Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Milyen igaz, elírtam..kb ua.ebben az esetben a GYOD-nál..de igazad van..Másba nem is igazán szokás beleszámítani csak a nyugdíjba, ergo tökmindegy :)
Ha meg szunt a regi visdta gogjak a nyugfihoz kuldeni. Számlaszamot váltani nyugdij elott nem celszeru vagy meg hagyni a regit ugyfelkapunal van egy átfutasi idő. Nem azzonal valtozik meg. Ha vissza megy a penz dzerencsrje van postazzak cimre ha nem akkor majd uj szamlaszamra de kb 2-het mire lesz valami
December 2.-án lesz számlán,mivel az a december első munkanapja.
Nem munkaviszony szolgálati idő es csak az öregseginyugdijba szamolják be ugysn ugy mint az ápolásit. Ha biztosra nem tudod ne tájjékoztas félre.
Huu de sokkal merik emelni 😡
a GYOD munkaviszonynak számít, így sajnos, de van munkád.
Akkor minden marad így, apa kimegy, attól te még itt maradsz és kapod a GYOD + gyes kombot.
Szia! Bocsánat, nem családit vonják a gyodból hanem a gyest.Mert nincs munka viszonyom.
Ezt nem igazán értem, a családi pótlékot nem vonják a GYOD-ból. Gyes-t igen, de azt ha te kapod, akkor miért vennék el ha apa kimegy?
Jó estét! Férjem ausztriai munkavállaló, megigényeltük a kinti családi pótlékot.Sajnos a gyest és a családi pótlékot elvették. Lehet igényelni hogy a Gyód magasabb legyen ( gyes összegével)?Volt valaki ilyen helyzetben?
A GYOD a 2025. évi minimálbérrel ismét megegyezik. Azonban az alap ápolási díj 2025-ben 3,3%-kal emelkedik bruttó 48405 forintról 49960 forintra. Ma jelent meg a költségvetés javaslat , feltehetően elfogadják. A minimálbér úgy néz ki, hogy 10%-kal emelkedik, tehát a Gyod is.
Szokás szerint ☺️ december 2 hétfő első munkanapon
Sziasztok! Békés megyében mikor lesz gyod a számlán legközelebb?
Kedves Fületlen
Nagyon szépen köszönöm a választ
Angica
28_án kapják Pest megyében a számlások
Mondjuk az már december, nem november :)
Szia. Szerintem 2. -án mivel az hétfőre esik. De lehet hogy előbb kapjátok meg mint mindig.
Sziasztok Pest megye mikor utal novemberben?
GYOD-ot eleve határozatlan időre kapod.
Nem a pontozós a végleges, az minden alkalommal jöhet, ha a hivatal kéri.
Hanem az orvosi szakértői véleménybe írhatják bele, vagy a munkaügyi döntőbiz. vagy az igazságügyi orvosszakértő írja bele. Nálunk ezekbe mind bele van írva hogy állapota végleges, nem változik, és felülvizsgálat nem szükséges.Így mikor a felülvizsgálatot elrendeli a hivatal kb 2 évente, akkor nincs semmilyen vizsgálat, nem jön nálunk szakértő pontozni ezért, csak bekérik az alapadatokat (kitöltendő papír) és kb 2-3 hét múlva jön a határozat hogy megy minden tovább, és arra hivatkoznak is a határozatban hogy a korábbi szakértő orvosi papírok végleges volta miatt bármilyen további vizsgálat nem szülséges a döntés meghozásáshoz.
Nálunk ez mióta GYOD van így megy, előtte meg ápolási így volt.
Megkérdezhetném, hogy hány éves ápoltra kaptátok meg véglegesre, és mi a betegsége (betegségei)? Még nem is hallottam róla, hogy véglegesre megadta volna a szakértő valakinek.
Szia lenne egy kérdésem. Írok privátban
A régire semmiképp mert megszűntette, de ilyen hamar talán nem küldik az újra sem.
A következő hónaptól azaz decembertől szerintem! Ha itt sem meg ott sem akkor postán jön ez még!
.
Sziasztok tudom nem ide tartozik de hátha tudja valaki édesanyámnak 12.èn jönne a rokkantságija számlaszàmra de tegnap át változtatunk a számla számot egy újra ügyfél kapun megkapjuk az újra vagy ez a havi a régire meggy? ( régi a számlàja megszünt) köszönöm.
Sziasztok!
Nálunk is nemrég volt felülvizsgálat.A papírok beadásától kb 1 hét múlva hívott a szakértő és mivel mindkettőnknek jó volt,még aznap ki is jött. Rá 1 hétre megkaptuk a határozatot is.
Ha van ügyfélkapcsolati ott ki tudod kérni a igazolás vagy kormányablakba
Nálunk most volt felülvizsgálat, határozatlan időre kaptuk meg veglegesre. A szakértő kb négy nap után telefonált miután leadtam a kitöltött űrlapot a kormány hivatalba és a telefonba mondta, hogy pénteken jönne, így a határozatot az ő jövetele után két héttel vettem át a postásunktól tegnap. Tehát három hét alatt zajlott le az egész Budapesten.
Szia
Igen jött Gyod és Fot.
Jó napot! Valakinek jött ma Gyod Budapesten 18 ker?
További ajánlott fórumok: