Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
11348. Sok kérdés (válaszként erre: 11343. - Barkinca)
ma 22:35

Persze, menj is dokihoz, én is havonta jártam :))) Ráadásul fizetős dokihoz. Pár hónap után mondta, hogy többet nem akar látni, csak az éves kontrollon, mert már gondolom nem akarta a semmiért elkérni a sok pénzt :-)

Szóval én a sok kérdésemmel Mirénás vagyok. 8 és fél éve van fent az első Mirénám. Valszeg ez már az utolsó is egyben...

Anno, mikor felrakta a doki, telis-tele voltam kétségekkel, kérdésekkel, ezért is lett ez a nevem. És bocsi, hogy ezt írom, de ezt a fórumot 8 évvel ezelőtt vagy előbb én lendítettem fel :-)

A felhelyezést követően nagyon erős vérzéseim voltak - mondjuk a felhelyezés előtt is - tamponnal, betéttel járkáltam. Ezért is jártam havonta a dokimhoz, mert annyira ömlött belőlem, annyira erős volt, hogy azt gondolta mindig, hogy miómám van, vagy elmozdult, lecsúszott, stb... Én meg végig paráztam, hogy most mi van, mert nekem azt mondta a doki, hogy volt, hogy valakiknek felrakta és másnaptól nem véreztek egyáltalán már.

Szóval én 11 hónapig véreztem, tiszta napom nem volt soha, csak a barnázós nap. Havonta jártam a dokihoz eleinte kontrollra és mindig kérdezte, hogy mikor jött meg, mikor múlt el, én meg mondtam, hogy fogalmam nincs, nem tudok ciklust számolni. Mert nincs.

Hányszor le akartam vetetni... A 11 hónap alatt... Mindig türelemre intett a doki, hogy be fog állni, számoljam ki, hogy ez mennyire megéri, a betétet-tampont évekig felváltja, stb... Mindig adtam még esélyt a Mirénának... A méhnyálka hártya szépen csökkent, örültünk neki, aztán vastagodott, a doki azt mondta, hogy dehogy vastagszik, de láttam az előző ambuláns lapon és az akkorin a mm vastagságot. Megint csökkent, megint vastagodott, megint csökkent, elérkezett a 11 hónap és mintha elvágták volna, kész vége, onnantól nem vérzek, tehát több, mint 7 éve...

Igaz, én a 8 és fél év alatt valószínűleg belekerültem a változó korba, de akkor is 11 hónap után megszűnt teljesen a vérzésem.

Az első időkben görcsölt a hasam nagyon, sőt, még évekkel később is, abból tudtam, hogy na, ha még véreznék, akkor most jönne meg a mensim. Meg a melleim is nagyon feszültek évekig, ingerült is voltam, tehát minden ugyanúgy volt még sokáig, csak vérzés nélkül, minta meg lenne a mensim.

Úgyhogy én türelmet és kitartást kívánok Neked :-)

11347. Sok kérdés (válaszként erre: 11340. - Barkinca)
ma 22:25

Igen, teljesen normális, hogy görcsöl a hasad bizonyos mértékig. A hormon dolgozik, a méhszáj nyitottá válik, összehúzódik, ez görccsel jár. Az erős vérzés a hormonváltozás miatt van.

De azért jobb, ha megnézeted a kontrollon, mert nagyon erős vérzés és nagyon erős görcs kísérheti azt a jelenséget is, ha elmozdul vagy lecsúszik a spirál.

Írj kedden, hogy mi volt a dokinál.

11346. Sok kérdés (válaszként erre: 11339. - Barkinca)
ma 22:22

Eljön lehet nemsokára az is, hogy nem fogsz tudni ciklust számolni.

Ha itt van az ideje, ha nem, a hormon felborít mindent. A méhnyálkahártya vastagszik, csökken, vastagszik, csökken... Még be nem áll.

Tudtodtal minek kellett volna történnie?

11345. Sok kérdés (válaszként erre: 11337. - Barkinca)
ma 22:21

Mit nem értesz, hogy mi miért van?

Amit leírtál, teljesen normális...

Görcsölgetés, pecsételgetés, barnázás.

De persze jobb, ha megnyugodsz, hogy mész a kontrollra.

11344. Sok kérdés (válaszként erre: 11336. - Szem1982)
ma 22:18

Dolgozik a hormon...

És mi nők, a szervezetünk sem vagyunk egyformák, szinte mindenkinek másképp reagál a hormonra...

