Milyen volt az első repülős élményetek? (beszélgetés)
:)
Remélem, teljesül a kívánságod!
:)
Számból vetted ki a szót, úgyhogy nem is írom le már!
Remélem, hogy az utazás jól sikerült nekik!
Nem fogy el a levegő. A repülés elején bemutatják, hogy ennek veszélye esetén hogy kell felvenni a légzőmaszkot, ami a fejed feletti polc aljából kioldódik és a fejed elé lóg, ha mégis baj lenne
.
De olyan hamar elértek Rómába, épp csak enni lesz idő.
Ha nagyon félsz, kérhetsz italt, ha elértétek az utazómagasságot. Előbb nem szolgálnak fel.
Melyik légitársasággal repültök?
A felszállás kicsit ijesztőbb, mert először nagyon hangos (amikor a gép "maga alá gyűri a levegőt", ahogy mondják...), utána hirtelen csend lesz, pedig csak feljebb ért a gép és csendesebbek a motorok. Nem álltak le!
Én sem tudok aludni! A 11 órás úton NY-ba egy percet sem aludtam pedig rohadtul kimerült voltam.
Olyan hosszú úton érdemes mert aztán kivan az ember a jetlagtől.
Egy éve repültem először. Kicsit én is féltem, de nagyobb volt a kíváncsiság. 😃 Azóta már repültem párszor és nagyon tetszik. Felszállás, leszállás: rágózz, vagy szopogass cukorkát.
És akármilyen fáradt vagyok, nem tudok aludni. 😞 Pedig...De ez az én problémám csak. Egy kedves barátom rendszeresen elalszik már felszállás előtt. Mondjuk ő repked elég sokat.
Az első repülős élményem: Malagában volt, el is veszett kapásból a bőröndöm és nem tudtam spanyolul, ők meg nem tudtak angolul.
Maga a repülőút hagyján.
Még egy csomószor volt, ilyen bőrönd elkeveredés, egyszer pár napot kellett várni a cipősbőröndünkre is. Úgyhogy megtanultam, hogy a kéziben legyen benne minden fontos, és váltócucc is mindenkinek, bármi esetre.
"Gép még nem maradt az égen. "
Ezzel lehet a legjobban ijesztgetni azt, aki fél...
hát figyi, ez pont olyan, hogy amikor a gőzmozdonyokat elindították, az emberek féltek, mert micsoda száguldás az ott a vonaton (akkoriban mentek vagy 30-40km/h sebességgel, bár a máv most is kb ezt produkálja).
a repülésben nincs semmi extra, főleg amióta beindultak a low cost járatok, kb bárki mehet bárhova, annyira olcsó, és elterjedt.
már miért fogyna el a levegő? :D most komolyan? :D
ne parázz már, kb akkora élmény a repülés, mint a volánbusszal utazás, tömeg, várakozás, macera. :S... de ezeken kívül nem lesz semmi bajod tőle.
Nyugi! Gép még nem maradt az égen.
Ne izgulj! Olyan rövid lesz az út, hogy nem lesz időd félni sem.
Eltelik az idő a beszállással, utána elmondják a kötelező elmondandókat, végig mennek a zsúrkocsival, és már meg is érkeztek.
Fel és leszálláshoz szopogass cukrot, hogy ne duguljon be a füled. De ez sem jellemző mindenkire. Nem fog elfogyni a levegő (oxigén) Mindenki feje fölött ott a maszk.
Szerencsés utat, érezzétek jól magatokat!
Szia!
Holnap szüleim repülnek velem Helsinkibe. Nem fiatalok. Édesanyám kb. 30 éve repült utoljára, édesapám még sosem. ;)
Van aki megszereti egy életre, van aki nem.
Nekem az első nagyon jó élmény volt, azóta valamiért nem annyira szeretem pedig sajnos elég gyakran kell.
További ajánlott fórumok:
- Másmilyen szólánc (az előző szó ELSŐ betűje legyen az utolsó)
- Milyen dalt, slágert, áriát ismertekamelynek elsősorában, vagy címében női vagy férfi név szerepel?
- Szellemekkel kapcsolatos gyerekkori élményetek volt már?
- Írjatok olyan dalokat, amelynek első sorában valamilyen szín van
- Melyik volt a legkedvesebb gyerekkori élményetek?
- Minden ami repülős...linkeket, ötleteket várok a babaszobámhoz!:)