Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Anyuka lettem. A barátaimnak “illik” vagy “kell” szeretni a babámat? fórum

Anyuka lettem. A barátaimnak “illik” vagy “kell” szeretni a babámat? (beszélgetés)

1 2
43. Csillagszem38 (válaszként erre: 40. - Bellabi)
2022. szept. 4. 07:42
Semmi köze ahhoz, hogy ki vigyáz a gyerekre, mikor beteg! A legtöbb anya inkább van a gyereke mellett mikor beteg, mintsemhogy baratnozzon! Aki ezt nem érti meg, az nem baratno!
2022. szept. 4. 06:07
A gyerek születése szakítópróba is tud lenni a kapcsolatokban. Bár fotót én sem küldenék senkinek, akit nem érdekel, elvárni szeretetet különösen nem szabad, viszont aki barát, az érti a helyzetet, amiben benne vagy. Ha idős szülődet gondoznád és nem tudnál a betegsége miatt elmenni a találkozóra arra is így reagálna? Vagy ez kifejezetten csak a kisgyereknek szól?Itt valóban valami van a háttérben, ami miatt cinikus és rosszindulatú a gyerektémát illetően. ha valóban olyan jó barátok vagytok, szerintem kérdezd meg. (Bár ezek után nem biztos, hogy én beszélőviszonyban maradnék vele.) Beszélgessetek erről. Miért nincs gyereke? Mi történt vele a múltban? stb. A viselkedése ettől még nem elfogadható, de segítené a megértést.
41. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 4. 04:30

Két dolog jutott eszembe.

1. ne traktáld a gyerekkel (nem is barátnő az ilyen, nemhogy a "legjobb", attól távol áll)

2. irigy

+1 bunkó is ha cigizik melletted

2022. szept. 4. 01:13

A barátnőd bunkó.

Ha akarsz vele kapcsolatot, ne traktáld a gyerekkel. Ő meg ne szólogasson be.

A cigi nálam kiveri a biztosítékot, abban viszont, hogy apa is vigyázhat a babára, nem kell lemondani a talit, igaza volt.

Amúgy ezt az egészet megette a fene, ha nem fogadja el életed egy részét, nem barát.

39. Soufflet (válaszként erre: 28. - Charlize)
2022. szept. 4. 01:12
Ez a beteg gyerek foto is... Ilyet az orvosnak kuldunk, ha tavgyogyaszol a covid ota.
38. Soufflet (válaszként erre: 26. - Timycat)
2022. szept. 4. 01:09

Ezert tettem idezojelbe :)

Amugy olyan cuki vagyok, hogy kepet kertem a volt munkatarsamtol. Eredetileg gyerekgondozonak tanult, es nagyon szerette a szakmat, odavan a golyofeju pondrokert. Aztan idejott a pasijahoz, es en szoktam az oltozoben vigasztalni, mikor sirt. De belerazodott, a cegnel elorelepett, meglett az onbizalom es neki tartalek, hogy van hova, es olyan bolgog a babaval.

Mindenhova nem tudja szetkurtolni, de bondolg volt, hogy nekem elkuldte, mert...

37. Soufflet (válaszként erre: 23. - Sertzu)
2022. szept. 4. 00:59

Meg ha gyerekszeretet is van benned, azert csak kirepitened az ablakon szived szerint aki miatt nem tuds 4-5 orat aludni a ket munkanao kozott, nem?

De emberek vagyunk, es ha civilizaltak, tudjuk, hogy szaporodunk, es mindenki babakent kezdi.

Oszinten, en sokszor folytottam volna meg mar babakat, kisgyerekeket egy sorban. De erre pl. egy megoldas, hogy atadom a helyem, es ennek is pofatlabb vagyok, akar mast megkerek, hogy adja at a helyet a sorban.

Ha ezt latjak, hogy valaki tolja ki oket, sok ember lesz rugalmasabb.

Valakinek tenyleg futnia kell, valaki bufurc.

Engem is 10083636-szor atengednek a 15 perces szunetemben a sorban, hogy cigit vegyem, es leuljek vele 5 percre kaja utan.

Es ez nem mas emberseg, mint a gyerek.

36. Soufflet (válaszként erre: 22. - Timycat)
2022. szept. 4. 00:47

Na, akkor biztos hujjje vagy.

En ilyeneknek a fizikajarol gyerek szinten tok jol el tudok beszelgetni, elmagyarazom, hogy jon ki a hang a torkunkbol, poharakon neki allok csilingelni, ahogy feltoltjuk, de ilyenek egy "hasznalhatatlan" meetup gyereken nem sokat segitenek.

A hugomnak amikor meg vizdaraloval jatszot ( ez az o kifejezese volt a mini mianyag malomra) a kalozokrol olvastam. Nem gyerek szinten. Amig magadban jatszott, azt olvastam hangosan, ami az aktualis konyvem volt.

Olyan szavakat rantott elo evekkel kesobb, hogy en is lestem. Es megmondta, hogy regen olvastad nekem.