11343. barkinca (válaszként erre: 11342. - Szem1982)
ma 17:48
Szia, persze elfogadom hogy ez így jó ha a vége is jó lesz. Mert a cél ugye a vérzéstelenség vagy a minimális vérzés. Majd írok mit mondott a doki. Ln sajnos rossz tapasztalat miatt ma már azt vallom, hogy inkább menjünk feleslegesen orvoshoz, mint későn.
11342. Szem1982 (válaszként erre: 11339. - Barkinca)
ma 16:47
Nem akarlak elkeseríteni, de ez normális. Mielőtt felrakattam a konzultáción ezt beszéltük a dokimmal, hogy ez fél évig így lehet. De csökkeni fog... 3-6 hónap alatt. Ez a jobbik eset, hiszen látod, hogy vannak itt bőven olyanok, akik 1 évig is véreztek. Én bízom benne, hogy ez a menszim (nekem most aktuális) és szépen lassan csökken az intenzítás. A volt menstruációmhoz képest most is kevesebb, olyan mintha a 3. napon lennék 2-3 napja. A felhelyezés és a menszim között is volt vérezgetés, de csak a papíron látszott. Persze menj kontrollra, ha Neked szükséges és megnyugtat, de vszleg ugyanezt mondja majd a doki. Én 1 hét múlva megyek dokihoz, de azért, mert így kérte.
11341. barkinca (válaszként erre: 11330. - Szilvike1234)
ma 14:17
Szia, gratulálok a kitartásodért, megérte? Nekem minden nap jobban vérzik, kedden visszamegyek. Nem kaptam annyira pontos felvilágosítást, de azt gondoltam, hogy pár nap pecsételés után elmúlik, aztán majd jön egy kis mensi. De nem ez van. Hát...... csalódott vagyok. Véreztem én már eleget, volt 3 küretem, elegem van az egészből. Mindenesetre visszamegyek kedden nézze meg a doki mi a helyzet. Köszönöm hogy írtál.
11340. barkinca (válaszként erre: 11334. - Fatdragon)
ma 14:11
Szia, hát nekem erős mensis vérzésem van ma már, nemhogy csökkenne.....- Kértem kontroll időpontot mert görcsöl is a hasam, nem tudom ez normális e vagy beáll e de ez így fog menni???? Akkor levetetem, ez nagyon nem jó
11339. barkinca (válaszként erre: 11336. - Szem1982)
ma 14:10
Basszus én is csalódott vagyok, igaz nagyon az elején járok de pont nem ennek kellene történnie tudtommal. Ma már teljesen mensiszerű a vérzésem görcsölök, pedig nincs itt az ideje nem csökken minden nap csak több lesz. Kedden visszamegyek mert én ezt nem értem.
11338. barkinca (válaszként erre: 11332. - Sok kérdés)
ma 14:07
Szia, köszönöm hogy írtál, ma már teljesen mensiszerű a vérzés pedig nincs itt az ideje. A biztonság kedvéért én bejelentkeztem kontrollra jövő hétre, nem erre számítottam.
11337. barkinca (válaszként erre: 11329. - Picike2)
ma 14:06
Szia, köszönöm hogy írtál, ma már teljesen mensi szerű a vérzés nem olyan sok, de bejelentkeztem kontrollra mert nem értem miért van ez.
11336. Szem1982 (válaszként erre: 11327. - Barkinca)
ma 10:11
Hát én sajnos korán örültem. Napról napra erősebb a vérzés, pedig ilyenkor már rég túl lennék az egész menszeszen. Nagy darabokban válik le a nyálkahártya. Szivárog is rendesen. Most a spirál nélküli erős vérzésem 3. napjának megfelelő a mennyiség... (nekem az első két nap egy 35 ml-es kehely simán megtelt 2-3 óránként. 3. napon már bírt 5 órát is). Hát kicsit csalódott vagyok... azt hittem én is majd a "hirtelen mintha elvágták volna" vagy "azóta is csak kis pecsételős vérzés" kategóriába esek. A francba. Mimdegy kitartok. De azért a mennyiség csökkenhetne már.
11335. fatdragon (válaszként erre: 11331. - Sok kérdés)
tegnap 12:04
Köszönöm! Ha működik akkor ez tényleg az Isten lábának megfogása lesz. 😄
11334. fatdragon (válaszként erre: 11328. - Barkinca)
tegnap 12:02
Ahhh nagyon sajnálom! Nekem semmi nem volt, pici véres nyák csak, pedig a dokim azt mondta erős mensis vérzésre számítsak… jobbulást Neked🤗
11333. Sok kérdés (válaszként erre: 11329. - Picike2)
tegnapelőtt 21:22
De ha 11 hónapig, az is... :)))
11332. Sok kérdés (válaszként erre: 11326. - Barkinca)
tegnapelőtt 21:21

Szia.

