Mit gondolsz a felnőttkori tanulásról? (tudásbázis)
Túl sokat nem tudok neked mondani. Én csak időtöltésből tanulgatok néha, mert a nyelvtudást semmire nem tudom használni. A városban nem járok, vagy csak nagyon ritkán, a munkámhoz meg nem kell. Gyakran nézek idegen nyelven filmet, egyedül erre tudom használni.
Néha, ha van kedvem, előveszem a leckéket, ilyenkor szokott rám ragadni valami.
Szerintem napi egy órás tanulással elég hamar eredményt lehet vele elérni.
Üdv SF!
Mindennap szakítottál időt a nyelvtanulásra (Kreatívra gondolok)? Mennyire sikerült elsajátítani az anyagot? Társalogsz angolul külföldivel?
Szia SF!
Nem ismerem ezt a Kreatív-ot.
Drága! Ez könyv lemezzel? Hasonló lehet az ELO-hoz?
Irigy vagyok!!!
Ez nagyon jó. Én inkább franciákkal vagyok körülvéve, mivel a férjem franc. cégnél dolgozik. Ők pedig nem törik magukat, hogy más nyelven is megszólaljanak?
Haj, úgy könnyű:-)
Nekem csak olyan barátom van, aki, ha elrontok valamit, azonnal lenéz. Abból nem tanulok sokat.
Nekem már a filmnézés is hatalmas segítség. Lassan haladok, de egyszer talán... megtanulok angolul. Nem szabad ezt elkapkodni:-)))
Én akkor fejlődtem a legtöbbet, amikor anyanyelvi emberekkel kommunikáltam nap mint nap, mindenféle témáról.
Az egyik barátunk született angol, egyedül élt itt. Estére mindig meghívtam vacsira. Nekem 1 adag ételbe került, s egy angol születésű Oxfordon végzett angol nyelv és irodalomtanártól tanultam meg a helyes kiejtést, lestem el a nyelvtant,(Ha nem értettem, elmagyaráztattam vele).
Amikor itt jártak a szülei látogatóban, természetesen őket is hívtam vacsira. az anyukája olyan gyönyörűen beszélt, hogy a végén az az érzésem volt, hogy magyarul beszélgettünk.:)))
Szóval, a legjobb (nyelv)tanár maga az élet.
Értem.
Persze.
nem, így van.
De akkor hogy értetted azt, hogy a középfokú c kiváltja-e az alapot?
Ezt nem értettem. :-(
SF,ezekből tanulok most.
Nekem bejön, ha van hozzá elo-net is.
Az a baj, hogy az ELO-nak meg kellene vhogy oldani a szóbeli részét is.
Ismered a Pons (vagy Ponds)nevű könyveket? jók?
nem teljesen értem a kérdésedet.... :-(
a középfokú soha nem lesz alap....
C = A + B.
Hogy érted, hogy kiváltaná?
Ha tudsz középfokon, akkor persze, hogy középfokúra menjél. :-)
Sokféle célból lehet nyelvet tanulni...
Az alapok fontosak mindenképpen, emiatt gondolom úgy, ahogy leírtam.
Azonkívül, fontos, hogy halljon az ember helyes kiejtést, tudjon mihezn igazodni.
Persze jöhet a CD, meg a TV, rádió is, de a legelején szerintem nem ártalmas, ha valaki rávilágít a nyelv logikájára, fontosabb tudnivalókra.
Ezzel sok időt lehet megtakarítani.
Szerintem. :-)
hzsofi, mi célból tanulja az ember a nyelvet?
Nyelvizsga céljából? -Akkor tanár kell!-
Ha csak magának, hogy kommunikálni tudjon idegen népekkel, ahhoz nem kell tanári segítség, mégha 0-án vagy akkor sem. (kizárva a kínai és japán)
Szerintem 0-ról egyedül nem lehet helyesen megtanulni semmilyen nyelvet.
A legelején legalább pár órát venni kell tanártól, vagy egy kurzust elvégezni.
Én hiszek benne, hogy önállóan meg lehet v.mit tanulni.
Angolt is önállóan tanultam sokáig. 0-ról indulva tanár nélkül kb.2-3 foglalkoztam vele. Végül kerestem egy tanárt, aki felkészített a középfokura jó félév alatt. Heti 2-szer jártam hozzá. Írásbeli elsőre sikerült, a szóbeli még nem. Ez a egy hátránya van. De most a barátokkal és férjemmel próbálok angolul beszélni egész nap.
Németet is önállóan tanultam. Nemrég pedig belevágtam a franciába. Ezt tudom gyakorolni, mert több francia ismerősöm van Mo-on.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Mi az oka annak, hogy ha egy szülő anyagilag mindent megad a gyerekének, akkor az felnőttkorában nem törődik a szüleivel?
- MMR és bárányhimlő elleni oltás felnőttkorban
- Figyelemhiányos hiperaktivitási zavar felnőttkorban
- Az állandó költözés tönkreteheti egy gyerek életét és kihathat felnőttkorára?
- Gyermekkori iskolai bántalmazások és felnőttkori hatásuk