Milyen vitaminokat javasoltok 50 felett? (tudásbázis)
A gyümölcsök vitamintartalma is csökkent, úgyhogy ha tetszik, ha nem, muszáj valami jó készítményt szedni.
Nem ehetünk talicskaszám gyümölcsöt, zöldséget. Azért persze ki-ki egyen annyit, amennyihez csak hozzájut, nem azt mondom, hogy helyettesíthető a gyümölcs a tablettákkal, csak ki kell egészíteni.
Jobb, de nem elégséges a bevitt vitamin-mennyiség.
Idézek a netről:
" A boltokban lévő gyömölcsöknek nem csak az íze és illata változott hátrányosan. Bár küllemük tetszetősebb, mint korábban, de ásványianyag- és vitamintartalmuk drámaian csökkent. Márai Géza, a gödöllői Szent István Egyetem nyugalmazott tanára vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutott, hogy 1966 és 1990 között a sárgarépa vitamintartalma 40, a borsóé több mint 50, a káposztáé 95 százalékkal csökkent. A búza ásványianyag-tartalma 50, az árpáé több mint 60, a kukoricáé pedig több mint 80 százalékkal mérséklődött."
Innen az idézet:
Még jó, hogy megírtad.
Most utánanéztem, és figyelmeztetnek az esetleges mellékhatásaira. :-D Inkább egészséges fiataloknak való. Meg az indiánoknak, akik felfedezték...
Akkor jól beletaláltam a közepébe, mert pont magas vérnyomásos vagyok (még beállítva is.) :((
A Pu Erh tea viszont jó lehet...
A matéval azért jó lesz vigyázni, mert eléggé megemelheti a vérnyomást. Én kiefjezetten az élénkítő hatás kedvéért ittam egy időben, no neg ízlett nagyon.
Roboráló tea? Nem is tudom. Talán a Pu-erh az lehet. Az íze is finom.
"A Pu Erh teát hazájában a teafák királyának nevezik. A Qingmao fa levelei szolgáltatják a Pu Erh tea alapanyagát, aminek az idős kínaiak csodás erőt tulajdonítanak. Azt tartják, hogy a Yin és a Yang megóvja azokat, akik rendszeresen isszák, hosszú és egészséges életet biztosít fogyasztóinak. A Pu-Erh-tea egy természetes fogyasztótea is, amely csökkenti a vér zsírtartalmát, normalizálja a magas koleszterinszintet, védi a májat és a beleket – hiszen kímélően salaktalanít és méregtelenít is. Ösztönzi az emésztést. A rossz gyomron is segít: aki napközben sok alkoholt fogyasztott, azt egy esti csésze tea megóvja a másnaposságtól. A puerh teát Kínában gyógyszerként tartják számon. A hagyományos kínai orvoslás szerint súlycsökkentő, csontritkulást, szív és érrendszeri betegségeket megelőző hatása van."
A stresszeléssel meg a számítógéppel egyet kell, hogy értsek, igaza van a dokidnak. Én a múltkor bőgtem este, hogy egy pici pontnak érzem magam, és ellenem van mindenki (de igazából megnevezni senkit nem tudtam). Akkor mondta a férjem, hogy álljak le a hülye netezéssel. Azóta jóformán csak szakmait nézek (na meg hoxát, de itt is csak, ami érdekel), és tényleg jobb a lelkemnek. (Amikor meg anyunál voltam négy napig, és nem volt net, teljesen lenyugodtam, szóval van benne valami.)
Valami jó roboráló teát én is keresek, szerintem la-pacho vagy pedig mate tea lenne jó.
Ezek is jók. Bár a gingko-t én még nem próbáltam.
Anyukám igen, de nem számolt be átütő sikerről.
Én az A-Z multivitamin mellett még L-karnitint szedek, és annak remek a hatása.
Mivel még csökkentett étrenden vagyok a fogyásom óta, nem eszem annyit, hogy az L-karnitin a kellő mennyiségből termelődjön, ezért kicsit kiegészítem. Ebből is az olcsót veszem, kétszer 400-500 mg-ot veszek be (ébredéskor és estefelé).
A szív működését segíti, és valóban, szépen beállt a vérnyomásom, és jó erőben érzem magam.
Jóval nagyobb adagolásban, edzések előtt szokták szedni a testépítők, mert ettől jobban bírják az edzéseket. Ez nekem túlzás lenne, de ebben a kis adagban remek valóban.