Igaz nem engem kérdeztél :-) de nincs okod aggódni véleményem szerint. Bár én Mirénás vagyok.

11331. Sok kérdés (válaszként erre: 11325. - Fatdragon)
tegnapelőtt 21:19

Szia.

Akkor én szorítok, hogy működjön! :-)

Üdvözlet Neked is a "Csapatban" :-)

tegnapelőtt 15:54

Sziasztok!

Olvasgattam itt...Lányok az elején vagytok nagyon..türelem.. én pl több mint egy évig véreztem tiszta napok a barnázos volt..3 hónapja van teljesen tiszta napok..menszesz lenne akkor barnás folyás van..1.nap max.. szóval csak türelem.. csinálja dolgát a mirena ..nem vagyunk egyformák.. :)

11329. picike2 (válaszként erre: 11326. - Barkinca)
tegnapelőtt 13:40

Szia!

Ne izgulj, az elején ez teljesen normális, ha 3 hónapig minden nap van pecsételés még az is.

Nálam már az 5. hónap, én már kezdek belefáradni.

De még 1 hónapot minimum megvárok és meglátjuk mi lesz.

Kitartás!

11328. barkinca (válaszként erre: 11325. - Fatdragon)
tegnapelőtt 09:44
Szia, nekem is rettenetes volt!!!!! Azt hittem bírom az ilyen jellegű fájdalmat, de majdnem elájultam. Nekem a 7. napon tette fel. Igaz császárral szültem, de akkor is ! Azóta is pecsételek, barnázok, görcsölgetek.
11327. barkinca (válaszként erre: 11323. - Szem1982)
tegnapelőtt 09:43
Szia, köszönjük a tapasztalatot, nekem egy hete tettek fel Levosertet a 7. napon, azóta görcsölgetek, betét nem kell de barnás , rózsaszínes nyálka jön. Én nem beszéltem arról a dokival ez meddig lehet, pont írtam is itt hogy annyira fájt a felhelyezés hogy azt nem kérdeztem a z első időben mire lehet számítani csak a hosszútávú dolgokról volt szó. Tapaszatlatod neked az hogy ez így egyenlőre normális? Neked mit mondott erre a doki, csak áprilisba megyek kontrolra, addig ez lehet így fog menni ? :-( köszönöm, minden jót, Barkinca
11326. barkinca (válaszként erre: 11322. - Picike2)
tegnapelőtt 09:38
Szia! Most olvastam hogy te is spirált tetettél fel. A tapasztalatod sokat segített nekem hogy megnyugodjak, nem csak én vérzek tőle.Nekem Levosert van fent igaz csak 7 napja de azóta is kicsit görcsölök és barnázok, pecsételek. Kontrollra csak egy hónap múlva kell mennem. Megijedtem amúgy hogy ez normális e, erről nem is beszéltem a dokival mert annyira fájt a felhelyezés hogy eszembe se jutott semmi. Szóval akkor szerinted nincs ok aggódni? Köszönöm ha válaszolsz! Üdv: BArkinca
11325. fatdragon
tegnapelőtt 06:52
Sziasztok! Csatlakoznék a bandához, tegnap tette fel a dokim. Rettenetes volt, hiába a ciklus 5. napján mentem 2 szülés után, olyan zárt volt a méhszájam nem tudta eléggé ekszkuzálni magát az orvosom. Rá egy órára semmi nem fájt. :) Remélem Ti jól vagytok! Nagyon szeretném, hogy működjön. Üdvözletem mindenkinek!
11324. Sok kérdés (válaszként erre: 11323. - Szem1982)
márc. 11. 19:37

Szia.

Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalataidat :-) Jó jót is olvasni itt :)))

Örülök neki, hogy Neked ilyen pozitív a véleményed és a tapasztalatod a Miréna kezdetleges hatásával kapcsolatban. Bízom benne, hogy ez így is marad és a drasztikus csökkenés is marad :-)

A nagy WC-zésnél az érzés ahogy írtad, fantom érzés :-) Annak idején én is teljesen ezt éreztem, ugyanezt, mindig mondtam a dokimnak, mikor mentem hozzá és mondta, hogy az nem tud azért olyan egykönnyen lecsúszni onnan, szóval csak az érzet olyan :-) Legtöbbször...

