Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetős fórum)
Igen, mondta, hogy 1 hónap múlva kontroll, az két hét múlva lesz.
Nagyon szeretném, ha beválna.
Sziasztok 😊
Tudjátok azért vannak olyan napok azért nekem is nem csinálom tovább és már azonnal szedjek ki belőlem..de aztán mely levegő es újra gondolva ami előtte volt.. Elmesélem.. Szóval mindig is 3 gyerek szülés után is normális menszesz volt mondjuk borzasztó fájdalommal. Aztán jött a covid időszak belotattam magam mert úgy láttam jónak (utólag bár ne tettem volna) onnan egy horror volt a menszem
Szó szerint mint amiből öntik úgy ömlöttem 1 hétig 10 napig mikor hogy.Volt elkellet mennem táppénzre mert nem tudtam az ajtón kimenni. Éjszakás voltam nappal aludni kellet volna de 1 orat aludtam kb mert fekve ömlöttem..jó mondom menni kell ezzel orvoshoz Természetesen minden rendben volt.Az orvos változó korhoz köttete a dolgokat. Jó mondom oké de én így élni nemtudok és nem is akarok. Akkor ajánlotta a Mirenat nem is a nevet mondta hanem ven egy eszköz ami talán segíthet. Haza mentem 3 hónapig kimondottan..jó mondom itt a vége. Én ezt nem csinálom tovább. Munkahelyre 12 órában dolgozom váltó ruha,bugyi,4 cs betét stb ..megmozdulni nem tudtam,mertem mert ömlött belőlem. Utaltam magam!!! Vissza mentem az orvoshoz úgy kint egy kivert kutya akinek semmi esélye nincs már. Mondtam jó lesz a mi lesz tegye fel azt a bizonyos eszközt. Felirata kiáltottam. Meg egy menszeszt kellet megvarni (mert úgy tette fel amikor megvolt)de én azt úgy vártam de úgy! Annyira bíztam benne jó lesz még egy olyan horror és vége! Úgye feltette nagyon nehezen ment az is..borzasztó fájt...onnantól elsem múlt a vérzés 7 hónapig..Hol kevesebb hol több volt .Mentem vissza minden hónapban. Minden oké volt.En ezért mondom ami előtte volt ez semmi de tényleg.Ha ez az ára nem lesz több horror akkor jó. De azért én bízom benne még jobb lesz.Baratom lett a mirena ;) elem az életem nem.kell aggódni mikor vérzek át ..mondjuk egy éve lesz fent van..de azóta mindig van bent betét..így érzem magam biztosan :)
Fel a fejjel csajok mindent kibírunk ez gyerek játék számunkra :)
Gondolom az a Norcolut lett volna.
Anno nekem Vácon azt mondták, hogy emellé a spirál mellé kell a Norcolut is, néztem ki a fejemből, hogy minek. Nyilván nem értek hozzá. De az endos doki mondta, hogy azzal szokták még normalizálni.
(Váci kh-ból elmenekültem. :D)
Én is megvoltam ijedve, ezért is mentem vissza. Most kezdek valamelyest megnyugodni.
Ahogy olvastam van is időpontod az orvosodhoz, meg fogsz te is nyugodni. :)
Köszönöm szépen!
Kedvesek vagytok!
🙂
Szia!
Köszönöm.
Próbálok bizakodó lenni.
Az orvosom azt mondta, hogy higgyem el, hogy ez nekem jó lesz.
Én pedig nagyon bízok ebben az orvosban. 🙂
Csak ijesztőek ezek a tünetek.
Én a Levosertet nem ismerem.
Ahogy Sok kérdés írta, Mirena 8 évig jó. Annyit tennék kiegészítésnek, hogy az endokrinológusom mondta, hogy az év attól függ mire kapja az ember.
Ha csak fog.gátlásra kapja valaki a Mirenát, akkor 8, de ha hyperplasia miatt, akkor 5 év.
Szia.
Én Mirénás vagyok már 8 éve.
Eléggé érdekes dolgokat tud produkálni :-)
Simán belefér minden, amit írsz. Ha bizonytalan vagy bármiben, kérdezz bátran.
Egyébként Mirénával már nem biztos, hogy rendes ciklusaid lesznek, lehet lesz, hogy már nem tudsz ciklust számolni...
Most már maradok itt veletek. :) olyan kedvesek vagytok. :)
Meg minden megszerzett tapasztalat más és más. :) jó megosztani ezeket, segíteni másoknak is. :)
Szia Picike!
Nekem 3 hete tették fel. 1 hetig semmi vérezgetés nem volt. Azt követően (immár 12 napja) minden nappal egyre jobban vérzek. Folyt belőlem. Voltam 2x a kórházban, spirál a helyén.
Többiek segítettek itt nekem is a tanácsukkal, hogy bármi is előfordulhat. Ha megszeretnél nyugodni, hogy a helyén van-e, azt ugye csak orvos tudja megmondani. De a vérzések...hát minden szervezet másképp reagál. Itt a lányok jókat ötletelnek. :)
Türelem :)
Nekem novemberben lesz 1 éve fent van ...7 hónapig folyamatosan véreztem ha nem véreztem akkor barnás folyás volt...aztán meg jött 40 napra,30 napra ,20 napra össze vissza jön meg..nem mondanám menszesznek inkább csak maszatol..szóval lehet nem is a menszeszem..amikor voltam dokihoz (ez idő alatt nagyon sokszor mivel állandóan véreztem) utolsó menszeszt úgy írta be Mirenat viselek ..szóval ilyenkor ciklust nem lehet számolni. Meg mindig van nyomó érzés a hasamban,fáj is sokat,a fejem is sokat fáj,melleim is érzékenyek .. én várom a pozitívum vállalkozást még .. de így marad is azt mondom megérte ..
