Minden gépkocsiváltásnál duplán fizetünk gépjárműadót? (tudásbázis)
Ha ők visszakapták az arányos részt, akkor az az igaz. Én csak fél évet fizettem anno
Önkormi mondja meg a valót
Akkor most melyik az igaz: ami 13. vagy ami 14. hsz.-ban áll?
Vagy megyéje, kerülete válogatja?
Nem egész évre!
Ja júliusig adja el akkor csak addig, tehát fél évig
Ha utána akkor persze a második fél évet is
Ezt a „A régi autóra neked kell fizetned, mert jan. 1-jén a te neveden volt.” súlyadós jogszabályt nagyon méltánytalannak tartom. Ha másért nem azért. mert ezt az éves adót évi két részletben lehet fizetni.
(Persze, az állam tojik rá, ki fizeti be, csak azt nézik, hogy az adott autóra beérkezzen. Gondolom, az éves költségvetések tervezésével magyaráznák, ha valaki elkezdené nagyon megpiszkálni a témát.)
Ez azért is hülyeség, mert nem mindegy, hogy az autó hol van használva, melyik megyében.
S ha valaki új autót vesz, ugyanabban az évben, akkor tényleg duplán fizet egész évre.
Azért kell neked fizetni az eladott autóra, mert az fizeti a gépjárműadót, aki január elsején a tulaja volt.
Az új autóra elvileg a régi tulaja fizetné, ugyanez miatt.
Mi tavaly adtuk el a mienket, mi is megkérdeztük hogy miért mi fizessük be a második félévi csekket.
Viszont az újra nem a mi nevünkre jött a csekk akkor még.
A héten kaptam először az újra értesítést az adóra.
Bár ha vadiúj autó, vagy most lett forgalomba helyezve akkor ti vagytok az első fizetők.
További ajánlott fórumok:
- Reklámok. Azért fizetünk az internetért, hogy ezeket nézessék kéretlenül?
- Mennyit vonnak le ha üdülési csekkel fizetünk, vagy annyit ér a csekk is mintha pénz lenne?
- Voltatok már hagyatéki tárgyaláson? Mi történik? Forgatókönyv szerint megy a dolog vagy spontán? Lehet, hogy nem egyformán fizetünk?
- NAV-tól a gépjárműadó fizetéséhez hogyan kell csekket igényelni?
- Milyen papírok kellenek a gépjárműadó alóli mentességhez?
- Mozgáskorlátozott gépjárműadó alóli mentessége a legközelebbi felülvizsgálat időpontig érvényben van?