Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Nincs fent Szolnok megyének hivatalos oldal ahol az utalási adatokat írják de emailban azt irták nekem hogy 5 én lesz utalás
Szia!
Szolnok megyének van valahol közzétéve hivatalos utalási rend? Eddig még nem sikerült megtalálnom. Szerintem sem fognak egyébként előbb utalni, mindig első munkanapra esik, de hátha kivételt tesznek. :)
Szia. Május 5. Ne várd hamarabb. Itt nem hozzák előre az utalást.
Sziasztok! Szolnok megye infó valaki számlára?
Bocsi,tényleg 5.e,most kerestem elő a papírt!
Mindenkinek nehéz valamilyen okból, te még több gyereket nevelsz aki autista/epilepsziás. Szóval a nehézségekben szerintem nincsen mérce.
Neked is minden jót és kitartást!
Köszönöm hogy normálisan meghallgattál. De nehezebb lehet neked egyedülálló szülőként. Nem is tudom mi lenne velem ha nem állna mellettem a férjem és a család. Minden jót és kitartást kívánok.
Nem vettem panaszkodásnak. Így ismerjük meg egymást, ha betekintést engedünk egymásnak. Ez az életünk, ami csak azért hangozhat panaszkodásnak, mert nem piskóta.
Köszönöm szépen. Elnézést nem panaszkodni akartam csak néha előjön belőlem hogy kiírjam magamból. Szerintem itt mindenki hős aki beteg hozzátartozót ápol. Szerintem annyit mindenki megérdemel hogy tiszteljük egymást. Nem rád értem csak van itt pár ember aki elég buta tud lenni néha. Abból nagy szerencsém van hogy a fejlesztéseket megkapják az oviba és suliba annak ellenére hogy normál suliba és oviba járnak.
Pontosan tudom miről beszélsz. Én is nehezen kontrollálom ezt, plusz minden nap újabb kívánsága van, amit nyilván próbálok vele megbeszélni több kevesebb sikerrel.
Sajnálom a helyzetet, biztos vagyok benne remekül helytállsz, bár nem könnyű... és bár akaratunkon kívül vagyunk ebben benne, az államtól elegendő támogatásra akár anyagi, akár más, nem számíthatunk. Mert hát ugye nemcsak alig van szakember, de örüljünk ha segít is.
Megértem amit mondasz nekem 4 gyermekből 3 autista ( az egyik epilepsziás is), a negyedik csak kevert specifikus fejlődési zavar diagnózist kapott. Csak arra akarok kilyukadni hogy nálam nagyon válógatós az egyik autista gyermek aki lassan csak a mekit és a rendelt pizzát eszi meg. Így nem olyan egyszerű spórolni ha azt szeretném hogy egyen valami főtt kaját.
Ohh, értelek. Hát sajnos a héten már semmiképp. Kitartás!
Ezt én tudom és értem. De nekem már volt, hogy korábban hozták ki a pénzt, konkrétan az első vagy második napon, ilyenkor általában utána egy ünnep vagy hétvége jött. Igaz ritkán, kb 2x volt ilyen.
Nekem ne mond, én tüdőgyulladásba haltam majdnem bele, mert képtelenek voltak diagnosztizálni... aztán életmentő műtéttel akartál "megmenteni", de a feltárás kapcsán rájöttek tévedtek, szóval gondolták kiveszik a vakbelem, ha már arrajárnak. 😆 Egy hónapig voltam intenzíven. Azóta is magyarázkodom, ha a vakbelem vették ki, miért teljesen más helyen van a műtéti heg. Végül másik kórházba vittek, ahol kiderült a tüdőgyulladás.
Vagy a cisztám, ami 7 év után felrobbant, mert a főorvos nem volt hajlandó előbb műteni. És ezek még csak a durvább esetek 😄 de letojom, túlélem, de azt nehezen nyelem le, hogy nincs gyerekeknek egy csomó orvosi ellátás, mert nincs orvos.. azért viszont morci vagyok
Ohh hát akikkel havonta megy az adok kapok régi motorosok, akik 5 év alatt sem fogták fel, mit jelent az első munkanapos utalás. Az iskola sajnos nem az életre készít fel 😄
Az egy dolog hogy nincsenek orvosok, de ha vannak is állami egészségügyben semmit sem érnek.Tisztelet a kivételnek mivel a gyerekem életét megmentették.De az utána lévő dolgok, a fejlesztések a vizsgálatok.Most fogunk menni magán vizsgálatra, 300 ezer forintba fog kerülni az egy órás vizsgálat, és nagyon nem jókedvünk miatt mentünk magán orvoshoz.
Van egy Facebook-os csoport,ahol én vagyok a g**i ,mert azt mertem írni,hogy aki a csp-re alapozza az áramot a lakásba, annak játékbabát se adnék.. vannak akik nem is akarnak melózni,mert nekik így természetes.. A csp kártya ellen szavaztak,mert miazhogy nem költheti el a dohányboltba.. Én sem vagyok együttérző, mert annyit mertem írni,hogy úgy gondolom egy szülőnek megkell oldania 😆
Azzal szerintem aki itt van a fórumon és ápolásit/gyodot kap mind egyetért, hogy csak a gyodból pl nem lehet normálisan megélni, csak ha meghúzod a nadrágszíjat vagy van mellette más bevételi forrás.
Én is egyedülálló vagyok, gyodon a gyerekkel, mellette pluszban ápolok is, és ha ünnepek jönnek előre elkezdek félretenni (lényegében minden hónapban van valami). Mellette dolgozom is, mert másképp egyáltalán nem jönnénk ki, főleg, hogy nincsenek orvosok, vagy ha van nincs időpont, szóval mindent magánban kell megoldani.
Nekem is az az utolsó reményem. Max a szerdai napban bízom 🥹
Emelt családi pótlékkal számoltam ki az összeget.
Ha munkanap lenne sem lenne esel, mivel a +3 munkanap postai kézbesítést tartják, így ha péntek munkanap lenne kedden vinné a posta, de mivel nem az, szerdán fogja.
Ebben teljesen igazad van. A párom dolgozik de sajnos korábbi hitele miatt van levonása és sajnos így nem jövünk ki holnap végén. Szerencse hogy édesanyámék tudnak segíteni anyagilag.
Szombati napnak számít 2.-a, áthelyezett munkanap amit le kell dolgozni majd a hónap közepén.
Igen tudom sajnos,csak nem mindegy hogy párom és én havi 700-ezer forintos bevételből élünk emiatt nekünk nem számítana a 4 nap különbség.Viszont egy egyedülálló Gyodon lévő bevétele 283500 forint körül mozog ha nem tudd elmenni 4 órában dolgozni.Sok ilyen van sajnos, minden tiszteletem az övék hogy kitartanak.
Micsoda?? Másodika is munkaszüneti nap?? Azt hittem legalább van egy kis esély a péntekre.
Nincs rá esély. Posta +3 munkanap.
30-án utalnak május 1-2 munkaszüneti nap, 3-4 hétvége. 7-én viszi posta.
Üdv mindenkinek, ha 30.-án utalnak ápolásit van esély rá hogy a postás kihozza még pénteken? Jön egy ünnep ami elvesz a munkanapból meg a hétvége.
További ajánlott fórumok: