Cikászomat kitenném az udvarra, de ott hova? napra? árnyékra? fedett legyen? mennyi a min.-max.hőmérséklet amit bír?viharbanesőben behozzam? (tudásbázis)
Én nyáron kinn félárnyékban tartottam, szeptemberben behoztam, és sajnos az épp akkor kibújó 2 új levele elszáradt.Miért lehetett?
Úgy vettem észre, hogy ha kevesebbet locsolom, akkor hoz új levelet.
Ezt az edenkert.hu-n talaltam:)
ott meg sok mindent ir a novenyrol.
A cikászt mindig szoktassuk az új körülményekhez. Az első héten ajánlatos árnyékolva, nem a tűző napra kitenni, vagy olyan időpontot választani, amikor 1-2 napig borongósabb az idő.
A cikászt tegyük meleg, napfényes helyre, de a tűző naptól óvjuk.Nyáron bőséges öntözést kíván, szereti a magas páratartalmat, így a leveleket is permetezni kell. A 15-20°C-on történő teleltetés mellett mérsékelt öntözést igényel. Rostos, tőzeges, C típusú talajba akkor kell átültetni, ha előző cserepét már kinőtte, de óvatosan, hogy a talajfelszín közelében futó sérülékeny gyökereket ne sértsük meg. Magról szaporítható.
További ajánlott fórumok:
- Ha van egy 30 °C-os radiátorunk, és ebből kettőt veszünk, majd mindig többet és többet, növekedni fog a hőmérséklet?
- Kisfiam három éves, most alig 15 perce kelt fel, 37.6-ot mutatott a hőmérő. Lázas lehet, vagy a melegtől emelkedett a hőmérséklete?
- Mennyi volt a hőmérsékletetek, amikor pozitívat teszteltetek?
- Felborult ciklus? Furcsa hőmérsékleti görbe...
- Mi a megfelelő hőmérséklet számunkra? Mi 23 fokban vagyunk általában, ez sok vagy kevés?
- Lehet már a Balatonban kisgyerekkel fürödni? Milyen a víz hőmérséklete?