Milyen szépen csengő keresztnevet adnátok a Sinkovits vezetéknév mellé? (beszélgetés)
Édua,Yvette
Márk,Máté
Átnézve az anyakönyvezhető utónevek listáját, és a lenti kitételeket is figyelembe véve, szerintem ezek csengenek a legjobban a Sinkovicz névvel.
Lány: Anna,Elin,Ila,Iza,Ida,Tia
Fiú: Ede,Ete,Elek,Ince,Iván,Ilán
Szia!
Mi Sinkovicz (c-vel ejtve a végén)nevűek vagyunk a férjemmel és azért túlzásnak tartom hogy nagy a szórás és bármi illik hozzá. Mássalhangzó végződése miatt inkább a magánhangzóval kezdődő nevek illenek hozzá, illetve a lágy mássalhangzósak. Ha nekünk lányunk lesz Maja lett volna,de miután tanító párom is Maja hamar meguntam :( Nekünk tetszik az Emília, Inez, Aliz fiú nevekben pedig a Máté(de egyéb okok miatt ez sem lesz), vagy a Patrik, Soma, de ez utóbbi csak egy másik keresztnévvel együtt jöhetne szóba, hiszen a Sinkovicz Soma elég nyelvgyötrő. Mindenesetre olyan kezdőbetűs nevet tanácsos választani,amivel könnyű kimondani a teljes nevet, mert a gyerek életét követi végig. Van néhány gyerek, akik a szülők hülyesége miatt ,,szenvednek,,.Nem is olyan könnyű a választás...Mindenesetre kíváncsi lennék a döntésre:)
Ui.: Nekünk elsősorban az olyan nevek tetszenek, amiket nem igazán lehet becézni.Nem szeretem a -ka/ke -cska/cske becézgetést.
Kinga,Bea,Zita,Anikó,Emese,Nóra,
Balázs,Bence,Szabolcs,Zsolt,András,
Emma
Attila
Fiú:Attila, András
Lány:Andrea, Anna, Aranka
Az egyik legjobb gyerekkori barátnőm tanácstalan, hogy milyen keresztnevet válasszon a fent említett vezetéknév mellé.
Ti mit választanátok?:)
További ajánlott fórumok:
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Egy lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Sziasztok. Szerintetek Babér vezetéknévhez milyen keresztnevek passzolnak?
- Kettős keresztnév adás. Két-két lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Milyen keresztnevet (akár lány, akár fiú) választanátok egy gyakorinak mondható vezetéknév (Horváth)mellé?