Pécsi Megyei Kórház szülészete - tapasztalatok (beszélgetős fórum)
Szia!Én sem vagyok pécsi, de én is a megyeiben szültem december elején és nekem is kezdettől fogva szimpatikusabb volt. Szerencsére így is maradt, a szülészettel teljesen meg voltam elégedve, ugyan nekem volt orvosom és szülésznőm is, de nem hiszem, hogy csak ezért maradt pozitív élmény.Szerintem jók a szülőszobák, és a gyermekágyi szobáknál sem utolsó szempont , hogy mindegyikhez van mosdó, nem úgy mint a Klinikán ahol csak a "VIP" szobához. Nekem a Klinikán a nagyipari jelleg nem tetszett.A megyeiben valószínűbb, hogy nem cserélik el a gyereket , ugyanis apuka mindenhova mehet vele, illetve tényleg ott lehettek még 2 órát a szülőszobán és ismerkedhettek egymással.Én a másodikat is ott szeretném megszülni , remélem akkor még meglesz a megyei.Drukkolok, hogy továbbra se legyen pénz az összevonásra.
A bartánőd nem január közepén szült? Mert sajnos mi pont akkor voltunk a Gyerekklinika sebészetén , ahol pont egy olyen dologról beszéltek az orvosok, hogy most műtöttek meg egy babát akinek nem volt végbélnyílása és csak 3 nap után vették észre a klinikán, és ők sem értették, hogy hogy lehetséges az ilyen. Nem kis baki a Klinika részéről.
Szia!
Köszi az összefoglalót!
Na az ilyen történeteket szeretem! :) Ezekre szeretek koncentrálni, remélem nálunk is így megy majd minden! :)
Gratulálok nektek!!! :)
Szia!
Nem volt fogadott szülésznőm, de irtó nagy mázlim volt, mert amikor szültem csak én voltam egyedül így a szülésznő is végig ott volt velem.Már túlhordtam egy héttel a babát és pose vizsgálatra mentem be a kórházba du. 2 körül.Aztán 4 körül vissza:-)
19.30-kor született meg ManóÚr.Ennek az időnek a nagy részét még zuhanyzással meg járkálással töltöttem.Kértem EDA-t de nem hatott:-)Nem értették, hogy miért nem.A Doktornő végig mondta, hogy mi történik, meg azt, hogy mit csináljak.(így nem vesztettem el a fonalat)Végig tartották bennem a lelket.A férjem is ott volt végig, nélküle nem is bírtam volna ki:-)
A kórházban nem volt olyan vészes(szerintem senki sem szeret kórházban lenni).
Mikor már egyedül fel tudtam állni akkor odaadták a Babámat.(nagyon jó volt:-)Egy éjszakára vitték el, mert besárgult, de kihozhattam akkor is megetetni.Mindenki normális volt.
Nagyon drukkolok Neked, remélem minden simán fog menni!
Szia!
Üdv a fórumon!
Jó olvasni mindig ilyen visszajelzéseket, tapasztalatokat!
Én is a dokotornőnél fogok szülni, hozzá is járok már jóideje! Én is nagyon megvagyok elégedve vele, nayon jó választás már évek óta! :)
Volt fogadott szülésznőd is? Mesélnél a szülésről és a kórházban töltött napokról?
Sziasztok!
Én 2009 szeptemberében szültem a megyeiben. Az uh-n is mindig rendben volt minden(még a klinikán is rendes dokit fogtam ki:-)
Az orvosom Dr. Bálint Írisz Boglárka, hozzá járok magánra is. Az uh-t is általában ő csinálta.Szrintem nagyon rendes és emberséges.
Én végig izgultam a terhességemet, de Neki mindig volt ideje mindent elmagyarázni és megnyugtatni(és nem csak akkor amikor a magánrendelésén voltam)
A szülésznők is nind nagyon normálisak és kedvesek voltak(négyhez is volt szerencsém)
Én is a 2 ágyasban voltam, nagyon jó szobatársakkal(pont váltották egymást)
Sajnálom, hogy a következő babámat 1-2 év múlva már lehet, hogy máshol kell megszülnöm.
