Milyen végzettség kell egy babysitternek? (tudásbázis)
Én végzettség nélkül voltam néhány évig külföldön babysitter (pontosabban Au-pair). Előtte igen ritkán találkoztam gyerekekkel, ott pedig rögtön egy 3 gyerekes (mind fiúk) családnál kezdtem. Gyorsan belejöttem, és nem volt soha semmi gond... :))) Tanultam velük, vigyáztam rájuk, játszottunk, a kis 1 évest pelenkáztam, etettem, babusgattam, miegyebek, és a háztartásba is besegítettem.
Szerintem ha valaki szereti a gyerekeket, és a szíve a helyén van, akkor végzettség nélkül is lehet jó babysitter... :)))
De amúgy jó ötletnek tartom az ez irányú tanfolyamokat :)))
Aquarel: ha pedagógiai végzettségűt szeretnél, az sem garancia rá, hogy tud a gyerekeddel "foglalkozni"... Meg hát akkor mélyebbre kell nyúlni a pénztárcába...
Nekem számít! :) Remélem sikerül találni egy kedves családot és a picivel is sikerül jóba lenni!
Ha esetleg Pestre költöztök, majd gondolj rám! :D:D:D
Igen, láttam az adatlapodon, azért volt a sok :-)-))).
Sok sikert az álláskereséshez, látod nekem szimpatikus lennél, ha ez számít valamit.
Mennék szívesen, de messze laktok!
Budapesti vagyok!
Sziasztok!
Most csináltam meg egy babysitter és házvezetőnői tanfolyamot ( már csak az orvosi papírra várok)
Amúgy rengetek mindent kérdeznek a vizsgán, tehát szerintem jók ezek a tanfolyamok, mert van aki minden papír nélül megy el babysitternek! Utána pedig volt gyakorlat, nekem 2 hét volt! De nagyon jó volt! Tanultam eg ycsomó dalt, meg mondókát! :)
Nem mindenki teheti meg sajna, hogy babysittert fogadjon,de dolgozni meg muszáj.
Tegnap olvastam az egyik fórumban, hogy egy anyuka olyan babysittert keres aki reggel elvinné a gyereket/gyerekeket, bölcsibe/oviba és délután pedig érte menne és megvárná amíg valamelyik szülő haza nem ér!
Na én pont ilyen családot keresnék ahol 3-4 órát kéne ott lenni egy nap!
Szívesen vigyáznék 2 gyerekre is akár! Lehet iskolás is az egyik, tanulni is tudnék vele!
Bővebb megbeszélés priviben!
...van olyan képzés, ahol van gyakorlat
nem az volt a fórum kérdése ki milyen végzettségű
babysittert alkalmazna, hanem, hogy milyen végzettség kell hozzá - az pedig OKJ-s
...hogy kinek mik a kritériumai - szíve joga eldönteni kit alkalmaz
Hát én óvónő vagyok és még sose hallottam ilyen típusú gyakorlatról babsittereknek.
És a gond pont ott kezdődik, ha valaki a gyermeket csak megőrizni képes...
Saját tapasztalat, hogy a szülők szeretik, ha játékosan tudsz foglalkozni a csöppséggel, illetve képes vagy tanítani neki valami újat Pl.: mondóka, dal, mese.
valamennyire igazad van benne, de szerintem nem kell, hogy feltétel legyen, hiszen nem korrepetitorról beszélünk, hanem "gyerekfelügyelőről".
nyilván többféle tanfolyam is létezik, de a legtöbb komoly, és az elmélet után 50-100 órás gyakorlatot is előír óvodában, bölcsödében
További ajánlott fórumok:
- Milyen végzettség kell a bölcsidadusnak, ill. óvónőnek?
- Ha aprósüteményeket szeretnék árulni piacon, milyen engedély kell hozzá vagy végzettség vagy milyen papírok?
- Fordításhoz, tolmácsoláshoz milyen végzettség kell?
- Aki háziorvos mellé asszisztensnek menne, milyen végzettséget kell szereznie? Milyen tapasztalatra van szüksége?
- Ingatlanos munkához milyen végzettség kell?
- Milyen végzettség kell egy ruházati bolt nyitásásához?