Francia pirítós recept
80 perc
A Francia pirítós hozzávalói:
50 dkg cukkini
1 bagett
20 dkg sajt
2 paprika (piros színű)
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1,5 dl olaj
grill fűszerkeverék
bazsalikom
őrölt bors
só
A Francia pirítós elkészítési módja:
A paprikákat olajjal kikent tepsibe tesszük, és addig grillezzük, míg a héjuk hólyagos lesz. Még melegen zacskóba zárjuk, és kihűtjük. Közben francia lecsót (ratatouille - ejtsd: ratatuj) készítünk: a fokhagymát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd 3 evőkanál olajban üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne égessük meg!). A cukkinikat megtisztítjuk, húsukat felkarikázzuk, és a hagymához keverjük. Még 5 percig főzzük, grill fűszerkeverékkel ízesítjük. A bagettet rézsútosan felszeleteljük, olajjal kikent tepsibe tesszük, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. A sajtot kis szeletkékre vágjuk, ezekkel a forró kenyereket befedjük, majd visszatesszük a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot. A paprikák húsát vékonyan felszeleteljük, és a sajtos crostinik tetejére rakjuk. A maradék olajjal meglocsoljuk, sóval, borssal meghintjük, és forró sütőben készre sütjük. Apróra vágott bazsalikommal megszórjuk, és a ratatouille mellé tálaljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: mano244, 2007. jan. 23. 14:31
A francia pirítós elkészítési módja és hozzávalói.