Szia!
Én sajna semikorra sem vagyok kíirva, illetve jelelneleg szerencse :)
Én tavaly szültem a Megyeibe.
És remélem még fogok is, de megvárom, amíg a fiam oviba megy :).
:) Én is örültem! :)
Te mikorra vagy kiírva?
Sziasztok!
Tegnap kaptam az infót, hogy marad a megyei Júniusig! Most úgy gondolják, hogy június-júliusban költöznek, de a dokik szerint ezt se kell komolyan venni annyira! :)
Januártól nekik is a POTE a munkaadójuk, de minden marad a régiben! Annyi, hogy megszűnik a nőgyógyászati ügyelet, az csak fent lesz! Ügyeleti időben csak szülő nőket fogadnak!
Engem ez nagyon megnyugtatott, örülök neki! :)
Én is így gondolom,nemigen foglakozik sztem sem ilyenkor az ember a gyertyafényes káddal v akár,h illóolajokat párologtassanak stb..
Struki,te egyébként mikor is szültél?Kisfiad vagy kislányod van?Sajna nincs nálad képed fent,pedig megkukkantanám csemetéd.
Szerintem a Megyeiben is tök rendben vannak a szülőszobák. Amikor szültem, abszolut nem éreztem magam kórházba. Teljesen normálisan néz ki minden.
Persze én nem igényleg a gyertyafényes kádat, ahol szülhetnék, ugyanis szerintem ilyenkor r...-ul nem érdekelt volna, hogy van ott gyertya, vagy nincs, vagy milyen gyönyörű a kád, vagy a bordásfal ... stb.
A Labossa is nagyon rendi, nála is csomószor voltam uh-n, és mindig regélt a babáról, és nem dobott ki 2 perc után. Majdnem nála is szültem, mert a dokim elutazott a kiírt napon, de hál isten egy nappal előbb szültem, így sikerült még a Vargánál szülnöm.
Hát csak nem lesz hülye szonszédod,az enyém tök normális volt és segítőkész,neki mér volt 1 kisfia és tudod nekem tanácsokat adni.
Igen az én dokim is ott van(Labossa)én meg vagyok vele elégedve,bár iszonyat sokan járnak hozzá,néha annyit kell várni.Régen asszem ő rendelt csütörtökön,de át lett rakva keddre.
Szia!
Örülök, hogy így érzed Te is! :)
Jó mikor más is ilyennek látja nem csak én! :)
Szia!
Én is 2 ágyasban voltam, mior műtöttek, remélem a szülés után is sikerül odakerülnöm! Bár van aki azt mondja, hogy a két ágyasban 50% esélyem van arra, hogy hülye lesz a szomszédeom! :) Bár ezzel sztem nem nagyon fogo ott foflalkozni! Igyekszem adddig kideríteni, hogy kit kell korrumpálni a 2 ágyas szobáért! :)
Igen a Lépcsőháznál van ő is! 5 doki bérli a rendlőt, minden nap más van ővé a csütörtök! Ott csupa megyeis jó fej doki van! :)
valóban a klinián van az 5 db új szép sárga szülőszoba, azt annyi... de remélem azért valahogy majd lesz valami! A lényeg, hogy engem még hagyjanak megszűlni a megyeiben! :)
Szia!
Az Írisz tényleg nagyon normális. HOzzá jártam a megyeibe uh-ra, mindig arra a napra írtak be, amikor ő volt :). Nagyon jó fej. A magánrendelése is ott van, ahol az én dokimnak.
No és ő vett fel, amikor mentem be szülni. Nagyon rendes volt.
Szia!
Bocs, hogy én válaszolok, de igen, ott rendel :)
Sziasztok!
