Autizmus genetikai vizsgálata gyerekvállalás előtt (beszélgetős fórum)
Szerintem az autizmusnál nincs genetikai eltérés.
Azt is olvastam, hogy nem betegség "csak" máshogy látja a világot. Nem értek vele egyet mert nagyon nem mindegy milyen fokú.
Szervusz!
Olvass utána Dr. Hajdú Krisztina szülés-genetikus munkásságának, 23 évvel ezelőtt valami tüneményes volt, a Szabolcs utcai szülészeten praktizált, mint genetikus szakember is.
Ha nem is tud netán ilyen vizsgálatot végezni, de 100 %, ha van ilyen, akkor Ő tudni fogja hova forduljatok!
Szia Sirga!
Családban van egy enyhe autista gyerek, 2 hónapja adják neki a Süngomba kapszulát, az iskolában is észrevették, és a gyerek is saját magán, hogy sokkal nyugodtabb.
Ha nem erős az autizmus, olvassatok erről a készítményről. Jó egészséget!
Szia!
Sajnos segíteni nem tudok, de érintett vagyok: 3 gyermekemből 1 autizmussal él. Emiatt már engem is foglalkoztatott a kérdés. Egy sorstársunk orvosát tudom ajánlani, aki javasolta nekik a genetikai vizsgálatot. Rémlik, hogy elég húzós árat említettek, de ez nem állítana meg minket, ha a majdani unokáinkról van szó.
Az orvos neve: Dr. Szuromi Bálint.
Kérlek, ha információhoz jutsz, oszd meg velem!
Tapasztalataim szerint a "genetikai érintettség" létező dolog.
A családban 3 generációra visszamenőleg vannak személyes tapasztalataim.
Arról nem tudok, hogy bármilyen vizsgálatokat végeztek volna az érintetteknél vagy a hozzátartozóknál.
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni, ha bármilyen tapasztalattal rendelkeztek a témában, kérlek osszátok meg.
A párommal gyermekvállalásban gondolkodunk, de sajnos adott egy nehezítő tényező: az ő családjában közeli autizmus érintettség van (szülője 2 testvérénél, a szülei és a párom viszont egészségesek/nincs semmilyen tünetük). Eddig egyetlen alkalommal jártunk genetikai tanácsadáson az Istenhegyin, ahol nem sok biztatót tudtak mondani: azt javasolták, hogy a még élő, érintett rokont vessük alá WES vérvizsgálatnak (teljes exom szekvenálás). Ha nála feltár a vizsgálat konkrét genetikai eltérést (pl. fragilis X), a páromnál kell annak a meglétét célzottan vizsgálni.
Kérem, akinek van bármilyen hasonló érintettsége (családban él közeli autista rokon, és gyermekvállalás előtt végigjártak bármilyen hasonló utat/vizsgálatokat), az legyen kedves írja meg a tapasztalatait (hol/kinél járt, milyen vizsgálatokat végeztetett, azok milyen eredményt hoztak).
Ha tudtok javasolni jó genetikus szakembert, intézményt, azért külön köszönet, az eddigi tapasztalatok sajnos nem túl pozitívak. :(
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Meddőségi genetikai és immunológiai vizsgálat
- Genetikai vizsgálatok a terhesség alatt
- Hol végeznek genetikai vizsgálatot? Nem apasági tesztre.
- Genetikai vizsgálat!!
- Meddőségi genetikai és immunológiai vizsgálati helyeket keresek Budapesten ahol OEP támogatott a vizsgálat.Tudnátok segíteni?
- Ha megcsináltattam a genetikai vizsgálatot akkor lehet autista a kisfiam?