Milyen vizkőoldót használtok a makacsabb, és milyet pl. a kétnapos vizkőhöz? (tudásbázis)
OK, OK. Olvastam a fórumodat :D
Érvek, ellenérvek. Csak ki kellene próbálni.
köszi!!
a Domestos Zero vízköves (vmi fekete-lime zöld dobozos) eddig nem nagyon hat sztem...:(
Több évesnél, pár alkalommal ismételni kell.
20 % os ecet. A lefolyóba is remek, egy kevés szódabikarbónával. És akár egy éjszaka így hagyni, és forró vízzel leöblíteni.
Skóciában élek, itt másféle tisztítószerek vannak, mint Magyarországon. Pl nincs egyáltalán hypo, de van bleach, ami lefordítva a fehérítő. Sokmindenre használható. Van hígabb és sűrűbb, gélesebb változata. Pl a Domestos is fehérítő. De mikor legutóbb voltam Magyarországon, akkor a Tescoban találtam fehérítőt, ugyanazt ami nálunk is van, ugyanúgy Bleach a neve. Fehér hengeres 2 literes palack, pirossal van ráírva, hogy Thin Bleach. (Ez a híg fehérítő.) Olyan 200-300Ft körül mozog az ára. Van Thick Bleach is, a sűrű géles állagú, ez valamivel drágább, kb dupla áron van. Totál ugyanaz, mint a wc-be öntendő kék domestos.
A híg fehérítőt szoktam spriccentős flakonba tölteni, ennek segítségével bepermetezem a tusolót, a fugákat különös tekintettel, rajta hagyom vagy fél órát, majd letusolom és ezután szokásos módon valamilyen tisztítószerrel kitakarítom. Így nincs penészesedés és gyönyörű fehér a fuga.
Azért is jó a fehérítős bepermetezés, mert elöli a baktériumokat. Ezért is lesz penészmentes a fürdőszoba. :)
1-2 havonta a mosógépbe is öntök fehérítőt és azzal egy magas hőfokú mosást indítok ruha nélkül. Így a mosógép is ragyogóan tiszta, nincsenek benne fekete penészlerakódások. Az illata is mindig friss. :)
A helyiek ajánlották a fehérítő használatát, én sem ismertem amíg Magyarországon éltem. Nagyon hasznos.
Olyan helyeken, ahol nagyon ügyelni kell a higiéniára, mint éttermek, konyhák, a járólapot, linóleumot is fehérítős forró vízzel mossák fel.
Ha pl műanyag vágódeszkád van, az is elkezd elszineződni idővel, de a bleach kitisztítja és szagtalanítja.
És persze a wc tisztítására is kiváló. :)
A lefolyó eldugulása ellen is nagyon hasznos, meg a szagok ellen. A konyhai lefolyóba pár naponta öntök éjszakára fehérítőt.
Ja, egyébként a Mr. Muscle lefolyótisztító is fehérítő. :) Annyiban különbözik a többi fehérítőtől, hogy az még sokkal sűrűbb.
Vízforralóba, és vasalóba én is ecetet használok.
Mi az a fehérítő? Milyen márkájú?
Vízforralóba pl mindig ecetet használok, teli töltöm vízzel, egy kis ecetet öntök bele és így felforralom. 1-2 hetente ezt alkalmazva nem vízköves és nem színeződik el a vízforraló.
Fürdőszobába mindig fehérítőt használok, így nincs penész és vízkő.
Wc kefével le tudom pumpálni a vizet a " bűzelzáróból ". Felöntöttem 20 % ecettel, lehet volt 1 liter is, és tettem rá szódabikarbónát is. Pezseg, de nem csinál akkora gázt.
Egész éjjel úgy hagytam. Nagyon sokat levitt. De való igaz nem szabad hagyni hogy elharapózzon a vízkő.
Sziasztok,
Sikerült találnom környezetbarát, olcsó ,magyar termékcsaládot: Glanc
A KOVALD Kft forgalmazza keressetek rá a a neten.
Eddig minden barátnőmet , kolléganőmet rávettem, hogy próbálja ki és a visszajelzések alapján , már mindenki ezt használja.
Én is környezetkímélés és ecetpárti vagyok, a titok annyi, hogy rendszeresen be kell permetezni, akkor nem fajul el.
Akinek ez büdös, annak ajánlom a citromsavat. Nem mindegy mit eresztünk a lefolyóba, sok kicsi sokra megy...
Vasárnapi takarítás közben gondolkodtam azon, hogy a makacsabb vízkő (pl. a wc pereme alatt, vagy a wc-ben ahol áll a víz a lefolyó részen) nem jön le, csak hosszabb súrolás után, vagy még úgy sem.
Olyan erősebb vízkőoldó kellene, amelyik zselés, és megáll a függőleges részen, viszon erős.
Na most ezt a két tulajdonságot még nem kerestem egyben.
Ha valakinek van ötlete, vagy jól bevált tippe, írja meg :D
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Milyen pelenkát használtok és miért azt?
- Ti milyen öblítőt használtok? Én már mindent kipróbáltam, de a törölközők sokszor olyan durvák!
- Milyen pelust használtok? Mik az érvek mellette?
- Milyen tablettát használtok gépi mosogatáshoz?