Sziasztok. Szerintetek Babér vezetéknévhez milyen keresztnevek passzolnak? (beszélgetés)
Babér Viktor vagy Viktória
(mindkettő jelentésében benne van a győzelem, nekem ez ugrott be a Babérról :))
Babér Xavér,
Olivér
Alexandra, Viktória
Bertalan, Bendegúz
Sosem értettem azokat a feltűnési viszketegségben szenvedő anyukákat,akik a gyerekükre azáltal kívánják felhívni a figyelmet,hogy a lehető leghülyébb,legcsúnyább neveket adják nekik :) Hogy lehet már olyan nevet adni,hogy Muriel,Villő,Eleonóra(zsebóra),Indira,Édua,na és a kedvencem a Tekla,amire vagy a téglára, vagy a céklára asszociálok!
Miért nem lehet normális nevet adni szerencsétlen kölyöknek???
Amitől meg még a falra tudok mászni az a Csenge: cseng-e a füled? :) vagy cseng-e a csengő? Hihetetlen...
Szegény gyereknek bele fog törni a nyelve ebbe a sok bé meg er betűbe; Egyébként nem ajánlott, hogy a magánhangzók ugyanazok legyenek.
A b és az r kemény mássalhangzó...
Muriel: ragyogó, mint a tenger;
Eleonóra: Isten az én világosságom;
Villő: tavasztündér;
Indira: I. Gandhi után;
Édua: a hold fölkel; (kunból került a magyarba)
Ingrid: istentől óvott harcos;
Noémi: gyönyörűségem;
Tekla: Isten dicsősége;
Emese: Anyácska.
Szerintem szinte bármi.
Szép a hangzása.
Bernadett
Blanka
Bertalan (Berci)
Brigitta
Botond
ja férle néztem...
Egyébként a Babér Blanka, Babér Boglárka is jó :)
hová lett a kérdező? :))
Én is szeretem a hosszú szép keresztneveket, és az alliterációt.
Babér Bernadett, Babér Beatrix,
Babér Barnabás, Babér Bálint. :))
További ajánlott fórumok:
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Egy lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Kettős keresztnév adás. Két-két lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Melyik lány vagy fiú név passzolna vagyis illene a Lévai vezetéknév mellé?
- Milyen szépen csengő keresztnevet adnátok a Sinkovits vezetéknév mellé?