Minusz hány fokig viszik/vihetik ki az ovisokat az udvarra télen? (tudásbázis)
Mekkora hülyeség :(
Am a sulink dettó ilyen.
Pedig én nem nyalizok a tanároknak, mert ne engem osztályozzon, hanem a gyerek tudását:(
Nincs :falu :(
Pofára megy minden, ebből nagyon elegem van :(
Húúú de durva, akkor én még összetehetem a két kezem!
Másik ovi nincs a környéken?
Nekünk is van bent váltó ruha. Ha bélelt naciba vittem reggel, vittem be + 1 nadrágot, mégis egész nap a bélelt volt rajta odabent is :(
Rászólok a gyerekre reggel, délután, h köszönjön, ill köszönjön el. 10-ből kilencszer nem köszönnek neki vissza...de nekem sem!!!!
Ááááá, itt se mond senki semmit, csak kint megy a puffogás... Én pl már szóltam az óvónőknek, hogy ami oda van készítve ruha, azt adják is rá (illetve elég ha megmondják neki, hogy vegye fel), nem dísznek viszem be... Történt ez az után, hogy ősszel, 15 fokban, marha nagy szélben, kiment a lányom egy szál hosszú ujjú pólóban....
Nálatok milyen gondok vannak?
Az a helyzet, hogy ha a szülők nem fognak össze 1-1 ovin belül, nem lesz változás.
rengeteg probléma van, de mindenki csak azt emlegeti, ami épp őt bántja.Ha volt már olyan gondja az óvónőkkel, mint nekem jelenleg, még véletlen sem áll mellém-nálunk ez van :(
Nálatok???
Nálunk most volt szülői értekezelet az oviban, ahol külön kiemelték az óvónénik, hogy azért izzadnak le a gyerekek mert nem az időjárásnak megfelelően vannak felöltöztetve, nem a megfelelő ruha van odakészítve a gyerekeknek... :-D
Kérdem én, akkor -5 fok környékén mi a megfelelő ruházat??? Azért mert izzadós a lányom nyílván nem mehet ki egy szál pulcsiban...
Nálunk is avval van inkább gond, hogy nem figyelnek oda hogyan öltözik fel a gyerek...
Nálunk ugyan ez van.Szerencsére az én fiam nem beteges, de nem akarom kísérteni a szerencsémet.
Nézem a 30 napos előrejelzést: febr 20-ra megszűnnek a fagyok. Az megint 15-20 fok hirtelen melegedés lesz...ha megfázik, mert nem nézik meg az oviban, felöltözött-e rendesen, tuti beszedi az influenzát, mert az immunrendszere legyengül.
Nem vagyok egy szívbajos anyuka, de amit a pedagógusok csinálnak az iskolában és óvodában (nálunk) mostanában, az vérlázító.
Sziasztok.
Épp ma dühöngtem ki magam a témában...én arra jutottam, nem engedem oviba a gyereket, míg kemény hideg lesz.
Ma is kinn voltak délelőtt, leizzadtak, óvónénik meg bent trécselnek-sokszor mondják, akik elmennek az ovi mellett, h nincs kint velük senki.
Én javasoltam, h hozzák vissza a régi szokást: hidegben vigyék el őket sétálni, de nem hajlandóak.
-5 fokig.
Én pont egy ilyen intézményben dolgoztam és meg tudlak erősíteni, hogy így van - 5 fokig ki viszik őket és kinnt is alszanak a picik, de nagyon rétegesen felöltöztetve.
Ez mondjuk kemény:(
Nem lehetne beszélni az óvónővel, hogy ne hagyja ezt?!
Nem szabadna, hogy a gyerek döntse el ilyen hidegben, mit vesz fel:(
Ez az óvónő hibája...
Hát épp ez a bajom.Az öltöztetés.
2 hét betegség ( inkább csak erős nátha volt) után ma ment először oviba a fiam.Hozzáteszem, hogy amíg beteg volt is mindennap levegőzött kinn, de rendesen felöltözve, még a hegyekben is voltunk,szánkóztunk, hógolyóztunk, ahol még hidegebb van.
Ma kimentek, kb.-10 fok volt, és a fiam úgy döntött, nem vesz fel pulcsit a kabát alá, mert úgyis leizzad majd -és az óvónéni helyeselte ezt.Így a kabát alatt egy atléta és egy hosszú ujjú póló volt...
További ajánlott fórumok:
- Asztali PC-m haldoklik, lecserélném, de nem tudom melyiket éri meg! Ismét asztalit vagy laptopot? (Laptopot max. az udvarra vinném ki.)
- Hová vinnél kiscsoportos ovisokat kirándulni (tavasszal/nyár elején)?
- Te kiengeded a Kisgyerkőcödet az udvarra, ebben a forróságban?
- Hétfőn ivartalanították a lánycicámat. Hány nap múlva engedhetem ki az udvarra játszani? Mikor vetessem ki a varratait?
- Cikászomat kitenném az udvarra, de ott hova? napra? árnyékra? fedett legyen? mennyi a min.-max.hőmérséklet amit bír?viharbanesőben behozzam?
- Hogyan viszel ki az udvarra nyári hőségben egy 8-10hós babát?