Mióta Anya lettem, ítélkezem más Anyuka felett. Hogyan léphetnék ezen túl? (beszélgetés)
Ettem mar wc-ben ha annyira erdekel.
Egy par honapos kis gyerek meg azt sem fogja fol hogy o egy letezo szemely nem hogy wc-n van megcsecseztetve.
Kedves FI!
Mit nem adnék,ha ennyi időm lenne,hogy másokkal tudjak foglalkozni...
Leírtad:semmi közöd hozzá!
Mindenki azt csinál amit akar ès ahogy jónak látja!
Mire oviba megy a tiéd igazi bezzeg anya leszel akivel kicsit is normális szóba sem àll!
Vegyél vissza,mert hidd el,mèg cart sem tudsz!
Amikor én szültem nem volt kisbabás ismerősöm,,barátnőm.
Először mikor kicsik voltak,,mentünk a parkba hűsölni,,levegőzni..Aztán játszani is mikor odáig értünk.
Hát itt sem kötöttem ismeretséget,pedig az egy környékről valók látásból mind ismertük egymást.
Őszintén ,néha még a közelükből is elhúzódtam az ilyen "nagyonanya" típusoktól.
Ami vicces volt messziről nézve,,és egyben elkeserítő,,,,,míg gyereknevelésesdit játszottak szóban, addiga csemeték egymást kalapálták a homokozóban .
Szóval szerintem csak elég egyszerűen befogni a "lepcsest" ,és azzal törödni ami a dolog, nevezetesen a gyerek.
Azért ezt meg lehet kulturáltan is oldani.
Pl. keresztlányom legkisebb gyereke még anyatejes. Amikor itt voltak nálunk egyszerűen bement egy másik szobába és ott szoptatta meg a gyerekét, nem pedig mások előtt csapta ki a mellét.
Le is írtad a megoldást: mi közöd hozzá?
Saját életeddel, gyerekeddel törődj.
Ha kérdezik a véleményed mondd el, különben ne foglalkozz másokkal.
Nemtom...
Régen is felnottek a gyerekek, pedig nem voltam megcsecseztetve az ut kozepen, vagy nem voltak olbe kapkodva minden nyekkenesre.
Aztan megis egyre tobb a lelkibeteg ember. Amugy nem attol leszel fasza anya ha szoptatsz, mert az kb az allatok is elvegzik a kolykeikkel hanem ha helyes ertekrendre tanitod a gyermeked es ott vagy mellette a nehez idokben, onbizalmat, biztonsagot adsz neki. Ez sokkal tobbet er. Ezt mar eleg sokan elcseszik ahogyan azt latom a mai generacion. Onbihalomhianyos, vagy a masik veglet pofatlan kis szutyok kolykok mindenhol.
Annal nincs undoritobb mikor valaki nyilvanosal elodobja a tőgyed, akar mas lakasaban, akar kozteruleten. Pfej!
Szoptassa meg a gyereket ha ehes, de ugy, hogy mas ne lassa. Vannak nyilvanos mosdok is meg a lakasban is wc.
Erre szokták mondani: Kinek a pap, kinek a papné.
Engem pl. nem zavarna, ha nálam valaki szoptatna. Az, hogy mennyire intim dolog? Nekem annyira, hogy a baba éhes, enni kell neki adni. Mivel a paprikáskrumplit még nem eheti, szopnia kell.
Túlmisztifikálod az anyaságot.
Ez már kiderül, a nagybetűs anyából. Anya nem főnév, tehát kisbetű.
Anya vagyok magam is, senkinek nem kell, hogy hasra essen előttem ezért.
Te szeretnéd, ha beleszólnának az életedbe? Megmondanák, hogy szülj, meddig szoptass. Minden embernek mások az elvei, tartsd tiszteletben mások életét, hagyd, hogy a tiédbe is beleszóljanak. Élni és élni hagyni a mottóm.
Nem én írtam, de nem baj.
Sajnos tévedsz, van, akinek eszébe se jut kérdezni.
További ajánlott fórumok:
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- Hogyan léphetnék a spiritualitás útjára?
- Egyedülállo anyukákkal beszélgetnék, sajnos én is az lettem, ti hogy viselitek?
- Anyuka lettem. A barátaimnak “illik” vagy “kell” szeretni a babámat?
- Nem ítélkezem emberek felett.
- A "Klub"tulajdonosok hogy és mi alapon választják ki azokat, hogy kik léphetnek be a klubjukba?