Szia Guruljka:) egy másik fórumon is beszélgetünk:)
Zöldség evésben nincs hiány, és a szotyi, sajnos mostanában esténként eszegetem:)
Tegnap vettem gingko lecitint, és az 1000 mg-os C vitamint.
Ja, és még a halolaj kapszulát eszem.
Egyenlőre ennyi.
Bocs:
"Jól tűrik a tárolást és a főzést is, mint a vitaminok." helyett: JOBBAN tűrik.
Ezért is érdemes váltogatni az olcsóbb vitaminokat.
De magnéziumot még "beszerez" az ember az élelmiszerrel is, az ásványi anyagok jól tűrik a tárolást és a főzést is, mint a vitaminok.
(Dió, száraz hüvelyesek, mint pl. a bab. Olajos halak, sötétzöld zöldségfélék -sóska, spenót-, szotyi, földimogyoró..zabkorpa.)
Megtalálható a neten az összetétel, én vásárlás előtt összehasonlítom a dolgokat.
Igazad van, a mai zöldség és gyümölcs már nem a régi, nem bírunk annyit megenni, amennyi megfelelő lenne. (Talaj, nemesítés...)
Igen, lehet hogy kellene egy kivizsgálás, de a háziorvosom szerint nem szükséges.
Nem olyan régen volt a labor, akkor minden rendben volt.
Nem vagyok egy gyógyszer evő, de lehet hogy ezt a supradint megpróbálom
Igen, több benne a vitamin. 60 db. 3400 Ft Nem olcsó mulatság, bár napi szintre leosztva nem vészes.
Lehetséges nem ártana egy labor sem, hogy biztos csak a vitaminhiány okozza-e a fáradtságot.
Elvileg,ha több zöldséget gyümölcsöt ettél ,még érezhetőnek kellene lenni a tartalékoknak a szervezetedben.
Köszi a választ!
Tehát ha jól értelmezem, azt mondod, a supradin jobb mint a centrum?
Az étkezésemmel nincs probléma szerintem, sok zöldséget gyümölcsöt eszem, de attól félek, ezekben a vásárolt zöldségekben már nincs meg az a vitaminmennyiség, mint régen:(
Én a gyógyszerésszel beszéltem a múltkor, hogy egyik ismerősöm mondta Nem Supradint vett általános fáradtságra, hanem centrumot, én nem akartam elhinni, hogy van ekkora különbség. A gyógyszerész azt mondta a S.pradinben van meg az a klinikailag meghatározott vitamin mennyiség, amire napi szinten szüksége van a szervezetnek.
Még van sok gyümölcs, egyél sokat belőlük, céklát savanyú káposztát, hogy próbáld pótolni a vitamin hiányt. Vegyél természetes sót, hogy a nyomelem is jobban tudjon pótlódni.
Persze mindenki másra esküszik,kérdezz rá az orvosodra, gyógyszerészedre, hátha személyre szabottabbat kapsz úgy.
Az utobbi időben elég kimerültnek érzem magam, stresszesebb időszakom van, volt pár napos erősebb fejfájásom, azóta is kicsit érzem a fejem, néha szédelgek, érzem, hogy kellene valami erősités!
Néha még azt is észre veszem magamon, hogy feledékeny vagyok:)
Amugy nem hagyom el magam, nem vagyok kövér, sokat mozgok.
a háziorvosom azt mondta, saját magát betegiti meg az ember a mai világban,egyszerüen nem kell tv-t nézni, ami csak butitja és stresszeli az embereket, sokat kell mozogni, egészségesen étkezni, és többet kellene az embereknek egymással kommunikálni, esténként összeülni, mint régen, kártyázni, jókat nevetgélni, nem a Tv és a számitógép rabságában élni.
És nagyon igaza van!
További ajánlott fórumok:
- Milyen vitaminokat szedjünk az Atkins kúra alatt?
- Milyen vitaminokat szedsz naponta?
- Milyen tavaszi hajat javasoltok kiskamasz fiúnak?
- Milyen vitaminokat szedtek most a nyáron?Csak zöldek s gyümölcs fogyasztással elég a bevitel?
- Szeretnék a terhesség előtt méregteleníteni, és természetes alapú vitaminokat szedni. Ki mit próbált ki? Kinek milyen tapasztalatai vannak?
- 2-3 éves gyerekeknek milyen vitaminokat adtok ősztől tavaszig?