Milyen ülőgarnitúrát vegyünk, ha cicáink vannak? (tudásbázis)
Fánika és Lusti is nagyon szép;) !!!
a cicáimnak van természetes anyagból készült kaparójuk, még vettük réges-rég. azóta kiszolgált párszáz cicát.
megviselt, cafatos, de ez sohasem tartotta volna őket vissza a máshol kapargatástól.
a hányós kommentár is tetszik, nálam a bőrre még sohasem hánytak, csakis a textilre:))
hát, pedig tényleg az egyik cicám olyan 'kényes gyomrú', 2-3 hetente tuti szokott hányni, és vagy a szőnyeg közepére, vagy a kanapéra (még véletlenül sem a parkettára vagy a konyhában a kőre:S)
és hát szempont, hogy jól ki lehessen takarítani a huzatból a termést...
kanapé letakarása: igen, az is megoldás, de akkor már nem is érdemes új ülőgarnitúrát venni, ha mindig le van takarva:))
az tényleg probléma viszont, ha kapargatják a bútort, mert az a bőrt könnyebb kilyukasztgatni mint a textilt, bár az is csak idő kérdése ha valakinek rászokott a cicája (szerencsére nálunk ez nem 'divat', csak a kaparófán kaparnak)
:-))))) de jót nevettem! "az egyik néha rá is szokott hányni" :-)))
Nekünk is van macsek, és totál szőrös lenne a garnitúra, így letakarom, és azt könynen ki tudom mosni. Előtte textilbőr volt, az nem lett ugyan szőrös, csak kilukasztgatta a körmével, ahogy kapaszkodott rajta.
én legközelebb biztos bőrt fogok venni. csak és kizárólag a macskák miatt. mert hogy azon nem tapad meg a szőr, valamint könnyen le lehet törölni ha ráhánynak. ezt csak azért mondom, mert jelenleg textil bevonatú van, és kb óránként lehetne porszívózni, főleg így tavasszal-nyáron, egyszerűen mindig tele van szőrrel (2 macska használja). az egyik néha rá is szokott hányni, na azt is macerás kitisztítani :(
a fotel már bőrbevonatos (abban is szoktak aludni), azóta azon nincs szőr. előtte az is mindig tele volt.
viszont csak a kaparófán kaparnak, úgyhogy nem tesznek kárt a bútorokban.
szóval én állatok mellé (kiskutya, cica) csak bőr bevonatú bútorokat vennék (esetleg ezt a műbőrt, amire szintén nem tapad a szőr).
Bonita!
Megnéztem a Füleskédet, Nagyon aranyos!
Amit javasolsz, nálam nem vált be. A cicusom nézett rám,ez megzizzent?
Nálam ami bevált egy 1 méteres 10 cm vastag gerenda, körbetekerve 1 cm vastag kenderkötéllel.
Nem kicsi beruházás, de megérte. A kenderkötél elég drága, de a műa.kötél nem ér semmit, nem szeretik.
Ennek valami tébolyult szaga lehet, buknak rá.
Amikor előző cicusomat el kellett altatni, és csak egy hétig bírtam macsek nélkül, azt hittem
a másik szaga miatt nem fogja használni. Első perctől kezdve tépi, szaggatja. Szinte már nem is látni, hogy kötél, úgy össze van filcesedve.
Nálam nagyon bevált, de elég húzós az összeg, mire kész van. Számolva:egy tekerés 40 cm és ahhoz hogy élvezettel nyújtózkodjon rajta alulról kezdve,kell min.50 cm.magasság.
Az oszlop aljára, tetejére munka- vagy bútorlap darab, a felsőre lábtörlő, v.más téphető szögezve.
A cicus áldani fogja a neveteket!
Hazudnék, ha tagadnám, hogy a kanapén, fotelon soha. De számára a házi kaparófa a csúcs!
Semmilyent. :)
Viccel félretéve, mindnek megvan a hátránya. Nálunk a textil tiszta szőr állandóan, a bőr meg ki van karmolva. Nem kaparja, de amikor nekifutásból felugrik rá....annak megvan a nyoma. Egyik sem jó.
szia! mindegy, milyet veszel:)
mindegyiknek van előnye és hátránya. nekem van több bőr, vannak textilből, van indonéz fa kanapém is.
a legnépszerűbb cicusaim körében a fa. párom megengedte, hogy kaparásszák a textilt. a bőrnél behúztam a kéziféket, azt nem kaparhatják.
ha nálad vannak kölyök koruk óta, mint az enyémek, akkor csak konzekvens nevelés kérdése.
én azt venném, amelyik megtetszik.
az első kaparási kísérletnél tiltsál, és csapjál éktelen zajt... így működni fog.
Drágát ne :)
Nekem egy macskám van, de a halálom, amikor a kanapét tépi, pedig már mindent kipróbáltam, macskariasztó sprayt, persze kaparófája is van, meg mindene, ami szem-száj ingere...
Szia!:)
Szinte mindegy,mert ha olyanok mint az én cicum,kaparófának fogják használni mindegyiket!:)
További ajánlott fórumok:
- Mit tudok tenni, hogy a macska ne akarja kikarmolni az ülőgarnitúrát!? Segítsen valaki aki tud!
- Te milyen szinüre festetnéd a nappalit rozsda szinü ülőgarnitura világos szekrénysornál?
- Bordó szőnyeg, ülőgarnítúra, függöny, bükk színű bútorokhoz milyen falszínt válasszunk? (Vanilia színt szeretnénk lecserélni)
- Bordó bőr ülőgarnitúra világos szekrénysor, milyen legyen szerintetek a fehér függönyhöz a drapéria?
- Milyen anyagot válasszak, ha huzatot szeretnék varrni az ülőgarnitúránkra?
- Milyen anyagot tudtok ajánlani ülőgarnitúra letakarására a védelem érdekében?