nincs ott semmi
az állando fogvérzés sárgitota a fogam,rosz volt a leheletem és már nem mertem beszélni senkihez
kiprobáltam mindent ami létezik mignem a tvben láttam a lacalu aktiv reklámot
mondom ha már kiprobáltam mindent hát ezen ne muljon
és most mondom a tapasztalataimat
1nap nincs vérzés fogmosásnál és nincs szájszag a vértöl
gondoltam ez csak az elsönap "reggel+este" pont elég,a legpuhább kefével és nem agyondörzsölve
elsöhéten mindennap ez volt a véleményem
3dikhete használom és elmultak a tünetek
azthittem hogy megint 1 ujabb pénzkihuzás a zsebböl
érzetre ojat érzek mosásután amikor 1 savanyu valamibe haraptam és összerántotta az inyem
pont erre volt szükségem mert stabiláátette az inyem
probáljátokki hátha nektekis jo lesz
nekem bevált
sziasztok ÉVA
Q10 kapszula
"kedvező hatását mutatták ki a szívritmuszavarok, érelmeszesedés, ínysorvadás kezelésében, valamint a vérnyomás csökkentésében"
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet házilag megnézni, hogy a hálószobában hol megy a vízér? Csak pozitív ötleteket várok!
- Házilag kézmosó folyadék/érintés nélküli kézmosó, hogyan lehetne kivitelezni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Háziasszonyok segítsetek! Az ételekhez használt porokat, szószokat hogy lehet házilag készíteni?
- Letapadt izmok, görcsös végtagok! Mit lehet tenni otthon, házilag, hogy ezek megszűnjenek?
- Macskáimon rühességre utaló jelek vannak. Mit lehet tenni otthon házilag ellene?