Milyen szakorvost keressek fel, ha erős szívdobogást érzek evés után? (tudásbázis kérdés)
az nagyon jó, hogy sikerült kideríteni mi a probléma.
most már, hogy tudod, elkerülheted ezeket az eseteket.
jobbulást!
inzulinrezisztenciám van. A megnövekedett inzulintermeléstől leesik a vércukrom, amit a vérnyomásom is megirigyel és megy utána...
amúgy endokrinológushoz kellett mennem.
Köszi. :) Nálam a probléma a gluténmentes diétával, hogy az általad felsoroltak közül a hústól és a gyümölcstől nagyon erőteljesen fáj a gyomrom. Zöldségből meg akármennyit ehetek nem lakok jól.
De nálam spéci a helyzet, a hormonrendszerem jelenleg "kissé" össze van zavarva. :)
Szenhidrat lesz a ludas, szerintem. Ezek a tunetek nalam is jelentkeztek, ha tul sok szenhidratot ettem egyszerre (mindegy, hogy banant, kenyeret, tesztat vagy csokit...). Bezzeg salatabol zabalhatok, amennyit akarok :D Szoval nem a mennyiseg szamit.
Gluten temaja: erzekenyseget nem mutatjak a tesztek, csak az allergiat (coliakia). Sajnos utobbiak csak a jeghegy csucsa, aki rosszul viseli a glutent viszont rengeteg van.
Glutenmentes dieta nem draga amugy. Zoldseget kell enni, hust, gyumolcsot. Ennyi :)
nehezebb emészteni több benne a rost:)ezért lassabban emeli a vércukorszintet, könnyíti a "produkciót", ha van mellé elég folyadék.
gasztros dokihoz menj
Tudom, hogy nem gluténmentes, csak azt hittem, hogy azt könnyebb emészteni. Annyira nyomták egy időben ezeket a teljes kiőrlésű cuccokat is.
Már barátkoztam a gluténmentes diétával, de annyi macerával jár, meg azért nem is a legolcsóbb, hogy nem tudtam még rávenni magam. Még az is nehezen megy, hogy összeszedjek egy normális listát, hogy mit szabad és mit nem.
Még egy dolog jutott eszembe, lehet ez helicobacter pylori is. Múltkor olvasgattam róla, többen is írták, hogy nem igazán vettek észre tüneteket, csak azt, hogy mintha a bordacsontjuk fájna. Nem tudom nálad van-e ilyen, nálam van.
De ennek kivizsgálásához a legjobb a gasztroenterológus. Lehet kapni gyors tesztet és elvileg, ha az negatív, akkor nem ez a baj. Ha pozitív, akkor mindenképp orvoshoz kell fordulni. Szerintem érdemesebb rögtön orvoshoz menni.
akkor jelentkezik ez a szívdobogás, amikor több szénhidrátot eszem egyszerre, mint egy adott adag. Úgy vettem észre, hogy 50-60 gramm CH-nál többen nem tudok egyszerre megenni, mert utána jön a szívdobogás.
Az, hogy áll ennyi CH szinte mindegy, lehet rizs, fehérlisztes cucc vagy cukor.
Pajzsmirigyed nézetted?
Ismerősöm ha sokat evett lisztes nehéz dolgokból,fél óráig kalapált a szíve utána.
Neki ezt mondták,emiatt van/volt.
Nálam a glutén mentes kaják is ezt okozzák, a bio gyümölcsök, zöldségek (biztosra tudom, hogy bio, "saját" termesztésű). A teljes kiőrlésű pékárútól rosszabbul vagyok, mint a fehér lisztesektől.
Szerintem nálam a gyógyszerek okozták ezt a zavart, ezért szoktam puffogni, hogy minek mindent gyógyszert telenyomni laktózzal.
a pulzus a legjobb mérőeszköze annak, hogy megfelelő-e az étel amit megettünk.
ha valami szervezetünknek nem tetszőt fogyasztunk, akkor felszökik a pulzus (szervezet küzd ellene).
szerintem orvos helyett ki kellene magadon tapasztalni hogy milyen élelmiszer az, ami után ez a magas pulzus jelentkezik.
(ahogy alább is írták, a cukor, glutén, esetleg laktóz a leggyakoribb veszélyforrások és általában ezek nagyon sok ételben megtalálhatóak, de persze lehet, hogy esetedben más okozza.)
További ajánlott fórumok:
- Békés megyeiek, van e valakinek véleménye, tapasztalata Dr. Jánky Béla szülész-nőgyógyász szakorvosról?
- Azt hallottam, hogy az allergia után is jár adókedvezmény.A szakorvosnak kell valami papírt kitölteni hozzá.Tudtok erről valamit?
- Sziasztok! A Ventolin inhalátor okozott-e valakinél erős szívdobogást?
- Milyen végzettséggel lehet valaki szakorvos mellett asszisztens?
- Ortopéd szakorvost keresek 2 évesem számára (szerintem teljesen befelé fordul a bokája) tud valaki ajánlani?
- Ha anyajegyet szeretnék eltávolíttatni, milyen szakorvoshoz forduljak?