En ujjal sipolni nem tudtam megtanulni. Mutattak, de sehogy sem ment. Az apam meg a tesoja tud. Valahogy a ket ujjad kell hasznalni a szadban, es qrva hangos lesz.

35. Soufflet (válaszként erre: 18. - Timycat)
2022. szept. 4. 00:30

én el voltam keveredve a gyerekkel, munkával, férjjel"

Es a hoxaval ;D

34. Soufflet (válaszként erre: 17. - Sylvee12)
2022. szept. 4. 00:28
Volt egy baratnom, aki csak a terhesseg, szoptatas idejere szokott le. O mondta, hogy milyen jo lehet azoknak az anyukaknak, akik folyton mondentol rosszul vannak, megundorodnak a cigitol meg minden szagtol. Okadanak ossze-vissza, mert nem kell azt atelni, hogy egyiknaprol amasikra a napi doboznyi cigit letenni. Es de jo volt az elso szippantas mas fustjebol vegre. De aztan a kenyszer...
33. _Berry_ (válaszként erre: 31. - F135cdb45f)
2022. szept. 4. 00:01
Ha valaki önszántából nem akar és cseszegetik, az szerintem elküldi az illetőt egy idő után melegebb éghajlatra. Viszont ettől még nem fog kiakadni, ha egy barátnőtől időnként kap egy gyerekes képet, videót, kivéve, ha a barátnő a cseszegető. Sokan nem szeretik a panaszkodást sem, de nagyon nem mindegy, hogy a másiktól csak időnként hallgatja az ember, vagy minden találkozás, telefon, email erről szól.
32. pteri
2022. szept. 3. 23:23
Senkinek nem kell szeretnie màs babàjàt. De egy baràtsàgban , sőt ismerőssel sem illik bunkónak lenni. Hagyd békén. Keressetek mindketten màs baràtnőt.
31. f135cdb45f (válaszként erre: 7. - _Berry_)
2022. szept. 3. 23:23

"Lehet, hogy ő akarna, de nem lehet és van benne egy keseredettség és könnyebb számára úgy csinálni, mintha egyébként sem akart volna, meg ezzel kivédi, hogy kérdezgessék."

Szerintem az ellenkezője van, nem akar, de cseszegetik, hogy "ketyeg az órád, kisanyám", mert nő. Nyilván nagyon frusztrált.

30. andi6020 (válaszként erre: 6. - Kacsahercegno)
2022. szept. 3. 21:24
Egyetértek.Pont ezeket akartam írni.
29. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 3. 21:18

Nekem van gyerekem, de ettől függetlenül kimondottan nem kedvelem mások gyerekeit, igazából semmilyen szempontból nem érdekelnek, és ha módomban áll elkerülöm őket. Igazából ha a barátnőm ezt tudja rólam, akkor én sem örülnék a gyerekéről küldött videónak. Az meg egyáltalán nem értem, ha beteg, akkor miért nem elég ezt mondani, és miért kell a beteg gyerekről képet küldeni? Anélkül is elhiszi gondolom, hogy beteg.

Ha te olyan barátnőre vágysz, aki szereti a gyerekedet, akkor simán találkozz azokkal, őt meg kerüld el.

Ha terhesen elhívott messzire, akkor arra is simán mondhattál volna nemet. Én ugyan nem dohányzom, de a dohányosokban sokszor fel sem merül, hogy mást zavar a füst akkor is, ha néppen nem terhes.

Én nem keresném vele a kapcsolatot, aztán ha ő keres, akkor megmondanám, hogy most nekem a gyerek a legfontosabb, és ezt vagy elfogadja, vagy nem...

28. Charlize (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 3. 20:59

Hagyd ezt a “barátnődet” békén a gyereked fotóival, videóival! Megmondta, hogy nincs oda a gyerekekért. Ezért nem kell szemléltetni a gyerek betegségét sem fotóval, elég, ha röviden elmondod.

Viszont a cigis dolog oltári bunkóság. Meg a beszólás a betegség miatt is. Nálam kiverné a biztosítékot. Biztos nem keresném ezt a spinét egy ideig.

27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - F7f780f355)
2022. szept. 3. 20:58

Persze, értelek csak a tukmàlásról annyit, hogy nem napi/ heti szinten küldtem minden mozzanatàt a babàmnak hanem 2 alkalommal. Mivel -elvileg/ barátnők vagyunk, és érdekel Bennünket a másik, beszélgetünk. Míg nem szültem, ő x, én y munkahelyről.

Most viszont én nem tudok munkahelyről/ kollégákról beszélni, mert gyeden itthon vagyok. Tehát mikor ő mesél hogy mi volt az ismeretlen munkahelyén, én se hallgassam meg? Mert másban vagyok? De nem azért vagyunk barátok, hogy minden helyzetben azok is maradjunk ellentétben pl egy munka kapcsolatból kollégàknàl? Ez különbözteti meg a kollégákat és a barátokat.

Másik, hogy én sem voltam soha az a baba mániás, de mikor a baratnoim szültek, engem érdekeltek a csemetéikrol fényképek stb (mennyire hasonlít külsőre barátnőmre, miket csinál). Idegen babàk nem váltottak ki belőlem semmit.

