Minipizza recept
65 perc
600 kcal
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl olaj
gyömbér (reszelt)
só
A pizzamártáshoz
30 dkg paradicsom
őrölt gyömbér
őrölt bors
só
10 dkg mozzarella sajt
A Minipizza elkészítési módja:
A lisztbe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az előzőleg langyos vízzel felfuttatott élesztőt. Hozzákeverjük az olajat, a gyömbért, a sót, és annyi langyos vizet, hogy fánktészta sűrűségű tésztánál kicsit keményebb legyen. Letakarva megkelesztjük, majd kis formákba simítjuk a tésztát. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, turmixgéppel pürésítjük, és kevés vízzel kiforraljuk. A fűszerekkel és sóval ízesítjük, majd ismét kiforraljuk. A mártást a tésztákra adagoljuk, megszórjuk apró kockákra vágott mozzarellával, és megsütjük.
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: mano244, 2007. jan. 23. 14:33
A minipizza elkészítési módja és hozzávalói.