Köszönöm szépen!
Akkor kitartok.
Az orvosomhoz két hét múlva kell menni ellenőrzésre, remélem addig nem lesz semmi gond.
Szia.
Én Mirénás vagyok. Úgy tudom, hogy abban van összefüggés, hogy szültél-e már vagy sem, illetve a kor...
Ha jól sejtem, a hatóanyag is különbözik valamiben, egy biztos, azt nem 5 évig ajánlják, mint a Mirénát, illetve utóbbit már 8 évig...
Értem...
Bízom benne, hogy hatni fog a gyógyszer mielőbb!
A legjobbakat kívánom Neked és azért írj, hogy hogy alakulsz.
Szia
Bőven belefér ezek a tünetek..ilyenkor már igazából nemtudsz ciklust számolni.. nyugi természetes minden amit írtál..jópar hónapig is lehetnek ezek a tünetek...kitartást és sok türelmet kívánok.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem tapasztalattal.
Múlt hétfőn helyezte fel az orvosom a Mirenát.
Kb. 5 napig pecsetelő vérzésem volt, aztán elmúlt.
Néha enyhe hasfájás, szurkálás volt.
Szerda, csütörtökön már folyamatos hasfájás volt, de enyhe,viszont tegnap délutántól erősebb menstruációs görcs szerű fájdalom van, bővebb véres folyás is.Puffadás, kicsit mintha a végbél felé is nyomódna valami.
Ez belefér még így az elején, vagy elmozdulhatott a helyéről ?
Arra is gondoltam, hogy esetleg már meg fog jönni, de az még korai lenne a 21. napon.
A jelzőszálat nem érzem, de eddig sem éreztem.
Volt valakinek ilyen jellegű problémája az első napokban, hetekben?
Köszönöm
Szia Szilvi!
Csillapodott a vérzés. Lekopogom.
Szedem a vérzéscsillapítót, C-vitamint, vasat. Vérzéscsillapítót így már csökkenteni fogom a doki javaslatára.
Hasamnál van diszkomfortérzés, elviselhető, de csak fekve jó. :/
Szia
Én is 7 hónapig folyamatosan véreztem..most is van össze visszaság..nyugi van akinek 2 év után is van zavar a ciklusban..
Szia
Hogy vagy most?
Szia
A mirenában több a hormon..
Sziasztok!
Próbáltam utána járni a neten, de nem kaptam választ, mindegy, hogy Mirenát vagy Levosertet tesznek fel? Az orvosom szerint igen, de ez a használók tapasztalata is? Elvileg csak a gyártó és az ár különbözik, a hatóanyag nem.
A munkahelyen a figyelmem elterelte a munka, de már ott elkezdődött a rosszullét, az valószínű a vérveszteség miatt lehetett, szerintem a szédelgés is. Estére már meg is ijedtem persze.
A többi meg...
De hát az orvos meg megmondta, hogy nem normális a mennyiség, még úgy sem, hogy a hyperplasia miatt kaptam. Nem tudok mit tenni, várok. Szedem a gyógyszert, a vitamint, és bízok. Meglátjuk.
Szia.
Vérzéscsillapítóra én még mindig azt vallom, hogy a napi 1000-2000 mg C vitamin a legmegfelelőbb. Reggel kell bevenni és egész nap inni rá sok folyadékot, mert a C vitamin vízben oldódó.
Megnyugtatlak: én 11 hónapig véreztem folyamatosan. Na jó, voltak néha-néha tiszta napjaim, de a tiszta nap a barnázós napok voltak. Olyan, hogy fehér maradt a tisztasági betét vagy a betét, sohasem volt ez idő alatt.
Miért helyeztetted fel a Mirénát?
Nem vagyok ugyan orvos, de véleményem szerint nem a túlsúly miatt áll be nehezen, hanem a hormon miatt, felborult ugye a szervezeted a hormontól, más állapotba került, amivel küzd... Nem egyformán reagál a szervezetünk erre sem.
Szia.
Ne légy elkeseredve!
Sajnálom, amit írsz... Az egyre jobban véreztél mit takar?
A szédülés pedig gondolom egyrészt a vérveszteség miatt volt, másrészt pedig mert bepánikoltál.
Ne pánikolj be, próbálj megnyugodni. A méheltávolítást jobb lenne elkerülni, nézz utána még más alternatíváknak is szerintem.
A nagyon vérzést és nagy mennyiségű vérzést tudom, hogy mit jelent, csak azt nem, hogy Te mennyire véreztél, mármint egyre jobban mennyire véreztél.
Szóval csak nyugodj meg és bizakodunk, hogy rendben lesz mielőbb minden és helyre fog állni a rend 10 napon belül, már ami az erős vérzést illeti.
Fel a fejjel! :-)
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?