Mit főzöl ma - rövid recepttel spékelve (beszélgetés)
ma mas foz nekem igy nincs recept sem,
Elképzelhetetlennek tartom, hogy ne tegyek bele. Ha van benne só, még üresen is finom.
Szakácsversenyen azonnal kiszúrja a kóstoló zsűri, ha nincs só a palacsintatésztában.
Amiket a héten készítettem:
📌Mátrai borzaska újragondolva. Tejfölbe fokhagymát és csípős paprikás sajtkrémet tettem, sima sajt helyett füstölt sajttal szórtam meg. Rántott húst párizsiasan sütöttem meg, rá ez a tejföl és a sajt.
📌Krumplistészta (ezt mindenki tudja)
📌melegszendvics: löncshús (aldiból finom nagyon), 1 egész tojás, bors, mustár, kecsap, apróra vágott füstölt szalonna, összekever. Ezt kentem a kenyérre sajttal sütve.
📌póréhagyma krémleves (1 szál póré, 2 gerezd fokhagyma aprítva. Só, bors, szárított petrezselyem. Vajon megpároltam, 1 kisebb ek liszttel, egy tyúkhúsleveskockát feloldottam forró vízben, ezt adtam alaplének. Botmixer, pótoltam a vizet, de most tejszín híján hőkiegyenlítéssel tejfölt használtam. Levesgyöngy és sajt volt rá reszelve.
📌fokhagymás oldalas: só, borssal fűszerezve, sok fokhagymával és egy nagy fej vörössel. Sertészsírral sütöm.
📌gulyásleves: nem kell magyarázni
📌krumplipüré: én mindig tea vajjal és csak a végén használok langyos tejet.
📌palacsinta: nem kell magyarázni. Én nem teszek a tésztába cukrot, csak sót. Nutellás és baracklekváros volt.
📌kacsahájat sütöttem tepertő is és zsírom is lett. Friss kenyérrel, lilahagymával ettük.
Nem éppen a mai, de ez a heti ami eszembe jutott. Hátha valakit inspirál.
husleves volt palacsintaval/ehhez nem hiszem,hogy barkinek is recept kellene/.
articsokas pastat foztem.
Darált húsos rakott karfiolt.
Tegnapi pacalt esszük még de fözök ki krumplit még.
Húsos makaronit csináltam
Hentestokányt készitettem ,rizzsel.Kell hozzá sertéscomb,füst.szalonna,füst.sonka,csemege uborka,hagyma,só és bors,ja és paradicsompüré.Fokozatosan hozzáadjuk a párolódó húshoz a s.combon. kivül felsoroltakat,legvégén a par.pürét .Kiváló étel.
gyümölcsleves és tarhonyáskrumpli
Bármit, amihez kedvem van
gombapaprikas nokedlivel,gulyasleves,almakompot.
toltott paprika-nem hinnem,hogy ehhez kell recept hisz minden Magyar ismeri ezt az etelt.
nyúllevest
zöldség, bors, só, petrezselyem, trombitagomba, nyúl, víz, kelkáposzta
az lesz,mert ha kiveszem,az egészet muszáj felhasználni.vagy töltött paprikát.majd meglátom.
nem baj az legfeljebb elteszed a ,vagy a feléből csinálsz fasírtot a másík feléből meg milánóit.
sőt a holnaputáni fele is,mert a mélyhűtőben kb. egy kiló darált hús van. ez a falu átka,nem lehet friss húst kapni.
Meg is van a holnapi menűd:)
tényleg jó ötlet,a maradékhoz meg kitalálok valamit,mert a bab csak egy adag.így főzök,toldozgatom a maradékokat.
csinálj hozzá egy kis fasírtot:)
ma a maradékot,ettem,holnap fejtettbab főzelék lesz,még nem tudom mivel.
rantott hust petrezselymes krumplival.nem hinnem,hogy van olyan Magyar akinek ehhez recept kell,mert nem ismeri!
akkor te alföldi vagy,nem dunántúli.
A hétvégén az az szombaton Öhönforgató verseny lesz nálunk.Tavaly is 70 egynéhány csapat főzte a különböző ízvilágú öhönt,azaz van aki úgy ismeri slambucot.
zöldbab főzelék sült hússal,ez akadt a kezembe.üríteni kell a hűtőt.
slambuc?én is csak hírből ismerem.
További ajánlott fórumok: