Milyen tapasztalataitok vannak a miskolci megyei kórház szülészetéről? (beszélgetés)
Miskolci vagyok és gyakorló nagyapa. Ismerem a miskolci helyzetet. A megyei kórház felkészültségben, szakmai színvonalban állja a sarat bármelyik budapesti vagy megyei kórházzal. Itt az előbbiekben elmondott szülőnői összetétel és az a melletti körülmények lehetnek zavarók. Egyébként igaz: ha valamilyen gond, nehézség van akkor itt azonnal igyekszenek megoldani.
Sok örömöt kivánok az új kis jövevénynek !
Szia!
Mindkét lányomat a megyeiben szültem.
A körülmények tényleg nem a legjobbak, de ez csak a patológiára igaz szerintem.
Van külön papás-mamás szülőszoba, de amikor én szültem alternatív szülőszoba még nem volt(2003)
A babát rögtön mellre teszik. Igen van külön ujszülött főorvosnő, aki szemmel tartja és megvizsgálja a babát minden nap, amíg haza nem mentek, megcsinálnak minden tesztet.
A csecsemős nővérkék szerintem aranyosak és segítőkészek.
Most várom a harmadik gyermekemet, de meg sem fordult a fejemben, hogy máshol szüljek.
Ha bárhol szülsz a megyében és esetleg gond van a babával (ne legyen ilyen), akkor úgyis a GYEK-be viszik. Akkor meg legalább ott lehetsz mellette.
Tényleg sok a kisebbség, de ha megszületik a baba úgyse velük fogsz foglalkozni.
Akkor még csak min. 2 ágyas szoba volt. Az első gyerekkel én is abban voltam. A másodikkal már 6 ágyasban, de nem zavart az sem. Úgy elröpült az a bent töltött idő, mintha csak 1-2- éjszaka lett volna.
Én a magam részéről elégedett vagyok a kórházzal és az ellátással.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek a gyereke a fontos és nem az előítélet.
Bizony, már 15 éve szültem ott - és az nem ma volt. De rooming in már akkor is volt.
Ezt az oldalt láttad már?
Az első babámat nem Miskolcon szültem, hanem Szegeden és nagyon elégedett voltam, örömmel emlékezem vissza az első szülésre.
A másodikat jövő májusra várom, de kíváncsi vagyok, hogy milyen a megyeiben az ellátás, van-e különálló szülőszoba, esetleg alternatív szülőszoba? Szülés után lehet-e kérni egyágyas szobát, mennyibe kerül?
Milyen az újszülött ellátás, van-e a kórháznak saját újszülöttgyógyásza?
Van-e elektromos mellszívó az osztályon a tejbelövellés első (számomra borzalmas) napjaira?
A babát a szülés után közvetlenül mellre lehet-e tenni? Rooming in van-e?
Köszönöm a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Miskolc Megyei Kórház Szülészete
- Pécsi Megyei Kórház szülészete - tapasztalatok
- Győr Petz Aladár Megyei Kórház Szülészeti osztályáról vélemények, gondolatok
- Mikor költözik vissza a miskolci Semmelweis korház szülészet nőgyógyászata?
- Miskolci Semmelweis Kórház szülészet és szülésznő