11323. Szem1982
márc. 11. 11:02

Eltelt 3 hét, hogy felkerült a spirál, így gondoltam megosztom a tapasztalataimat. 4. napon helyezték fel, eléggé erős menszesz mellett. 2 napig véreztem erősen. Aztán vége lett és már csak maszatoló vérzésem volt (tudjátok, ami csak a wc papíron látszik). Nagy vécénél volt olyan érzésem, hogy mindjárt ki fog esni a spirál (persze tudom ez lehetetlen), egyszer olyan volt mintha lecsúszott volna. Na akkor kicsit megijedtem... de minden rendben volt odabenn. Szerintem ez ilyen fantom érzés volt inkább, mint valós mozgás. Nekem csak picit fájdogált a hasam, nem volt vészes. Ezen és a maszatoló vérzésen kívül más egyéb tünetem nem volt eddig. Ja kevesebbet eszem... nincs étvagyam, ami nem baj, úgyis fogynom kéne. Szerintem megjött az új menszeszem is 3 napja. Azért fogalmazok így, mert erősebb lett a vérzés, kis darabok es nyálkahártya is távozott bőven. Időben is kb most jönne meg (25. nap). Viszont csak a vécépapíron látszik, elég egy menstruációs bugyi, de igazából az is elhagyható lenne... nem szivárog semmi. Fura... ha ez màr tényleg a havim és ilyen lesz, már akkor is megérte. Szerintem normális a mennyisége (egy átlagos, normális ciklus tuti ilyen szokott lenni). Persze meglátjuk még mit hoz a jövő... de ezt már most kijelenthetem, hogy DRASZTIKUSAN CSÖKKENT a mennyiség! Szóval vannak jó tapasztatok is! Kitartás mindenkinek.

Mondjuk azért remélem, hogy teljesen el fog tűnni majd idővel az életemből a menszesz. 😁

11322. picike2 (válaszként erre: 11321. - TTT1976)
márc. 5. 22:14

Szia!

Végül is pár napig tudtam csak szedni, nagyon rosszul voltam tőle.

Szóval úgy döntöttem, hogy várok még, hogy a Mirena végezze a dolgát, megvárom a bűvös fél évet.

Aztán meglátjuk, hogy mi legyen vele.

Megmondom őszintén, hogy orvost nem szeretnék váltani, mert amúgy 1000 %-ig megbízok benne, tényleg próbál segíteni.

Még mindig reménykedek benne, hogy beválik és nem kell levenni.

11321. TTT1976 (válaszként erre: 11318. - Picike2)
febr. 24. 22:02
Még az jutott eszembe, ilyet nem hallottam hogy valaki Mirena mellett szed Norculutot. Elgondolkodtató mert megvan hogy a ciklus melyik napjain lehet szedni. Ok, hogy Mirena mellett nincs rendes ciklus elvileg de gyakorlatilag vajon ez hogy működik...érdekes. Lehet érdemes lenne elmenned egy másik dokihoz másodvélemény miatt.
11320. TTT1976 (válaszként erre: 11318. - Picike2)
febr. 24. 21:50
Szia,nekem miután kilökődött a Mirena, Norculutot írt fel az orvos, 2 hétig javasolta a szedést mert nem állt az erős vérzés. Norculot csökkentette, amíg szedtem. Majd egy sokkal erősebb vérzés jött, sos küretre kellett mennem. Sajnos nekem a küret után is pár nap múlva erős vérzés jelentkezett, de nekem miómás méhem volt. Ismerőseim közül viszont van akinek a Norculut megoldotta a problémáit, nem egyformán reagál a szervezetünk.
11319. Sok kérdés (válaszként erre: 11318. - Picike2)
febr. 21. 21:27

Szia.

Mondjuk utána nézhettem volna neten, mielőtt válaszoltam volna Neked, hogy mi az a Norcolut. Akkor - szerintem - valami mással tévesztettem össze, ami biztos, hogy vérzés csillapító és dokik javasolják a szedését, hát ezért nem néztem utána a neten, mert összetévesztettem azzal a másikkal, aminek akkor nem tudom a nevét :-)

Bocsánat...

Én nem vagyok orvos, de egyet biztosra gondolok, természetesen saját magamat tekintve. Ha választani kell, hogy gyógyszert szedek a méhnyálkahártya elvékonyítására vagy pedig megvárom, még természetes úton, magától beáll a hormon és elvékonyodik a méhnyálkahártya, akkor biztosan utóbbit választom, nem a "könnyebb" utat, mert nem feltétlen az a veszélytelenebb.

Én nem izgulnék. Akármilyen erős vérzést okoz, nem tart örökké valóságig. De ezt Neked kell eldönteni, hogy szeded-e vagy sem :-)

Így sajnos sokat nem tudok segíteni, mert nincs tapasztalatom, csak saját véleményem.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook