Mit jelentenek ezek a számok a hormonvizsgálat eredményén? (tudásbázis)
Nekem ez a pörgős életmód (gyakorlatilag képes vagyok hosszú évekig néhány órát aludni naponta, és utána persze beüt a krach...), és kizsigerelem magam teljesen természetes... és soha nem tudtam, hogy miért, amíg nem találtam rá a dokimra, és mondta, hogy ez a mellékvese túlműködés egyik következménye (férfias terhelhetőség - én is kondiztam még egyetem alatt, és pár hónap alatt undorító férfias izmom lett, úgyhogy ez nálam felejtős... , hasra hízás, szőrösödés, robbanékonyság...), csak azért kérdezem, hogy ha van mellékvese problémád, jelentkeznek-e Nálad ilyenek.
Húúúú én nem is akarom tudni,hogy nekem mennyire működhet túl!!! Még az a szerencsém nem piszkál bele a női hormonokba és sikerült két gyereket kihordanom és szülnöm.
Szülés előtt futottam, kerképároztam, és boxoltam. Két szülés között már boxos aerobik maradt, meg taposás, most meg nem bírok helyrejönni a szülésből... de ez más téma. Úgyhogy most hízok rendesen... mert nincs mozgás az életemben, csak non-stop éjszakázás.
sziaztok, bocsánat, h belekotnyeleskedek.
én is sokat sportoltam már, néhány hónap után mindegyiket meguntam. Kivéve egyet nem: bicaj
Egyik nyáron egész végig bicajoztam. Elmentünk a Balaton köré, Tisza tó, Duna kanyar, bármikor bárkivel mindig imádtam.
Fel lehet rakni az autóra, vonatra, leszállni valahol és tekerni.:)
Nekem nincs sebborhe-ám.Remélem nem is lesz! Nekem nem pörgős az életem,mert nincs gyermekem " csak" dolgozni járok és itthon háztartás ami van kettőnkre.El tudod képzelni :) Most latolgatom a mozgást de jártam spinningre 3 hónapig és meguntam.Soha nem voltam egy sport szerető ember sajnos.
Te mit edzel erőteljesen?Én a futást gusztálgatom.Jártam már kondi terembe is akkor alakultam,de feladtam :( Te milyen idős vagy? Ha nem vagyok tolakodó?
A férfihormonok miatt nekem erőteljes edzés kell, és rögtön fogyok, kajára annyiban figyelek, hogy a ch-ot kicsit visszafogom, de eszek pl. csokit is, csak pékárut mondjuk nem, és fehérlisztes dolgokat. De pizzát is sütök magamnak, mindent eszek, nekem a sport ha nincs az életemben rögtön hízok férfiasan:(, és a stresszt is azzal tudom kezelni legjobban.
Megkérdezhetem, hogy Neked is pörgős az életviteled, és keveset alszol, van sebborheával gondod... stb?
Igen, amikor baromira túlműködött hirtelen híztam 100 kg-ra... olyan laborom volt, mint egy nyolcvanévesnek: máj, koleszterin, cukorértékek is rosszak voltak... aztán fel is borult a ciklusom, négyhónapig menstruáltam egyfolytában, akkor táppénz, és fél év alatt fogytam orvosi felügyelet mellett 30 kg-ot, akkor találtam meg a dokimat, és még normál súlyomban, helyreállt ciklusok mellett is volt mellékvese túlműködésem, amikor igazi gebasz volt, akkor milyen értékeim lehettek!!!
A kérdés,hogy honnan indul a dolog, nekem a kortizol rántja magával a többit, mármint az a kéreg ami a kortizolért felelős. Nekem is ez a mutató egyébként "jó állapotomban" is 8,8 volt az 5,5 helyett.
Ha tudsz, válts életmódot, mielőtt elkezdenél brutál gyógyszereket szedni. Stressz kiiktatása az első!
További ajánlott fórumok:
- Mit jelentenek a vérvételi eredményen a különböző jelölések?
- Tudnátok segíteni, hogy hormonvizsgálat(FSH, LH, Prolactin, Testosteron T3, T4 stb...)eredménye kb. mennyi idő alatt van meg?
- Nyaki röntgen eredményem. Ezek mit jelentenek?
- Mit jelent ha a nőgyógyász manuális vizsgálat után azt írja a papírra:3.2.2.2 ezek a számok külön külön is jelentenek vmit?
- Voltam rákszűrésen és azt mondta az aszisztens jó lett az eredményem.De fel van rajta tüntetve, hogy sérült sejtek ezek mit jelentenek?
- Mit jelentenek ezek az allergia teszt eredményében?