Egyetértek,tényleg a megyei sokkal jobb,én 2008 aug-ba szültem ott,a klinikán meg hiába szép a szülőszoba,a gyerekágy ahol utánna vagy,még mindig béna,a megyeibe sokkal kultúráltabb,ráadásul én 2ágyasban voltam és volt külön wc és fürdő is,ami azért ilynekor jól jön.
Nokli a te dokinőd is a lépcsőháznál rendel nem,mintha ott láttam volna a nevét?
Én is hasonlóan érzek a Klinka iránt és az eddigi tapasztalatim is alátámasztották.
A megyeibe nekem már volt műtétem is, így volt alkalmam megismerkedni vele, és tényleg mindenki naggyon normális volt, a műtösnőtől kezdve bármelyik viziteslő orvosig! Egyedül a főorvos nem volt szimpi, de azzal meg nem kell törödni! :)
az épület minősége, az infrastruktúra is sokkal jobban megfelel nekem, mint a Klinka, meghát az ember anyag...
Nekem doktornőm van, Dr Bálint Írisz Boglárka!
Már ő kezel két éve és nagyon szeretm! Nagyon alapos, precíz, KEDVES, emberi és közvetlen!
És amióta megy a terhesgondozásom számtalanszor éreztem igazolva, hogy jó választás volt, összehasonlítva más orvosokhoz!
Én se bánnám, ha még jó pár évig maradna a Megyei, szeretnénk majd egy tesót is 2év múlva! :):):)
Hát ... az igazság az, hogy én nem szívesen szültem volna fent a szülészeten. Nekem az a 18 hetes uh elég volt. Olyan büdös volt a folyosón, hogy majd elhánytuk magunkat. Dőlt ki a Wc-ből a szag. Meg az egész épület nekem olyan rideg.
A Megyei meg tök szimpi. A dokik is normálisak.
Bár az is lehet, hgy azért bunkók a szülészeten, mert nem ott szülünk? Lehet aki ott szül, azzal normálisabbak, bár nem tudom.
Jó lenne ha maradna a megyei ott ahol van. Remélem nem majd akkor költözik, amikor jön nálunk a második baba (bár ez még pár év).
Egyébként kinél fogsz szülni?
Gondolom orvosfüggő lehet... Én olyat is hallottam már, hogy azt mondta a doki a párnak mikor megkérdezték, hogy látszik-e a neme, hogy ennek a vizsgálatnak nem ez a célja... jófej mi? :)
Megyei nem költözik még, nincs hova! talán majd a nyáron, ha addig elezdenek valamit csinálni fent. De már arról is volt szó, hogy marad a helyén.
az tuti, hogy most nem megy fel. Én örülnék ha maradna itt, nekem ez van jó helyen, meg már meg is szoktam itt mindent a rendszert, az orvosokat, a helyet. A kilnika azért más... persze ha majd csak az lesz, akkor majd azt kell megszokni!
Akkor nálunk kivételes eset volt a klinika. Én pont kifogtam a Vízer doktor Úrat, és vagy 20 percig bent voltam. Mindent elmondott. Ráadásul pont alutt a babuc, és meg szerettem volna tudni a nemét. Addig szekálta, amíg felébredt, arrébb vitte a lábát, és megmutatta magát.
De barátnőm is kétszer ment a 18 hetes uh-ra, mert neki se mondtak semmit a szülészeten, és utánna protekcióval még egyszer ment.
Egyébként most mi lesz? Mert azt hallottam, hogy a megyei költözik fel az édesanyák útjára januártól. De gondolom ez késni fog, mint minden más :)
További ajánlott fórumok:
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Miskolc Megyei Kórház Szülészete
- Győr Petz Aladár Megyei Kórház Szülészeti osztályáról vélemények, gondolatok
- Miskolc megyei kórház szülészetén Dr Nagy Gábort ismeri e valaki? Tapasztalatok?
- Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szülészet- és Nőgyógyászati osztályról vélemények, kérdések, tapasztalatok!
- Pécsen a Megyei kórház megvan még?Mármint nőgyógyászat, szülészet?