Vagy rosszul gondolom? Érdekel a véleményetek.

26. timycat (válaszként erre: 25. - Soufflet)
2022. szept. 3. 19:47
Dehogy vagy te gyerekgyűlölő csak magadnak nem akarsz egyet!
25. Soufflet (válaszként erre: 22. - Timycat)
2022. szept. 3. 17:30

Talan elboldogusz nelulne.

Meg meg lehet virag koszort csinalni hajot vagy hajoutkozetet nadbol.

En is "gyerekgyulolo" vagyok, mint tudod.

Egy nap, mikor mar beszelek, nem akarom oket a kukaba dobni.

24. f7f780f355 (válaszként erre: 7. - _Berry_)
2022. szept. 3. 17:08

Ez marahasag. En sem szeretem a pulyakat es ha tulzottan ramtukmaljak akkor azt ki is nyilvanitom.

Tudtommal lehet gyerekem csak nem akarok. Ja meg mar volt pasim aki konkretan ajanlatot tett ra, hogy szuljek neki. Eszeveszetten menekultem abbol a kapcoslatbol.

23. Sertzu (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 3. 16:48
Erre csak annyit tudok mondani, hogy én sem szeretnék gyereket, de a barátnőim, rokonaim gyerekeit nagyon szeretem, és mindig örülök, amikor képeket, videókat küldenek róluk. Tudom, hogy ez nekik mekkora boldogság, így hát én is örülök. Mondjuk én nem utálom a gyerekeket. Viszont párom jobban hasonlít a barátnődre, már ha gyereksírást hall, kiakad, de még ő is képes kedvesen reagálni a barátok gyerekeire. Ha valaki ennyire nem tud tapintatos lenni, és nem tudja kordában tartani a gyerekgyűlöletét, az simán bunkó :(
22. timycat (válaszként erre: 19. - Soufflet)
2022. szept. 3. 16:27
Fűszállal én sem tudok sípolni 😕
21. Soufflet (válaszként erre: 19. - Soufflet)
2022. szept. 3. 15:57

De egy kuruttyolo, siro babat veszhelyhetben vennek at.

A hugom egy ordito sxornyeteg volt. Hiaba cserelnem pelust, ehes sem volt, elozo nap szerette ugyanazt, masnap nem kototte le. orditott, orditott.

De szerencsere egy szep es ertelmes no lett belole, mert nem vargtam a szemebe mielott a szulaim atvettek.

20. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 3. 15:53
A barátnőd egy paraszt. Nincs mit ezen szépíteni.
19. Soufflet (válaszként erre: 18. - Timycat)
2022. szept. 3. 15:50

A "gyerek tarsasagrol" nem beszelve.

En siman eltunok papir repulot hajtogatni a szamlabol. Meg ha "a neni ker" lesz meg par repulo..

Ha semmi nincs, hat idobe tanulnaltalaban fuszallal sipolni.

Bicskat manapsag mar nem adnak a gyerekeknek, de en meg farahtam sipot is.

18. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 3. 15:44

Nem is kell, hogy szeresse a gyerekedet, te pedig mivel tudod hogy áll a gyerekekhez ne erőltesd.

Majd ha nagyobb lesz a gyereked helyreáll a rend.

Csak a saját tapasztalatom. Én sokkal előbb szültem mint a barátnőim, az első pár évben nem is nagyon találkoztunk, én el voltam keveredve a gyerekkel, munkával, férjjel ők meg akkor még javában bulizni jártak. Nem erőlködtem, minek? Egyszerűen más lett fontos az én életemben mint az övékben.

Picit nagyobb lett a gyerekem akkor újra összecsiszolódtunk a barátnőkkel.

Majd náluk lettek gyerekek, újra pár év szünet.

Most már hogy az én gyerekem kamasz, az övék kisiskolás újra több közös barátnős programunk van, gyerek nélkül.

17. Sylvee12 (válaszként erre: 11. - Soufflet)
2022. szept. 3. 15:28

Dettó. :)

Mindig rám szólnak, hogy nem kell annyira elvonulni, nem zavarja őket a füst.

Szerintem ennyire tekintettel lehet lenni a nemdohányzókra.

Bár én kismama vagy gyerekes anyuka mellett alapból nem gyújtok rá.

16. Sylvee12 (válaszként erre: 7. - _Berry_)
2022. szept. 3. 15:25

Teljesen egyetértek veled, szóról szóra azt írtad le, amit gondolok.

Nekem sincs gyerekem, de a barátaim gyerekeit szeretem, örülök, ha fotót / videót küldenek róluk.

15. globus (válaszként erre: 14. - Globus)
2022. szept. 3. 14:40
Ettől függetlenül ne traktáld az ismerőseidet fotókkal, videókkal. Akit érdekel, úgyis rákérdez.
14. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 3. 14:35
Vannak páran az oldalon, akik minden fórumot megragadnak, hogy gyerekellenességüket újra és újra kifejezzék.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook